Komplett salgsoppgave

Helleristningen 35

8 690 000 kr
90 m²
2 soverom
Vi ønsker velkommen til Helleristningen 35!
Vi ønsker velkommen til Helleristningen 35!
Kart
Del
Åskollen
Rålekker topp-/endeleilighet! Svært solrikt med suveren vidstrakt fjordutsikt. 2 bad. Balkong. Heis. 2 garasjeplasser.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 690 000 kr
 • Omkostninger
  218 420 kr
 • Totalpris
  8 908 420 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  90 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 453 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rålekker 3-roms eierleilighet beliggende i enden av øverste etasje (4. etg).
 • Luftig og åpen stue med store vindusflater samt åpen løsning mot kjøkkenet
 • Pen HTH kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer og integrert høyttaler
 • 2 flotte flislagte bad med dusjhjørne, downlights og gulvvarme
 • Felles varmtvannsløsning for bygningen
 • Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
 • Gjenværende garantistillelse fra utbygger (5 år fra 2019)
 • Sørøst- og nordøstvendt balkong på ca. 42 kvm (2/3 sider av leiligheten)
 • Suveren vidstrakt fjordutsikt med fritt utsyn
 • 2 medfølgende p-plasser med el-billader i felles oppvarmet garasjeanlegg
 • Heis- og trappeadkomst til felles svalgang med eget inngangsparti
 • Attraktivt, flott og nyere boligsameie
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Helleristningen 35, 3038 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 26, bruksnummer 231, seksjonsnummer 56

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 94 kvm
  Primærrom (P-rom): 90 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 4 kvm
  Primærrom
  4. etasje:
  90 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom og entré.
  Sekundærrom
  4. etasje:
  4 kvm: Bod/teknisk rom.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5,5 kvm i felles garasjeanlegg (tinglyst som en tilleggsdel).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.2023 utført av Thomas Transeth. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn, grunnmur og etasjeskiller av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med stående trekledning og fasadeplater. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull. Balkongdør, skyvedør og vinduer med tre-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles inngangsparti med videre heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (2. etasje) og garasjeanlegget. Videre er det felles svalgang (kun to leiligheter som disponerer) til leilighetens eget utvendige inngangsparti. Tilgang til felles sykkelrom (tilrettelagt for smørebu i skisesongen) og oppstillingsplass for sykkel ute på baksiden av bygg.
  Stue/spisestue: Luftig og åpen stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys samt fantastisk utsikt. Stue med sofaområde, sittegruppe og spiseplass, åpen løsning mot kjøkkenet. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. To utganger til sørøst- og nordøstvendt balkong på ca. 42 kvm. Balkongen strekker seg rundt to/tre sider av leiligheten. Suveren vidstrakt fjordutsikt med fritt utsyn. Sol fra ca. kl. 06.00 til 19.30 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Pen HTH kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i glatt utførelse. Glassplate på vegg ved stekeområde. Laminerte benkeplater. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøle- og fryseskap med isbitmaskin, ventilator, komfyrvakt, platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, lekkasjestopper og oppvaskkum. Integrert SoundID bluetooth høyttaler i innredningen. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad 1: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Bad 2: Nedfelt servant i benkeplate over romslig servantinnredning i hvit utførelse. Speil over servant. Vegghengt skap i hvit og glatt utførelse. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling. Direkte tilgang til soverom 1.
  Soverom 1: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Direkte tilgang til bad 2.
  Soverom 2: Romslig skapløsning med høyskap og overskap i hvit utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Entré: Dørcallinganlegg med åpnerfunksjon. Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod/teknisk rom.
  Generelt om boligen: Felles varmtvannsløsning for bygningen. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning (fra Ensy). Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod/teknisk rom. Leiligheten har sprinkleranlegg.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad 1 og bad 2: Riss/sprekk i flisfuge (dusjsone - vegger), manglende elastisk fuge mellom sokkelflis/veggflis og stedvis riss/sprekk i flisfuge overgang gulv/vegg (dusjsone).
  - Kjøkken: Stedvis manglende vedheft i elastisk fuge i overgang vegg/himling, stedvis noe hakk samt riper i gulvet og noe avskalling på benkeplate.
  - Øvrige rom: Noe hakk samt riper i gulv og stedvis knirk i gulv.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Fordelerskap for rør-i-rør system mangler mulighet for avrenning til sluk (vurdert til å være tilfredsstillende pga. sensor/vannlekkasjestopper).
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999) , utettheter ved koblingsboks på balkong til kamera og kobling av kamera i koblingsboks er ufagmessig utført (selger opplyser om at kamera vil bli fjernet før overtakelse, slik at merknad bortfaller).
  - Balkong: Liten avstand mellom utvendig overflate/gulv og innvendig gulv.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøle- og fryseskap, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
  Taklamper i leiligheten medfølger ikke.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Gulvvarme på begge bad og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.07.2021, som omfatter oppføring av 3 nye boligblokker med felles parkeringskjeller og oppføring av 13 nye rekkehus samt opparbeidelse av lekeplass og felles uteoppholdsarealer.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for boligblokkene fra 2017.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 1235373
  Tinglysningsdato: 18.10.2019
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 56, boligformål, sameiebrøk 93/6639.
  Tinglyst tilleggsdeler (bod og 2 garasjeplasser).
  Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vilkår i kjøpekontrakt, vei m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.
  Iflg. vedtektene er det bestemmelser om korttidsutleie som seksjonseiere må forholde seg til. Vedtektene kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse

  Det opplyses om at bygningen/boligen er oppført i 2019, det foreligger da gjenværende garantistillelse fra utbygger (5 år fra overtakelsesdato i 2019).

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger fredelig til i et attraktivt, flott og nyere boligsameie. Boligsameiet ligger rolig og barnevennlig til, i gangavstand fra både barneskole, barnehage og idrettsanlegg. Det er også gangavstand til to dagligvarebutikker, post-i-butikk, frisør, legesenter m.m.
  Glassverket IF er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med mange aktiviteter (håndball, fotball, langrenn, barneidrett). Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte ligger 100 meter fra boligen. Sykkelklubb. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.
  Gangavstand til bussholdeplass langs Nordbyveien, med god bussforbindelse til Drammen sentrum (se www.brakar.no for rutetider). Fra Åskollen er det ca. 4 kilometer til Drammen sentrum og togstasjon med god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg (se www.vy.no for togavganger). Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Helleristningen barnehage, Nordbylunden barnehage, Nordby Gård barnehage.
  Skoler: Åskollen barneskole. Marienlyst ungdomsskole har begrenset kapasitet, så det er vedtatt at elevene fra 7. trinn på Åskollen barneskole begynner på: Marienlyst ungdomsskole skoleåret 2022-2023 og 2023-2024, Galterud ungdomsskole skoleåret 2021-2022 og 2024-2025.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 9 508 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet med grøntarealer, internstier, sittebenker og lekeplass.

  Parkering

  2 medfølgende biloppstillingsplasser (nr. 56 - tinglyst som tilleggsdel) i felles oppvarmet garasjeanlegg, plassene er plassert etter hverandre og er beliggende rett ved heisen. Montert lader for el-bil på garasjeplassen. Kostnader for vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.
  Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
  Det er skiltet gjesteparkering på to områder (vis a vis avfallscontainere og langs veien ned til garasjeanlegget).

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bl.a. boligbebyggelse - blokkbebyggelse samt boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse, i henhold til detaljreguleringsplan for Helleristningen 25 og 25B datert 20.09.2016. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og grønnstruktur ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, drift/vedlikehold av garasje, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnader kr 4.453,- pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader blokk
  Bredbånd
  Garasje
  Garasje nr. 2
  Á-konto varmtvann
  Kostnader for vann og varmtvann avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet beregnes etter leilighetens bruttoareal p.t. Styret har fått fullmakt til å gjennomføre nødvendige investeringer, samt inngå nødvendige avtaler for individuell forbruksmåling iht. årsmøte 2022. Det må påregnes en oppstartskost pr. leilighet på kr 392,- og et månedlig gebyr på kr 95,- pr. leilighet.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.542,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.757 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakker er inkludert i felleskostnadene.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 328 299,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 781 876,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 12 676,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 03.04.2023.
  Sameiet har ingen fellesgjeld per dags dato.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.908.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Rolf Kennet Mathisen og Tone Elisabeth Sørbye-Mathisen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Helleristningen.
  Sameiet består av 73 boligseksjoner i blokkbebyggelse, 13 boligseksjoner i rekkehusbebyggelse og 4 enkeltstående næringsseksjoner (garasjeplasser).
  Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
  Sameiets årsregnskap for 2021 viser et underskudd på kr -158.833,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Utvidelse av ladekapasitet for el-biler. 1-årsbefaring av bygningsmassen, fellesarealer og uteområder (avvik er fult opp, men fortsatt noen avvik som mangler utbedring). 1-års befaring av leiligheter og rekkehus (eiere følger opp dette selv). Tvistebehandling mot Skaaret (opprettet reklamasjon på beplantning).
  Planlagte arbeid/påkostninger: Styret har fått fullmakt til å gjennomføre nødvendige investeringer og å inngå nødvendige avtaler for individuell forbruksmåling iht. årsmøte 2022. Styret har fått fullmakt til å gjøre undersøkelser og vurdering om det skal gjøres tiltak e.l. vedrørende glatte svalganger (vinterstid).
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 7253334.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,80% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0127/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23127

  Dato

  Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 12:37

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.