Komplett salgsoppgave

Moveien 22

6 500 000 kr
146 m²
3 soverom
Eiendommen ligger på Mo, nær Moutmarka og Mostranda
Eiendommen ligger på Mo, nær Moutmarka og Mostranda
Kart
Del
Tjøme/Mo
Lekker og tidsriktig enebolig med alt på en flate i stille og rolig blindvei - garasje!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Omkostninger
  163 500 kr
 • Totalpris
  6 663 500 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  146 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  146 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  39 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Frittliggende enebolig og garasje, opprinnelig oppført i 1970, men nåværende eier har gjort store og vesentlig oppgradert innvendig og utvendig i 2023-2024.
Boligen har en praktisk og meget innholdsrik planløsning med alt på en flate. Ettersom boligen de siste to årene har gjennomgått omfattende oppgradering, fremstår den som svært delikat, moderne og tidsriktig.
Her er det blant annet, 3 soverom, 2 bad, 2 stuer, lekkert kjøkken, eget vaskerom og ikke minst to deilige terrasser i lune og usjenerte omgivelser.
Eiendommen er beliggende på Mo i stille og rolig blindvei, i nærhet til Verdens Ende, Moutmarka og Mostranda. Her finner man naturopplevelser, som du sjelden har sett maken til. Det vil si at rett på utsiden av døren har du tilgang til noe av landets mest spektakulære turområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Moveien 22, 3145 TJØME
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 244, bruksnummer 99, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 146 kvm
BRA-i:
Enebolig:
1. etasje 146 kvm: Hall, stue/kjøkken, vaskerom, 3 soverom, 2 bad, allrom og trapperom
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 39 kvm: Terrasse
Kjelleren har en romhøyde målt til 1,88m. Gulvarealet er ca. 37 kvm. Dette arealet er ikke medtatt som godkjent bruk til varig opphold, men godt egnet til lagring.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2024 utført av Hedlund Takst og Byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Byggemeldingstegninger stemmer ikke med dagens bruk. Enkelte innevegger er fjernet og enkelte innevegger er flyttet. Tilbygget ingangsparti mot øst fremkommer ikke på tegning. Terrasse mot vest og skyvedør fremkommer ikke på tegning. Dør ut til terrasse fra allrom er fjernet og erstattet med bred hev skyvedør.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Eiendommen bestående av enebolig og garasje opprinnelig fra 1970. Bygningene er vesentlig oppgradert innvendig og utvendig i 2023-2024. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen (det er nå montert 5 nye ventiler for økt lufting ifølge selger). Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen (fra tidligere lekkasje ifølge selger, taktekking er nå ny).
- Det er stedvis små ujevnheter i gulv, men innenfor standard iht NS3600.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
- Ekskrementene bekrefter at det tidligere har vært forekomst av mus på loftet. Det er i senere tid gjort forbedringer med musestoppere bak ny trekledning.
- Vaskerom: det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Bad tilknyttet soverommene: det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
- Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Det er gitt ytterligere 1 TG2 pga. alder/slitasje. Det henvises til tilstandsrapporten for disse forhold.
Garasje fra 1970 med 1 stk. biloppstillingsplass. Bygget er i 2023-2024 oppgradert med ny taktekking og ytterkledning. Garasjen er oppført med støpt plate på mark, bindingsverk av tre kledd utvendig med liggende trekledning. Det er gjort klart med egen kurs til el-billader fra boligen og ut til garasjen (El-billader ikke montert). Leddport med automatisk portåpner. Areal garasjeplass 27 kvm. Bygget er ikke nærmere vurdert av takstmann.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Moderniseringer og påkostninger

Total rehabilitering av begge bad, og vaskerom 2024- Næring-Bygg Entreprenør AS + noe arbeid utført som egeninnsats.
Total utskiftning av vann og avløp, foruten VV bereder og litt røropplegg i kjellere- Egil Carlsen AS.
Det elektriske anlegger er stort sett nytt, med unntak av kjeller og liten gang mot øst - Tjøme og Hvasser elektriske. En del tak-punkter for belysning er ikke satt, da man ønsker at dette gjøres i henhold til nye eieres bruk og møblering av huset. Det er forberedt for dette med lys-brytere.
Byttet tak i 2021/2022
Utvendig vinduer, tilleggsisolering og ny kledning, 2023

Standard

Frittliggende enebolig og garasje, opprinnelig oppført i 1970, men nåværende eier har gjort store og vesentlig oppgradert innvendig og utvendig i 2023-2024
Boligen har en praktisk og meget innholdsrik planløsning med alt på en flate. Ettersom boligen de siste to årene har gjennomgått omfattende oppgradering, fremstår den som svært delikat og tidsriktig. Gulvene har hovedsakelig parkett og veggene har trepanel - malt i lyse og innbydende farger. Her kan du flytte rett inn!
Boligen inneholder entrè med skyvedørsgarderobe, lekkert kjøkken fra IKEA med innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat og det er integrert oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. En praktisk kjøkkenøy gir kjøkkenet rikelig med benkeplass, skap og skuffer!
Boligen har i dag 3 soverom og 2 stuer, hvor den ene stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet og den andre ligger tilbaketrukket. Perfekt for deg som har ungdommer i hus, eller hva med en generasjonsbolig? Denne delen av huset har også en liten entrè og egen inngangsdør som tar deg ut til hagen. I tillegg er det skyvedør ut til en lun og helt usjenert terrasse.
Huset har også to delikate baderom. Stuen som ligger i tilknytning til kjøkkenet har stemningsfull peisovn, god plass til spisestue og utgang til koselig terrasseplattning i vest og den usjenerte terrassen i bakkant av boligen.
Badet som ligger med dør fra stuen/allrommet har fliser på gulv og baderomsplater på veggene. I tillegg er det servant i baderomsinnredningen, toalett, badekar og dusj.
Badet som ligger i tilknytning til soverommene har fliser på gulv og badersomsplater på veggene. Her er det forøvrig servant i badersomsinnredning, toalett og dusj.
I tillegg har huset eget vaskerom med fliser på gulv og baderomsplater på veggene. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt montert vaskekum på vegg. Her er det også dør ut til hagen.
Det er kjeller med et gulvareal på ca. 37 kvm og takhøyde på 1,88 m. Her nede er det i dag godt med lagringsplass. I kjelleren er det 2 stk varmtvannstanker, en på ca. 100 liter og en på ca. 200 liter.
Frittliggende garasje på ca 27 kvm, med 1 biloppstillingsplass. Det er gjort klart med egen kurs til el-billader fra boligen og ut til garasjen. Så her kan ny kjøper enkelt montere en el-billader. Garasjen har leddport med automatisk åpner. Garasjen ble oppgradert med ny taktekking og ytterkledning i 2023/2024.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Oppvaskmaskin, Induksjonstopp og stekeovn. Disse er nye og ubrukte.

Oppvarming

Ifølge selger er det varmekabler i inngang øst, bad 1 og 2, samt vaskerom. Det er nymontert vedovn i stue. Boliger er også utstyrt med en eldre luft-luft varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget på adressen den 07.09.2018. Feiing ble ikke utført grunnet manglende adkomstmulighet på tak. Av rapporten fremkommer det at takstiger er i dårlig forfatning og må byttes til godkjent type. Selger har montert ny takstige i 2022.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 08.07.1970 og for tilbygg datert 01.11.1985.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/244/99:
27.12.1983 - Dokumentnr: 17541 - Bestemmelse om vannledning
Avtale mellom Tjøme Kommune og eier av gnr. 44, bnr. 97 og 99 på Tjøme. Eieren gir kommunen rett til garving, legging og eventuelt vedlikehold av vannledning som skal legges til Mo- Midtgården.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Eiere av eiendommer med gårdsnummer 243 og 244 har rett til å kjøpe båtplasser på Mostranda båtforening i henhold til båtforeningens vedtekter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Mo i stille og rolig blindvei, i nærhet til Verdens Ende, Moutmarka og Mostranda. Her finner man naturopplevelser, som du sjelden har sett maken til. Det vil si at rett på utsiden av døren har du tilgang til noe av landets mest spektakulære turområder. Man kan også ta båt ut i den vakre skjærgården. Boligen ligger i fredfulle, landlige og sjønære omgivelser. Det er også flere idylliske øyer som kan nås med båt, spesielt nord for Mostrand. I umiddelbar nærhet har du også Havna Skjærgårdspark hvor familien kan ta seg en matbit eller spille minigolf eller tennis. Det er også gangavstand ut til den populære restauranten på Verdens Ende.
Det er kun en kort biltur fra eiendommen til sentrum med en rekke fasiliteter. I sentrum er det hele tre dagligvareforretninger, Spar, Extra og Rema 1000. I tillegg er det også en hyggelig kolonial, 2 apotek, Maxbo, vinmonopol, klesforretning, legekontor, post i butikk, bibliotek, en populær pizza restaurant, samt Pour og Skafferiet som er hyggelige cafeer i Tjøme sentrum.
Tjøme Golfbane ligger på Rød og er en attraktiv golfbane for den golfinteresserte. For de aktive kan Tjøme friste med to kunstgressbaner på Ormelet, Stall Verdens Ende ridesenter, idrettshall på Lindhøy og skateboard bane på Haug, aktivitetssenter på Eidene og mye mer.
Bussholdeplass i nærhet av eiendommen.

Adkomst

Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme og kjører frett frem utover mot Verdens Ende. Ta avkjøringen til høyre ved skilting til Mostranda. En gruslagt stikkvei kommer på høyre hånd etter ca. 100 meter. Boligen er deretter beliggende på høyre hånd (nest innerst). Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Lindhøy skolekrets. Det er barneskole og kommunal barnehage på Lindhøy. Ungdomsskole på Haug. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 538 kvm.
Nydelig og tilbaketrukket tomt, i stille og rolig blindvei på Mo, nær Moutmarka. Tomten er opparbeidet med plen, avskjermet med hekk og har to solrike terrasseplattinger. I tillegg er det flere hyggelige sitteplasser i hagen. Den romslige tomten er svært barnevennlig og har en hage som innbyr til lek og moro for hele familien - her kan barna vokse opp i trygge omgivelser.

Parkering

Boligen har garasje. I tillegg er det plass til parkering i egen gårdsplass. Opplegg for elbillader i garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Kommunen opplyser at det går kommunale ledninger over eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til: Boligbebyggelse- nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, samt ras- og skredfare.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.926,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 20.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.500,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber og har avgift på kr 1.200 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Snøbrøyting av privat vei, ca. kr. 1.000,- per år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 180 428,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 4 485 625,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.663.500,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 15.050,-/kr17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor Olaf Hansen og Ingrid Rebekka Westgaard Hansen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring(unntatt fritidsbolig) - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende primærbolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 25.500,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning (5 stk. er inkludert i meglerprovisjonen)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0060/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2460

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.