Komplett salgsoppgave

Minneveien 32

3 200 000 kr
85 m²
1 soverom
Minneveien 32 formidles av Krogsveen Moss.
Minneveien 32 formidles av Krogsveen Moss.
Kart
Del
Knut Dahl
Sonia Tajdus
Presenteres av
Knut Dahl og Sonia Tajdus
Tilbaketrukket rekkehus øverst på Bellevue med flott utsikt mot byen. Stor usjenert terrasse med ettermiddags-/kveldssol

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  268 370 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 469 502 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  85 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 710 kr

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus i rolige og solrike omgivelser ved skogkanten, øverst på Bellevue
 • Vestvendt terrasse med ettermiddags-/kveldssol og pent beplantet bed på tilstøtende fellesareal
 • To-plans romløsning med mulighet for ytterligere et soverom
 • Stort kjøkken, utvidet og oppgradert med ny innredning fra IKEA i 2012
 • Potensial knyttet til oppgraderinger, blant annet av bad
 • Omlegging av yttertak utført i 2022, utvendig rør-fornying i 2019 og drenering i 2015
 • Tre ladepunkter på borettslagets område, ca. 20 meter fra inngangsdøren
 • Kun kort gangavstand til barneskole og nærmeste barnehage
 • Umiddelbar tilgang til turområder, kort avstand til sjøen og badestrender

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Minneveien 32, 1512 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 1613, ideell andel 1/1
Andelsnummer 12, Minneveien Borettslag A/l, organisasjonsnummer 954754790

Innhold

Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 45 kvm.
2. etasje: 45 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, trapp/ gang, bad, vaskerom, 2 soverom.
2. etasje: Trapp/ stue/ kjøkken.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
1. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen en utebod.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2023 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Tildligere kjellerrom er omgjort til soverom. For mer informasjon se punktet om "Ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Rekkehus oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Grunnmur er støpt plate på mark /
murkonstruksjon. Yttervegger har trekledning på fasaden. Pulttak i trekonstruksjon.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad: gammel membransystem, sprekker i gulvfliser, tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom, TG:2.
Vaskerom: våtrom bør påregnes oppgradert, TG:2.
Soverom 1 etasje: avvik i dagens forskrift til dagslys, TG:2.
Flere TG:2 hovedsakelig grunnet slitasje og alder.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Ja - Varmekabel virker ikke (sikring slår ut) og sprekk i enkelte gulvfliser.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Svar: Ja - Utført i 2015 i 1. og 2 etasje med verdiene 71 og 65 Bq/m3. Tiltaksgrensen er 100 Bq/m3.

Standard

Boligen er siden byggeåret oppgradert i flere omganger, i regi av både foregående og nåværende eier som overtok i 2006. Overflater, innredninger og tekniske installasjoner har av den grunn ulik alder og tilstand. Ytterligere noe oppgradering kan påregnes, hvilket også representerer et potensial ved boligen. Blant annet kan stuens autentiske stavgulv fra byggeåret være vel verdt å foredle og videreføre.
Kjøkkenet ble i 2012 utvidet til å inkludere arealet i tilstøtende soverom. Kjøkkenet har i dag god plass til et langstrakt spisebord og fyller også rollen som et stort sosialt rom, i tillegg til sin rent praktiske funksjon. Samtidig med oppussing ble kjøkkenet oppgradert med helt ny innredning fra IKEA bestående av et stort antall skap og langstrakte benker med praktiske arbeidsflater. Alle kjøkkenets hvitevarer er integrert - stekeovnen i hendig benkehøyde.
Det er for øvrig fullt mulig å gjenopprette det opprinnelige soverommet ved kjøkkenet, som tidligere fylte rollen som barnerom. Hovedsoverommet inngår i underetasjen og har ca. 9 kvm. gulvflate som ble oppgradert med ny tre-stavs parkett i 2015.
Praktisk er det også at badet finnes på samme plan som soverommet. Badet er i tidligere år vesentlig utvidet til å inkludere areal i opprinnelig bod. Utstyret inkluderer tradisjonelle baderomsmøbler, klosett og dusjhjørne. Både gulvet og veggene er utført med fliser. I tillegg til utvidelse av badet er det i tidligere år også etablert et rom som benyttes til vaskerom i kjellerens opprinnelige bod. Grunnet alder er begge rom i sin helhet gitt TG 2, følgelig bør oppgradering eller en helhetlig fornyelse vurderes.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat, vinylbelegg og fliser.
Innervegger: Malte MDF-plater, tapet, malt tapet og fliser.
Himlinger: Malt trepanel og malt MDF-panel.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt stålvask med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator i overskap.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med skyvedører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklamper medfølger ikke boligen.

Oppvarming

Oppvarming skjer med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.
I henhold til informasjon fra selger er varmekablene på badet defekt/virker ikke.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.02.1965.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik fra dagens planløsning. Soverom i 2 etasje er fjernet til fordel av større kjøkken. Kjellerrom i 1 etasje er endret til soverom og vaskerom.
Deler av boligen i 1 etasje er endret til soverom og vaskerom. Dette er opprinnelig byggemeldt som kjeller og bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er oppriktig tilbaketrukket inntil skogkanten øverst på Bellevue på Jeløy. Her råder en fredfylt atmosfære; gatene i nabolaget har lite trafikk og et utpreget barnevennlig miljø. For en småbarnsfamilie vil det et stort praktisk pluss med kun kort gangavstand til Ramberg skole med SFO og tilknyttet barnehage.
Fra denne boligen får du muligheten til bokstavelig talt å gå rett ut i skog og mark på stier som leder videre til store friområder lenger nord på øya, deriblant utfartsmålet Rambergåsen som er Jeløys høyeste punkt. På Refsnesskogen like ovenfor finnes i tillegg Moss tennisklubbs anlegg med både utendørsbaner og hall til vinterbruk. Kort avstand er det for øvrig også til flere fine badestrender, blant annet på nærliggende Refsnes og Tronvik.
Like syd for Bellevue ligger Søndre Jeløy landskapsvernområde, et vakkert og unikt stykke kulturlandskap med intime småveier og stier som egner seg ypperlig for både trening og søndagsturer. Her finnes også en bit av Jeløys anerkjente kulturmiljø på gårdene Røed og Alby. På det mer nærliggende Galleri Varden avholdes temporære utstillinger fra både nære og fjerne kunstnere.
Sentrumskjernen av Moss er innenfor sykkelavstand eller drøye fem minutter med bil. I sentrum finnes et godt utvalg forretninger, kjøpesenter med flere titalls butikker og en rekke spisesteder. Flere dagligvareforretninger er lett tilgjengelig langs veien til byen.
Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. På stasjonen er det hyppig avganger mot hovedstaden og reisetiden med tog til Oslo S er fra kun 40 minutter. Buss til byen og togstasjonen passerer i nabolaget.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 11 431 kvm som tilhører borettslaget.
Grunneier og bortfester er Moss kommune.

Parkering

Det medfølger ingen garasjeplass til andelen. Parkering skjer på borettslagets tomt.
I henhold til borettslagets hjemmeside fremkommer det at borettslaget har to garasjeanlegg, og egen ladestasjon for elbiler og hybrider.
Garasjeanleggene er fordelt på 10 plasser i anlegget ved vaskeriet, og 15 plasser ved anlegget ved skolen. 3 andeler disponerer ikke garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier i borettslaget med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 07.06.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Orkerød - del av Orkerød gnr.26/17 og 43" med formål kjørevei, park og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 08.03.1963. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål offentlig eller privat tjenesteyting nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, årsavgift tv, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 768 993,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 768 375,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 304,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 268 370,- pr. 31.12.2022.
Total fellesgjeld for borettslaget er kr 7.221.554,- pr. 31.12.2022 og lånevilkårene er:
Låneopptak: 2022.
Løpetid: 30 år.
Rente, nominell: 4,69%.
Opprinnelig lånebeløp: kr 7.300.000,-
Bankforbindelse: Handelsbanken.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.469.502,-. Av dette beløpet utgjør kr 268 370,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mona Kristin Mathisen Moseby

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Minneveien Borettslag A/l.
Borettslaget består av 28 andelsleiligheter.
Forretningsfører er BDT Viken Regnskap AS.
Borettslagets hjemmeside: https://minneveien.lettstyrt.no/
Dugnad må påregnes.
Det skal ikke holdes husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
Ladestasjoner for elbil.
Sjekk og stor utbedring av takene i alle rekker med låneopptak.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget. Leiligheter kan omsettes fritt til kjøper som er godkjent av borettslagets styre.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Markedsføringspakke kr 16.900,-
Oppgjør: kr 6 000,-
Foto/stylingrådgivning: kr 6.400,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0239/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.23239

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.