Komplett salgsoppgave

Flatintunet 3A

5 500 000 kr
203 m²
4 soverom
Fantastisk eiendom
Fantastisk eiendom
Kart
Del
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Tomter
Flott eiendom med stor solrik frukthage og sentral beliggenhet. 1681 kvm tomt. Populært og barnevennlig boligområde.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 670 kr
 • Totalpris
  5 638 670 kr
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  203 m²
 • Bruksareal
  259 m²
 • Tomteareal
  1 681,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Lekker eiendom med mye sjel. Her får du en flott bolig med sjarm og godfølelse.
- Stor tilnærmet flat tomt med frukttrær, busker og diverse beplantning. Stilriktig gjerde rundt mesteparten av eiendommen.
- Meget gode solforhold med sol hele dagen.
- Romslig garasje med verkstedrom.
- Her har du gangavstand til Tomter sentrum, barneskole, matbutikk, tog, og flotte turområder.
- Toget tar 14 minutter til Ski og 28 minutter til Oslo S.
- Nytt tilbygget inngangsparti med garderoberom i 2014. Pris ca 250.000,-
- Drenering fra 2000. Det ble installert kapillær fuktsikring i kjeller i 2020.
- Oppgradert yttergang mot hagen i 2017.
- Ny kledning mot øst i 08. Sør og vest i 18/19.
- Vedovn i spisestue, stue, soverom 1.
- Generelt er eiendommen oppgradert mye og gir et godt inntrykk.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Flatintunet 3A, 1825 TOMTER
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 807, bruksnummer 28, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 259 kvm
Totalt primærrom: 203 kvm
Primærrom:
Kjeller 34 kvm: Gang, wc-rom, bad og soverom
1. etasje 92 kvm: Entré, omkledningsrom, hall, yttergang, stue, spisestue og kjøkken
2. etasje 77 kvm: Gang, bad, mellomgang, kontor og tre soverom
Sekundærrom:
Kjeller 37 kvm: Tre boder
Loft 19 kvm: Kaldtloft
Deler av kaldtloft er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Den totale gulvflaten er målt til ca. 25 kvm.
I tillegg kommer garasje og verksted på totalt 44 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.09.2023, utført av Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate og grunnmur av betong. Det er yttervegger av trekonstruksjoner, fasader utført i liggende kledning og etasjeskillere av armert betong og trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i valmtaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilerte ytterdører av tre. Altandør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1984, 1999, 2007, 2008, 2014, 2018 og 2020. Takvindu med karmer av tre og tolags glass fra 1999. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Bygget nytt tilbygg for entre og garderoberom i 2014.
- Oppgradert yttergang mot hagen i 2017.
- Satt inn kapillær fuktsikring konstruksjon, 2020 - kjeller.
- Gjort om bod i kjeller til oppholdsrom i 2020/21.
- Alle vinduer er skiftet ved ulike firma opp gjennom årene.
- Kjøkken pusset opp i flere etapper.
- Nytt tak i 2000.
- Ny garasje i 2000.

Standard

Enebolig fra ca. 1935, påbygget i 2014 med større entre samt omkledningsrom. Rundt boligen er det en stor frukthage med gode solforhold. Stor garasje med verksted.
Entré: Velkommen inn i en flislagt entré med gulvvarme. Det er også varmekabler i gulv på omkledningsrom, hall og yttergang. Garderobeløsning i omkledningsrom.
Kjøkken: Kjøkkenløsning fra 2007. Innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, flislagt mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og belysning over benkeplate. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Frittstående kombiskap. Vannrør av plast og synlige avløpsrør av plast. Gulvflate er belagt med parkett, vegger utført i fliser og glatte malte flater. Himlingsflate er utført i malt strietapet. På kjøkkenet er det godt med skap, skuffer og arbeidsflater. Morgenkaffen kan nytes ved frokostbaren. Alle forannevnte hvitevarer medfølger, med unntak av kombiskapet.
Stue: Stor stue som kan deles inn i ulike soner. I TV-stuen er det peisovn og plass til stor hjørnesofa, bord og TV med tilhørende møblement. Fra stuen er det adkomst til yttergang med fliser på gulv. Her er det egen dør ut til uteplass med steinheller og hage. Fra TV-stuen er det videre adkomst til ¨bibliotek¨ med lesekrok. Spisestue i praktisk tilknytning til kjøkkenet, med plass til stort spisebord og stoler. I spisestuen er det peisovn og det er montert varmepumpe.
Toalettrom: Wc-rom fra ukjent årstall med gulvflate utført i pusset betong. Vegger og himlingsflate utført i pussede malte flater. Det er gulvmontert toalett. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av støpejern.
Det er adkomst via trapp fra gang i 2. etasje, til kaldt loft på ca. 19 kvm.
Bad - 2. etasje: Baderom fra 1999. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger utført i våtromsplater. Himlingsflate utført i panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med glassdører med ett-greps armatur. Badekar med ett-greps dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system og kobber. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i vegg. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i vegg.
Soverom: Boligen har 3 soverom som ligger i 2. etasje og ett soverom i kjeller. Det er garderobeskap på et soverom i 2. etasje. Det er gulvvarme i soverommet i kjeller. Utgang fra kontor til sydvest-vendt altan på ca. 5 kvm. Altanen har markise.
Bad - kjeller: Baderom fra 2015 med eldre sluk av støpejern. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i våtromsplater. Himlingsflate utført i glatt malt plate. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med glassdører med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca. 200 L fra 1999. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Avtrekksventil plassert i vegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør så lenge ikke annet er nevnt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring, luft-luft varmepumpe, samt ovn tilrettelagt for bioparafin. Tank for bioparafin av metall fra 2003 plassert i garasje. Dagtank med automatisk pumpe plassert i skap i hall. Anlegget er tilpasset bruk av bioolje.
Varmekabler i alle flislagte gulvflater i 1. etasje samt bad og soverom i kjeller.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1935.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygg. Dette vil ifølge kommunen ikke få noen praktisk betydning for ny eier.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Det foreligger ferdigattest på utvidelse av inngangsparti, datert 30.08.2023. Det foreligger ferdigattest på garasje, datert 07.09.2023.
Det foreligger tillatelse til bruksendring fra tidligere bod til soverom i kjeller datert 08.09-23. Selger har sendt inn anmodning om ferdigattest slik at denne vil foreligge i god tid til overtagelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 905815, tinglyst 30.04.1935, type heftelse: Bestemmelse om veg: Det har ikke lyktes megler å innhente servitutten fra Digitalarkivet.
Dagboknr. 3713, tinglyst 27.05.1999, type heftelse: Bestemmelse om veg: Gnr. 7 bnr, 37 i Hobøl kommune, gis rett til veiadkomst over gnr. 7 bnr. 28, i Hobøl kommune, langs tjenende eiendoms syd-vestlige grense for fire prosjekterte boliger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
Det er tidligere og nå foretatt radonmåling som viser høyere radon enn tiltaksgrensen på 100 Bq/m3 i kjeller. 1. og 2. etasje er under kravet. Selger har et ukalibrert apparat i rom benyttet som soverom nede som viser en årsmiddelverdi på 122. Dette betyr at hvis det skulle være aktuelt å leie ut i kjelleren så må det gjøres tiltak. Det er ikke krav til tiltak så lenge man bruker kjelleren til egen bruk.

Diverse

Det er satt opp et søppelskur for denne eiendommen samt de 4 naboeiendommene i hjørnet av denne tomten. Dette basert på en muntlig avtale med dagens eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rolig og barnevennlig boligområde like ved Tomter sentrum. Kort vei til barneskole, barnehager, matbutikk samt skog og mark.
Det tar ca 6 minutter å gå til toget. Fra Tomter stasjon tar det 14 minutter til Ski, eller 28 minutter til Oslo S med toget.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er gangavstand til flere barnehager. Det er også gangavstand til Tomter barneskole. Nærmeste ungdomsskole er Knapstad barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ski videregående skole og Drømtorp videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.681,4 kvm. Tomten er opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen, hekk, trær, busker og diverse beplantning. Tomten er romslig og fremstår som pent opparbeidet.

Parkering

Parkering i garasje, samt oppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Naboene i Flatintunet 3B, 3C, 3D og 3E har veirett over eiendommen, der veien ligger nå.
Privat vann fra Hobøl Vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via privat stikkledning. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig(1494 kvm), felles avkjørsel(164 kvm) og annen veigrunn(23 kvm) i henhold til reguleringsplan for Del av Lyngfeltet, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.112004.
Ny kommuneplanens arealdel for Indre Østfold, med Id 3014202101, har vært på høring og offentlig ettersyn, i perioden 11.04.2023 - 25.05.2023. Høringsdokumentene kan sees på kommunekart: https://webhotel3.gisline.no/Webplan_3014/gl_planarkiv.aspx?planid=0124201701. Innkomne uttalelser og innspill vil bli vurdert før kommuneplanen legges fram for sluttbehandling i plan- og bygningsutvalget og kommunestyret.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.456,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Kostnaden er stipulert etter et forbruk på 90 m3 avløp.
Privat vann fra Hobøl Vannverk:
Priser i 2023. Fast avgift kr 2.730,- per år. Leie av vannmåler kr 350,- per år. Forbruk kr 25,00,-. pr. m3. Eier har hatt et årlig forbruk på ca 90m3.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.394 hittil i år/9.746 kwh. hittil i år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.616,-
Privat brøyting ca. kr 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Alfa Media AS som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 467,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarm, men denne følger ikke med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 926.883,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.336.778,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje Rønhovde og Lisbeth Iglum Rønhovde

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0119/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23119

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 18:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.