Komplett salgsoppgave

Bekkenstenveien 18A

8 900 000 kr
204 m²
5 soverom
Velkommen til Bekkenstenveien 18A!
Velkommen til Bekkenstenveien 18A!
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Drøbak/Ottarsrud
Flott, arealeffektiv enebolig over tre etasjer fra 2017, med fine uteplasser, hage og integrert garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 900 000 kr
 • Omkostninger
  223 670 kr
 • Totalpris
  9 123 670 kr
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  204 m²
 • Bruksareal
  247 m²
 • Tomteareal
  463 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bekkenstenveien 18A!
Flott, arealeffektiv enebolig over tre etasjer, med fine uteplasser, hage og garasje. Ypperlig familiebolig!
Eiendommen ligger i et idyllisk, attraktivt og svært barnevennlig boligområde på Ottarsrud i Frogn kommune, like nordøst for Drøbak. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, Frogn VGS, barnehager, god offentlig kommunikasjon, daglige servicetilbud, samt fantastiske tur- og rekreasjonsområder. Nærheten til Frognmarka gjør Ottarsrud og Heer til et populært område for den aktive og turglade. Det er milevis med turstier og skogsveier, samt lysløype som tar deg ut i både småkupert og lett terreng. I tillegg ligger Drøbak Golfklubb i nabolaget og tilbyr en flott 18 hulls bane.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bekkenstenveien 18A, 1449 DRØBAK
Kommunenummer 3214, gårdsnummer 19, bruksnummer 120, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 247 kvm
Totalt primærrom: 204 kvm
Primærrom:
Underetasje 50 kvm: Entré, to soverom og bad.
1. etasje 78 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, vasekrom og toalettrom.
2. etasje 76 kvm: Loftstue, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Underetasje 43 kvm: Tilliggende garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2023, utført av Anticimex v/Morten Bøhler Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn av betong. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende/stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt samt kodelås. Ytterdør mot tilliggende garasje i tre med brannklasse EI30 og lydklasse 38dB. Balkongdør med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår. Heve/skyvedør med karmer av tre samt utvendig beslag med tre-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre samt utvendig beslag med trelags glass fra byggeår. Takvinduer med karmer av PVC og tre-lags glass fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren og det er registrert plast i veggen. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er observert større skader/symptomer på skader. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak.
- Det er registrert avvik fra byggteknisk forskrift ved branntekniske forhold mellom garasje og bolig. Forholdet må undersøkes av kompetent personell og aktuelle tiltak må utføres.
- Det er observert fuktmerker og deformasjoner/råte på vegg. Tiltak for å stoppe fuktinnsig må påregnes. Stor sannsynlighet for følgeskader i konstruksjonen. Undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Byttet rekkverk på terrasse.

Standard

Flott, arealeffektiv enebolig over tre etasjer, med fine uteplasser, hage og garasje. Det er balansert ventilasjon og sentralstøvsuger i boligen.
Syd-østvendt markterrasse ved inngangspartiet på ca. 20 kvm med morgensol.
UNDERETASJE:
Velkommen inn i en flislagt entré med varme i gulv og stor skyvedørsgarderobe. I skyvedørsgarderoben er det svært godt med oppbevaringsmuligheter. Det er også plass til en sittebenk i entréen.
Bad: Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme og himlingsflater utført i glatte, malte flater. Det er vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Dusjnisje med regnfalldusj og to-greps armatur og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør, hovedstoppekran plassert i innredning, synlige avløpsrør av plast og støpejern, samt avtrekksventil i himling.
I boligens underetasjer et det to soverom. Det ene soverommet benyttes i dag som et treningsrom. Boligen har i alt fem soverom.
1. ETASJE:
Kjøkken: Delikat kjøkken med innredning fra byggeår. Takhøy innredning fra Marbodal med glatte fronter og benkeplate i børstet stål, samt stein. Overliggende oppvaskkum i stål med ett-greps armatur. Stikkontakt og belysning over benkeplate. Det er integrert oppvaskmaskin, integrerte dampovn og stekeovn, integrert mikrobølgeovn, integrert kaffemaskin, to integrerte kjøleskap og nedfelt induksjonstopp. Himlingsmontert ventilator tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør av plast. Det er montert komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper. Kjøkkenet har godt med skap, skuffer og arbeidsflater.
Stue: Kjøkken og stue er i en åpen løsning. Dette gir en luftig romfølelse. Dekorativ peis mellom stue og kjøkken. Spisebord og stoler kan praktisk plasseres, i tilknytning til kjøkkenet. Stuen kan møbleres i ulike soner. I tillegg til spisebord og stoler, er det plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. En lesekrok er det også muligheter for. Boligen er malt og tapetsert i tidsriktige farger og mønstre. Gulvflate belagt med parkett. Fra stuen er det utgang til nord-østvendt terrasse på ca. 59 kvm.
Toalettrom: Wc-rom fra byggeår. Gulvflate belagt med fliser, vegger utført med tapet og himlingsflater utført i glatte malte flater. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg over servant og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er vannrør av typen rør-i-rør, synlige avløpsrør av plast og avtrekksventil i himling.
Vaskerom: Vaskerom fra byggeår. Gulvflate belagt med sveiset vinylbelegg. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Gulvstående innredning med laminert benkeplate og nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Vannrør av typen rør-i-rør. Fordelerskap for rør-i-rør med stoppekraner samt automatisk lekkasjestopper plassert i vegg. Varmtvannsbereder på ca. 287 L fra 2017, synlige avløpsrør av plast og avtrekksventil i himling.
2. ETASJE:
Loftstue: Fin loftstue med ekstra takhøyde og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. Det er plass til sofa, bord, TV og andre stuemøbler. Her kan barna/ungdommen ha sitt eget tilholdssted. Fra loftstuen er det adkomst til råloft, via loftsluke.
Bad: Boligens andre bad, ligger i denne etasjen. Badet er fra byggeår, har flislagt gulv med gulvvarme, vegger utført i fliser og våtromstapet, samt himlingsflater med glatte malte flater. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg med lys samt stikkontakt over servant og dusjnisje med regnfalldusj og to-greps armatur. Frittstående badekar med ett-greps armaturer og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør, synlige avløpsrør av plast og avtrekksventil i vegg.
Soverom: I denne etasjen er det tre romslige soverom. Det er garderobeskap på det ene soverommet. Rommene har god plass til seng, nattbord og skrivepult.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Oppvaskmaskin ny i 2023.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, i kombinasjon med vedfyring i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.11.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen: Dagboknr. 1182200, tinglyst 20.12.2016, Bestemmelse om bebyggelse og veg: Omhandler tillatelse til å bygge nærmere felles grense.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk, attraktivt og svært barnevennlig boligområde på Ottarsrud i Frogn kommune, like nordøst for Drøbak. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, Frogn VGS, barnehager, god offentlig kommunikasjon, daglige servicetilbud, samt fantastiske tur- og rekreasjonsområder. Nærheten til Frognmarka gjør Ottarsrud og Heer til et populært område for den aktive og turglade. Det er milevis med turstier og skogsveier, samt lysløype som tar deg ut i både småkupert og lett terreng. I tillegg ligger Drøbak Golfklubb i nabolaget og tilbyr en flott 18 hulls bane.
Det er ca. 4,3 km. til sjarmerende Drøbak sentrum, byen som er en flott sommerby og en juleby om vinteren. I små, hyggelige gater kan du handle i hyggelige gallerier og koselige butikker. Her finner du også populære Badeparken, en av indre Oslos aller beste badeplasser, med svaberg, stupebrett, deilige, grønne lunger, ballspillplasser og lekeapparater.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, Frogn VGS, samt barnehager. Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 463 kvm. Pent oppabeidet tomt med gruslagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje med elektrisk leddport tilknyttet boligen, samt oppstillingsplasser på egen gårdsplass. Det er lagt opp strøm til elbillader i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 19.06.2023, avsatt til: Boligbebyggelse.
I kommuneplanens arealdel 2023-2035 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H310_1: Ras- og skredfare (357 kvm.)
- H550_3: Hensyn landskap (463 kvm.)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.757,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Eiendomsskatten er på ca. kr 6.394,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.100 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.260,-
Veilag som står for snømåking/strøing som kommer på ca. kr 1.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør internett og har avgift på kr 599,- pr. mnd. Hastighet 100/100.
Boligen er tilknyttet alarm, men denne følger ikke med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2.640.961,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9.507.461,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.123.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Harald Sollid og Stine Sollid-Lenes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 75.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0109/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23109

Dato

Sist oppdatert: 04. juni 2024 kl. 14:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.