Komplett salgsoppgave

Eggervegen 6B

10 900 000 kr
406 m²
6 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Eggervegen 6B
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Eggervegen 6B
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Eidsvoll - "Villa Tune"
Ærverdig villa med unike kvaliteter og detaljer | Stor hage, flotte uteplasser, garasje, utleiemul. | Sjelden mulighet |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 900 000 kr
 • Omkostninger
  273 670 kr
 • Totalpris
  11 173 670 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1916
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  406 m²
 • Bruksareal
  488 m²
 • Tomteareal
  2 014,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi gjennomfører privatvisninger på Eggervegen 6B - ta kontakt for å avtale privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Villa Tune er en historisk eiendom med en ærverdig, arkitekttegnet villa fra ca. 1916 - Arkitekten bak er Erik Glosimodt. Villaen har særdeles unike og flotte håndverksmessige kvaliteter og detaljer. Huset er godt vedlikeholdt, har særpreg og absolutt historisk verdi. Tomten er 2 mål og har flott hage med fantastiske solforhold, stor terrasse og steinlagt markterrasse med platekledd pergola. Det er også oppført et stort garasjebygg med bod og loft.
Villaens planløsningen er innholdsrik over tre etasjer og kjeller. Tre store stuer legger til rette for selskapeligheter. Videre er det fem soverom, kjøkken med spiseplass, to toalettrom og to bad. Boligen har også utleiemuligheter. I deler av andre etasje er det en hybel med egen inngang, kjøkken, stue og soverom.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eggervegen 6B, 2080 EIDSVOLL
Kommunenummer 3240, gårdsnummer 59, bruksnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 488 kvm
Totalt primærrom: 406 kvm
Bruksareal:
Enebolig 488 kvm
Primærrom:
U. etasje 62 kvm: Trapperom/gang, baderom, badstue og vaskerom
1. etasje 145 kvm: Entré, hall/trapperom, toalettrom, kjøkken, gang, spisestue, stue, TV-stue og vinterhage samt trapperom for leilighet
2. etasje 134 kvm: Trapperom/hall, baderom, toalettrom, to soverom og leilighet med trapperom, baderom, kjøkken, gang, stue og soverom
3. etasje 65 kvm: Trapperom/hall, hobbyrom/soverom og to soverom
Sekundærrom:
U. etasje 64 kvm: Bod/hobbyrom og to boder
3. etasje 18 kvm: Loftsrom
Bruksareal:
Uthus/garasje 48,7 kvm bestående av garasje og bod.
Uthuset/garasjen har i tillegg loftsetasje på 47,4 kvm bestående av innredet rom, lagerrom og bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur og tre. Boligen ble oppført i 1916. Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og reisverkskonstruksjon. Yttervegger er etterisolert med bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form med ark, utvendig tekket med tegltakstein og platekledning av metall.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG 3):
- Bad i underetasje og bad i 2. etasje. TG 3 er valgt på begge bad på grunn av slukenes høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Sjablongmessig prisanslag for hvert rom: kr 100 000 - 300 000,-.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Bad i leilighet. Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner.
- Vaskerom. Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner.
- Kjøkken i hoveddel. Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater (gulv), røropplegg samt andre installasjoner.
- Ventilasjon, vannrør, overflater gulv og innredning på kjøkken i leilighet. Ventilasjon: Kullfilter og ikke avtrekk tilkoblet avtrekkskanal med mekanisk ventilasjon som er ført ut/over tak. Kullfilteret fjerner kun "røyken", men frakter ikke kondensen/vanndampen ut av rommet/boligen. Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje og gulvoverflater bør fornyes. Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Begge toalettrom. Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av rommenes alder med tanke på overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
- Overflater gulv i øvrige rom. TG 2 gjelder kun enkelte sprekker i gulvflatenes sammenføyninger (skjøter) samt stedvis lokal knirk i tregulv. Til informasjon er tregulv originalt. Forøvrig ingen merknader.
- Rom under terreng(underetasje). Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av generelt høy slitasjegrad. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Ventilasjonen er vurdert til å ikke være tilstrekkelig.
- Overflater gulv på loftetasjen. TG 2 gjelder kun enkelte sprekker i gulvflatenes sammenføyninger (skjøter) samt stedvis lokal knirk i tregulv. Til informasjon er tregulv originalt. Forøvrig ingen merknader.
- Innvendige trapper. Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp (grunnet krav til universell utforming).
- Skjevhetsmåling i alle etasjer. Det er målt skjevheter i rom som er målt i alle fire etasjer. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Tekniske anlegg. Helhetsvurdering. Tekniske installasjoner samt vann og avløpsrør inne i boligen er i hovedsak av eldre type/fra opprinnelige byggeår. Kompressor på varmepumpe på kjøkken er defekt og må skiftes. Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt, som kan generere fare for varmegang. Til informasjon er ventilasjonen basert på en kombinasjon av naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk. Anlegget tilfredsstiller ikke dagens komfortforventninger, men er i tråd med gjeldende forskrifter i henhold til byggeår.
- Yttervegger: Enkelte av de utvendige panelbordene har oppsprekking i overflater. Det ble også observert noe lokal slitasje på vannbord. Stedvise utbedringer må påregnes.
- Vinduer og dører pga. alder.
- Yttertak. Helhetsvurdering. Slitasjegraden på taktekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker.
- Balkong. Rekkverkshøyden på balkong er under 1,0 meter. Avvik fra dagens gjeldende byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
- Drenering. Helhetsvurdering.
- Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger). Vann og avløpsledninger i grunnen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det tilsier at gjenværende restlevetid er svært usikker. Tiltak må påregnes.
- Oljetank. Oljetank er nedgravd. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Uthus/garasje. Helhetsvurdering.
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens eksakte beskaffenhet er ukjent.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- I 3.etg er det noe setninger/skjevheter i gulv og dørkarmer.
- Byttet til sinktak på utbygg med balkong i 2016, pga lekkasje.
- Gausdal snekkeri restaurerte alle vinduene tilbake til original standard. Dvs linolje kitt og maling. Vi utførte restaurering av alle vinduskarmer og omraminger. I denne forbindelsen fikk vi midler fra Kulturminnefondet. Dessuten skiftet kledning på hele sørveggen. Det var her vi brukte Feiring sag og spesial bestilte originale lengder på panelet. Vi brukte Ahlgrens vinduer og dører i 2010. De lagde kopi av original hoved ytterdør. I 2018 murte vi selv ny trapp ved hoveddøra. Firmanavn: Gausdal Snekkeri og Feiring Sag og Høvleri. Ahlgrens vinduer og dører.
- Vanlig kommunal kontroll av det elektriske anlegg.
- Nabo tomta, tidligere Eggergård, er regulert til boligtomter, men foreløpig skrinlagt og lagt ut på nytt til salg.
- Utleieleilighet har egen inngang.
- Bolig området i Eggervegen står på leire.
- Huset er bygget i perioden 1916-1917 etter tegninger av arkitekt Erik Glosimodt. En kjent arkitekt på den tiden, som blant annet har tegnet den kjente grønne kiosken ved Grand Hotel i Oslo, samt en rekke jernbanestasjoner. Husets rominndelinger er originalt, samt håndverksmessige detaljer av sjelden kvalitet. Huset har følgelig historisk verdi.
- Kabelbrudd på varmekabler i leilighet/hybel og jordfeil på bad i 2. etasje er nå utbedret. Rapport foreligger.

Standard

Villa Tune er en historisk eiendom med en ærverdig, arkitekttegnet villa fra ca. 1916. Villaen har særdeles unike og flotte håndverksmessige kvaliteter og detaljer. Arkitekten bak er Erik Glosimodt. Huset er godt vedlikeholdt, har særpreg og absolutt historisk verdi.
Entré og hall
Villaen har et flott inngangsparti med en bred skiferlagt trapp foran en nydelig, tofløyet ytterdør. Døren var ny i 2010, men en kopi av original dør. Inne venter en pen entré med flislagt gulv i historisk mønster og vegger med malt panel. Fra entreen er det vindusfelt og dør inn til hallen.
Hallen har en pen, original trapp med dekorativt rekkverk, og i trappeløpet er det imponerende takhøyde hele veien opp til loftsetasjen, totalt 8,63 meter. Hallen har malt tregulv og malt panel i hvitt og lysegrått. Yttertøy kan ryddes unna i et innebygd garderobeskap med profilerte dører. Fra hallen er det dør til tv-stuen og stuen.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom, stort og sjarmerende med plass til spisebord. Gulvet har parkett som for det meste er malt i sjakkmønster, og veggene har malt panel. I spisesonen er veggene malt sorte, mens resterende vegger er lysegrå. Himlingen har hvitmalt panel med bjelke.
Innredningen er fra Sivesind og montert i ulike, funksjonelle soner. Skap og skuffer har en kombinasjon av slette og profilerte fronter. Vaskesonen har benkeplate i heltre, dobbel keramisk oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin. Veggen bak har fliser.
I en annen sone er innredningen montert i hjørneløsning med overskap. Benkeplatene er i heltre. På den ene veggen er det fliser over benk og den andre har panel. Kokesonen har integrert stekeovn, flislagt benkeplate med nedfelt koketopp og hvit ventilatorhette tilkoblet . Under er det integrert stekeovn, og over er det ventilatorhette tilkoblet avtrekkskanal (bryter er defekt).
Stue, spisestue og tv-stue
Villaen har tre store stuer i første etasje med gode muligheter for selskapeligheter. Her er det holdt både bryllup og konfirmasjoner. Stuene har flotte, godt bevarte detaljer som setter et herskapelig preg på rommene. Stuen og spisestuen er adskilt av doble skyvedører, mens tv-stuen og stuen er adskilt av dør.
Stue: Stuen har gode vindusflater mot to retninger og utgang til terrassen via en sjarmerende vinterhage. Stuen har hvitmalt paneltak med kraftige, hvitmalte bærebjelker. Veggene har lysegrått panel med lav, hvitmalt brystning, og gulvet parkett. I en innebygd, buet nisje har stuen en plassmurt, staselig peis med innsats. Rommet har også varmepumpe. På hver side av skyvedørene til spisestuen er det elegante søyler.
Spisestue: Spisestuen har hvitmalt brystning med speil og nydelig medaljongtapet over. Himlingen er hvitmalt med kraftige bjelker. Spisestuemøblene er fra husets opprinnelse, og kan om ønskelig stå igjen. Det samme gjelder smijernslampen som henger over spisebordet.
Tv-stuen: Tv-stuen har store vinduer mot sør og vest, som gir rommet flotte lysforhold. Gulvet har parkett og veggene en klassisk, stripete tapet med lav, hvitmalt brystning. Himlingen er hvitmalt og slett med brede, profilerte lister. Stuen er dagligstuen for avslapning og tv-hygge. Rommet har en klassisk vedovn som varmekilde.
Bad/wc/vaskerom
Hovedboligen har to bad, badstue, to toalettrom og et vaskerom. Toalettrommet i første etasje har flislagt gulv, delvis flislagte vegger og hvitmalt paneltak. Rommet er utstyrt med søyleservant, speil, vegghengt toalett, avtrekksvifte og panelovn.
Toalettrommet i andre etasje har flislagt gulv, malte veggflater og hvitmalt paneltak. Rommet har servant, speil og gulvmontert toalett. Det er avtrekksventil på vegg.
Bad i 2. etasje: Badet er av eldre årgang og har flislagt gulv, flislagte vegger og malt trepanel i buet himling. Rommet er utstyrt med innredning med servant, speil med belysning, speilskap, dusjhjørne og avtrekksvifte. Badet har adkomst fra begge soverommene i etasjen.
Bad i underetasjen: Badet har overflater fra 1996, med flislagt gulv og varmekabler, flislagte vegger og hvitmalt, platekledd himling. Rommet har direkte adkomst til badstuen og er utstyrt med både badekar og dusjhjørne. Servanten er nedfelt i et benkeskap og over er det speil med belysning. Det er avtrekksventil på yttervegg.
Badstue: Badstuen har adkomst via glassdør og har en tradisjonell innredning med plassbygde sittebenker, trepanel på veggene og i himling, samt treheller på gulvet. Badstueovn er montert på vegg. Det er tilluftsventil på vegg og avtrekksventil i himling.
Vaskerom
I kjelleren har boligen et stort grovvaskerom med malt murgulv og malte veggflater. I ett hjørne av vaskerommet er varmtvannsberederen plassert. I første etasje er det opplegg for vaskemaskin i en gang mellom entreen og kjøkkenet. Gulvet har fliser med historisk mønster og veggene har malt panel i dus blåfarge. Det er plassbygd garderobeskap og dør til toalettrom.
Soverom og garderobe
Villaen har fire gode soverom og et hobbyrom/soverom. Enkelte av rommene har garderobeskap og enkelte har kott/kneloft. To av soverommene ligger i andre etasje med adkomst til et bad som ligger mellom rommene. I gangen utenfor soverommene er det wc-rom. De andre to soverommene ligger i loftsetasjen, og ett av disse har åpning inn til hobbyrom/soverom.
Alle rommene har pene, malte overflater, og i to av rommene er det vedovn. På boligens sydvegg er det montert utvendig brannstige fra andre etasje. I tillegg til en rekke kott er det garderobeskap i hallen og rikelig med lagringsplass i boder i kjelleren. Det er også lagringsplass i garasjebygget.
I andre etasje har boligen en hybel som består av trapperom med takhøyde på 5,93 m, gang, bad, kjøkken, stue og soverom. Hybelen har eget inngangsparti i første etasje. Stuen har vedovn, og fra soverommet er det utgang til en østvendt balkong. Balkongen er ca. 7 kvm og har vakker utsikt over Vorma og Eidsvolls østside. Det ble lagt nytt tettesjikt av platetekking i sink, med dekke av treheller i 2016.
Kjøkkenet har en enkel hvit innredning med glatte fronter. Benkeplatene er i heltre og stedvis flislagt. Innredningen er utstyrt med kullfiltervifte og oppvaskkum i stål. Kjøkkenet har plass til spisebord foran det ene vinduet. Rommet har parkettgulv og malte panelvegger.
Badet ble pusset opp i 2003 og har flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og hvitmalt paneltak. Innredning består av servant, overskap og speil med belysning. Badet har vegghengt toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er avtrekksvifte i yttervegg.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke eiendommen: Pizzaovn/utepeis.
Følgende kan medfølge om ønskelig: Stuemøbler fra husets opprinnelse samt smijernslamper i stuen.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Det er luft-til-luft varmepumper og varmekabler i gulv på alle bad (defekte kabler på bad i 2. etasje). Murt peis med peisinnsats i stue og peisovner i TV-stue, stue i leilighet, soverom i 3. ettasje og på to soverom i 2. etasje.
Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra enkelte baderom og samt kullfilter og defekt ventilator på kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1916.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 900143, tinglyst 08.01.1916, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Ifølge skjøtet fra 1916 fordres gjensidig villamessig bebyggelse på hele Eggerjordet. Forbud mot oppslags- eller fabrikktomter, landhandleri eller bedrift konkurrerende med AS Eidsvold Bad. Gjerdeplikt.
Dagboknr 990202, tinglyst 25.05.1937, type heftelse: Elektriske kraftlinjer. Eidsvoll kommunens kraftledningsnett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger med rolig beliggenhet i enden av veien med flott utsyn fra eiendommen. Gangavstand til Sundet, nærhet til skoler og barnehager, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Her leker barna i trygge omgivelser på egen eiendom uten gjennomgangstrafikk.
Fra eiendommen er det kort vei til Eidsvoll sentrum med kommuneadministrasjon og de fleste service- og kulturtilbud. God offentlig kommunikasjon fra Eidsvoll togstasjonen med avgang tre ganger i timen med reisetid inn til hovedstaden og Gardermoen på henholdsvis ca. 35. min og ca. 10. min. Perfekt for pendlere! Kort vei til Råholt og Jessheim med alt av bymessige fasiliteter.
Om sommeren har man bademuligheter i Mjøsa, Vorma, Hurdalssjøen og Hoelsjøvassdraget. Kort vei til Gullverket som er et av de flotteste friluftsområdene i Eidsvoll og byr på særdeles gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Like i nærheten er det gode tur- og sykkelstier, skiløyper om vinteren, flere bademuligheter på varme sommerdager, samt gode jakt- og fiskemuligheter.
Sundet er sentrum av Eidsvoll. Flott og idyllisk beliggenhet langs Vorma. Fin brygge langs Torget - perfekt til å nyte lange sommerkvelder. Fra Sundet kan man se over til Eidsvoll jernbanestasjon, Gamle Eidsvoll stasjon og brygga der hjuldamperen Skibladner har sitt sørligste anløpspunkt. Panorama kino ligger i Sundet.
Avstander med bil:
Gardermoen ca. 23 min.
Lillestrøm ca. 37 min.
Strømmen ca. 40 min.
Lørenskog ca. 43 min.
Oslo S. ca. 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 2 014 kvm.
Villaen ligger usjenert til i enden av veien, med stor hage og gode solforhold. Tomten er 2014 kvm, og i tillegg til villaen er det en stor dobbelgarasje med bod og loft. Gårdsplassen har singel. Det er også laget en bred singlet gangbane rundt huset, med tilliggende plenareal og fin beplantning.
Hagen er opparbeidet over to nivåer, og mellom nivåene er det en pent beplantet skråning. Store plenareal legger til rette for selskapeligheter, lek og hygge. Solforholdene er nydelige, fra soloppgang på østsiden til solnedgang på vestsiden av huset.
Villaen har en sør- og østvendt terrasse på ca. 40 kvm, med adkomst fra stuen via vinterhagen og fra hagen via trapper. Det er også anlagt en deilig uteplass i hagen – en markterrasse på 22 kvm med belegningsstein og pergola med gjennomsiktige takplater. Her er alt lagt til rette for at sommeren kan nytes hjemme.
Villaen har en spennende historie tilbake til 1916, og er vel ivaretatt. Originale vinduer med trerammer har 2+1 lags glass, og ble rehabilitert i 2016/17. Det samme ble en original dør mot vinterhagen, en terrassedør og en balkongdør.
All maling og kitt ble fjernet, og det ble lagt ny kitt og tre strøk med linoljemaling.
Maling på karmer og omramminger ble fjernet, råteskadde vannbord ble skiftet, for deretter å bli malt med linoljemaling. Restaureringen av selve vinduene ble gjort av Gausdal Snikkeri , mens karmer og omramminger var egeninnsats. Det ble skiftet kledning på hele sørveggen i 2018, og støpt ny skiferbelagt trapp ved inngangspartiet.

Parkering

Parkering i frittstående uthus/garasjebygning samt flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 13.04.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Nabotomt på ca. 25 mål er avsatt i kommuneplanen til fremtidig boligbebyggelse.
Det er en reguleringsplan under arbeid innenfor 100 meter med navn "Egger, gbnr. 59/80 m. fl." som ikke er vedtatt enda, men planlegging er igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eneboligen og uthus/garasjebygning er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose for kommunale avgifter er kr 40 504,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Prognose for eiendomsskatten er kr 13 053,- for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 45 000,- pr. år (selgers kostnad fra 2022). / 30 000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 23 562,-.
Eiendommen har privat brøyting med en årlig kostnad på ca. 2 500 - 3 000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor Fiber og Telenor T-W som leverandør av bredbånd og kabel-tv. Avgiften er på hhv. kr. 848,- og 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder leies av Telenor.
Boligen er tilknyttet alarmselskapet Sector Alarm som koster kr 5 880,- pr. år. Abonnementet kan medfølges om ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 643 310,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 915 916,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Prognose for eiendomsskatten er kr 13 053,- for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.173.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Skeide og Magne Eide

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 65.529,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0228/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22228

Dato

Sist oppdatert: 01. mars 2024 kl. 09:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi gjennomfører privatvisninger på Eggervegen 6B - ta kontakt for å avtale privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.