Komplett salgsoppgave

Strømliveien 44

4 750 000 kr
117 m²
4 soverom
Velkommen til Strømliveien 44!
Velkommen til Strømliveien 44!
Kart
Del
Strømsåsen
Pen halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med 2 etg. Vannbåren varme (bioolje). Flott utsikt med fritt utsyn. Garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Omkostninger
  119 750 kr
 • Totalpris
  4 869 750 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  117 m²
 • Bruksareal
  135 m²
 • Tomteareal
  321,7 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  4 000 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med 2 etasjer.
 • Luftig og lys stue med åpen løsning mot kjøkkenet
 • Profilert Sigdal kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer
 • 2 bad med dusj/badekar (overflate oppusset i ca. 2017/2018)
 • Radiatorer og gulvvarme med vannbåren varme (bioolje)
 • Rehabilitert sikringsskap i 2020
 • Yttertaktekke, pipebeslag, luftehatt og stige fra 2021
 • Overbygget nordøstvendt balkong og platting med flott utsikt samt fritt utsyn
 • Lun og skjermet sørvestvendt terrasse på ca. 28 kvm ved inngangspartiet
 • Disponibel halvpart av dobbelgarasje med el-billader fra 2020
 • Rolig gate med lite gjennomgangstrafikk
 • Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Kort vei til Drammen sentrum med flere servicetilbud og off. komm.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Strømliveien 44, 3047 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 15, bruksnummer 202, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 135 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 117 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 18 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  47 kvm: Ganger, bad og 3 soverom.
  1. etasje:
  70 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og entré.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  18 kvm: Teknisk rom og 2 boder.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Petter Sem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av betong og støpt gulv mot grunn. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående og liggende kledning (gavlvegg mot øst er kledd om i 2020). Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein (taktekke, pipebeslag, luftehatt og stige fra 2021). Profilert ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Slett ytterdør til underetasje med 2-lags glass fra 2016. Skyvedør med 2-lags glass fra 1986. Vinduer med 1-lags glass i ytre ramme fra byggeår samt vinduer med 2-lags glass fra ukjent årstall, byggeår, 2012 og 2019. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Fra oversiden av eiendommen er det utvendig trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Lun og skjermet sørvestvendt terrasse på ca. 28 kvm, i tilknytning til inngangspartiet. Denne terrassen har sol fra ca. kl. 07.00 til 19.00 (midtsommerstid) iflg. selger. Fra garasjen (nedsiden av eiendommen) er det utvendig trappeadkomst til boligens overbygde biinngangsparti i underetasjen. Overbygget nordøstvendt platting på ca. 10 kvm, i tilknytning til biinngangspartiet.
  1. etasje
  Stue: Stue med sittegruppe, sofaområde og spiseplass. Åpen løsning mot kjøkkenet. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys og utsikt. Parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Utgang til overbygget nordøstvendt balkong på ca. 9 kvm. Balkongen har flott utsikt med fritt utsyn og sen kveldssol.
  Kjøkken: Profilert Sigdal kjøkkeninnredning fra ca. 1988 med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit utførelse. Flislagte felt over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, integrert oppvaskmaskin, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap i nisje. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
  Bad: Badet ble overflateoppusset i ca. 2018 (utført som egeninnsats). Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og frittstående badekar med veggmontert dusjarmatur. Fliser på gulv, baderomsplater på vegger og panel i himling.
  Soverom 4: Åpen garderobeløsning med hyller og klesskinner. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
  Gang: Vegghengt hattehylle med klesskinner. Trappegang til underetasjen. Parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
  Entré: Laminat på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
  Underetasje
  Ganger: Trappegang til 1. etasje. Vannbåren gulvvarme. Fliser samt laminat på gulv, malt tapet samt panel på vegger og panel i himling. Tilgang til teknisk rom og 2 boder. Rommet har også utvendig adkomst.
  Bad: Badet ble overflateoppusset i ca. 2017 (utført som egeninnsats). Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Vannbåren gulvvarme. Fliser på gulv, baderomsplater på vegger og plater i himling.
  Soverom 1: Garderobeskap i profilert utførelse. Vannbåren gulvvarme. Laminat på gulv, panelplater på vegger og plater i himling.
  Soverom 2: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Vannbåren gulvvarme er defekt iflg. selger. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling.
  Soverom 3: Vannbåren gulvvarme. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
  Generelt om boligen: Boligen har radiatorer og gulvvarme med vannbåren varme (oljefyr med bioolje). Fyrkjelen ble konvertert til bioolje i 2019. Opplegg for vaskemaskin i teknisk rom med sluk. Høiax Titanium varmtvannsbereder fra 2010, plassert i teknisk rom. Sikringsskap med automatsikringer (rehabilitert i 2020 iflg. selger), plassert i entré.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad (1. etg): Redusert luftutskiftning, usikkert om innebygget sisterne er sikret mot lekkasje, våtromsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning, manglende fuger i overgang mellom plate/bunnprofil samt bunnprofil/sokkelflis, rommets lekkasjesikkerhet kan ikke verifiseres, uegnet plassering av vindu i våtsone, belegg brukt som fuktsikring, bomlyd i enkelte gulvfliser, preg av manglende håndverksmessig utførelse på flisarbeid (gulv), kan ikke verifisere om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt (på gulv), usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring i vegg (tilknyttet servant og i gulv tilknyttet radiatorovn), bruk av plast i konstruksjon (risikokonstruksjon mtp. kondens- og fuktproblematikk), stedvis mot fall på gulv, gulv har forøvrig manglende fallforhold og sluk samt avløpsrør er ikke skiftet ved oppgradering av rommet.
  - Bad (u. etg): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, ingen informasjon om rommet generelt og preg av egeninnsats, se rapport for nærmere detaljer.
  - Kjøkken: Mekanisk avtrekk er ikke ført i rør gjennom yttervegg, manglende automatisk lekkasjestopper, bomlyd i enkelte gulvfliser og stedvis fuktskader på benkeplate.
  - Øvrige rom (1. etg): Bomlyd i gulvfliser ved brannmur og skyvedør er skjev samt har treg lukkefunksjon (kjøkken).
  - Rom under terreng (u. etg): Overstrømning samt luftmengdeutskiftning kunne med fordel vært bedre, betonggulv under trapp er delvis hugget opp (ikke gjenstøpt), omfattende bomlyd i gulvfliser, ukjent konstruksjonsoppbygging (lukket konstruksjon), bruk av plast i konstruksjon (risikokonstruksjon mtp. fukt- og kondensproblematikk), dørblad til innerdør har kontakt med terskel/karm (bod 2, soverom 1 og bad) og rom med opplegg for vaskemaskin er ikke bygget som et våtrom samt manglende mekanisk avtrekk fra rommet.
  - Loft (uinnredet/råloft): Deler av kaldtloftet er ikke undersøkt (redusert/ingen tilkomst), isolasjon er stedvis mangelfull utført og loftsluke er utett.
  - Ildsteder/skorsteiner innvendig: Usikkert om det er mulig å tilkoble ildsted i boligen (foringsrør fra fyrkjele er ført i pipeløpet).
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannbåren gulvvarme på soverom 2 er defekt iflg. selger og stoppekran er ikke funksjonstestet pga. høy alder.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Usikkert om panelet er montert med lufting.
  - Dører og vinduer: Skyvedør til balkong har treg lukkemekanisme.
  - Balkong: For lav rekkverkshøyde iht. krav og deler av konstruksjon er ikke undersøkt pga. snø.
  - Terrasse: Ikke undersøkt pga. snø.
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder, se rapport for nærmere detaljer.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Etasjeskiller (u. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 25 mm på soverom 1 og 16 mm på soverom 3.
  - Brann: Avvik fra forskrift iht. brannskiller på loft.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Radiatorer med vannbåren varme (oljefyr tilpasset bioolje). Vannbåren gulvvarme i hele underetasjen (unntatt i boder og defekt på soverom 2).
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden. Det er usikkert om det er mulig å tilkoble ildsted i boligen (foringsrør fra fyrkjele er ført i pipeløpet) jf. tilstandsrapport.
  Utvendig nedgravd oljetank opplyses å være tømt og rengjort i 2019, før den ble tatt i bruk til bioolje.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.08.1974, som omfatter oppføring av halvpart av tomannsbolig. I tillegg er det ferdigattest for bruksendring av kjellerrom fra tilleggsdel til hoveddel (fra hobby/sport/brenselsrom til soverom 3 i underetasjen) datert 11.12.2023.
  Det foreligger godkjente byggetegninger for bygningen datert 07.03.1973 og for bruksendring av kjellerrom fra tilleggsdel til hoveddel datert 15.06.2023.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 3520
  Tinglysningsdato: 15.05.1973
  Servitutten omhandler: Eiendommen har rett til anleggelse av uttrekkskloakker i den private adkomstveien gnr. 15/bnr. 1. Eiendommen har rett til anleggelse av felles kloakk over eiendommene gnr. 15/ bnr. 203, 190 og 191. Felles vedlikehold av ledninger bekostes av eierne til gnr. 15/bnr. 1.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger i nærhet til marka i en gate med lite gjennomgangstrafikk, samtidig er det kort vei til Drammen sentrum med flere servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon. Beliggende i høyden med fin utsikt og fritt utsyn. Nærhet til Gulskogen kjøpesenter.
  Strømsgodset IF er en aktiv idrettsforening i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen. Skiold har naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter.
  Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt.
  Gangavstand til bussholdeplass med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen i Drammen samt Gulskogen togstasjon, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra Drammen togstasjon til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon fra Drammen mot Asker, Kongsberg, Oslo og Tønsberg.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Lassebakken barnehage, Marienlyst barnehage, Danvik barnehage, Kjerraten barnehage.
  Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 322 kvm. Skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker, bed og diverse beplantninger. Forstøtningsmur av naturstein (2017).
  Det gjøres oppmerksom på at utvendig trapp til boligen er delvis plassert på egen eiendom og naboeiendommen (gnr. 15/bnr. 241 - Strømliveien 46). Det må påregnes felles vedlikehold av trappen.
  Hekk og deler av utvendig trapp på baksiden av boligen er plassert på kommunal eiendom.

  Parkering

  Boligen disponerer en halvpart av dobbelgarasje. Garasjen er plassert på naboeiendommen (gnr. 15/bnr. 241 - Strømliveien 46). Det er felles drift og vedlikehold av garasjen. Avtale om fordeling av garasje er ikke skriftlig og er ikke tinglyst på eiendommen.
  Montert lader for el-bil 2020 i i garasjen. Garasjen har leddport og portåpner.
  Forøvrig er et parkering i gate etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Veirett over eiendommen gnr. 15/bnr. 1 er ikke tinglyst på denne eiendommen, men veien har blitt brukt som adkomstvei for gjeldende eiendom og naboeiendommene i flere år. Dermed vil rettigheten for bruk av vei være tilknyttet hevdslova, vilkårene for å kreve hevd på veiretten virker å være oppfylt for eiendommen.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Utvendig avløpsrør opplyst av selger å være byttet frem til grunnmur i 2018.
  Nedgravd septiktank opplyses å være kortsluttet jf. tilstandsrapport.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan for Gulskogen datert 07.05.1997 og Kommunedelplan for tilfartsvei vest/tilfartsvei Konnerud datert 17.12.2002 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Iht. kommuneplanen er det avsatt et område for fremtidig hovedvei (under bakken) tvers gjennom eiendommen.
  Eiendommen er innenfor et område hvor det foreligger et planforslag, dette gjelder detaljregulering for FV. 36 tilfartsvei vest del 2 og tilfartsvei Konnerud (vei og vei i tunnel). Hensikten med planen er å fastsette trasé for fv. 36 Tilfartsvei vest del 2 og Tilfartsvei Konnerud, samt kryssløsninger for tilknytning til E134 og fv. 36 Konnerudgata. Foreløpig status for planen er "planforslag" hvor det ble kunngjort offentlig ettersyn av planen den 30.04.2019, se kommunens hjemmeside for mer info. Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgaven.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 7.938,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.908 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Tryg forsikring på kr 6.170,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.186,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet og antall kanalvalg.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 134 969,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 085 888,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.869.750,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for boliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Anne Lise Schultzen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Boligen er tilknyttet Strømliveien Vei Vel.
  Det eksisterer et styre som administrerer syv husholdninger i kostnadsfordelingen for vedlikehold av veien, med spesiell oppmerksomhet rettet mot å holde den snøfri i vintermånedene og i god stand gjennom hele året. Hver husholdning forplikter seg til å betale en årlig avgift på kr 4.000,-, som er fastsatt i felles enighet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,00% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (gjelder fellesvisninger eller privatvisninger etter kl16/helgedag)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0389/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23389

  Dato

  Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 09:42

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.