Komplett salgsoppgave

Konnerudgata 77

3 000 000 kr
64 m²
1 soverom
Eiendommen er beliggende i et sentrumsnært område
Eiendommen er beliggende i et sentrumsnært område
Kart
Del
Strømsåsen
Delikat og særegen 2-roms eierleilighet med en sentrumsnær beliggenhet. Kjøkken fra 2021. Terrasse. Parkering.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  59 373 kr
 • Omkostninger
  77 654 kr
 • Totalpris
  3 137 027 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1902
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 500 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og særegen 2-roms eierleilighet i 2. etasje.
 • Stor og innbydende leilighet som oppleves luftig
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med store vindusflater
 • Lekkert kjøkken med benkoppvaskmaskin, platetopp og stekeovn fra 2021
 • Flislagt bad som har blitt oppgradert i 2015-2021
 • Sikringsskap med jordfeilautomater fra 2021
 • Sydvestvendt terrasse på ca. 12 kvm (oppgradert i 2023)
 • Direkte tilgang til hyggelig felles hageområde
 • Skiftet yttertak og malt utvendig kledning i 2015
 • Parkering på sameiets eiendom (2 plasser iflg. selger)
 • Eiendommen er beliggende i et sentrumsnært område
 • Kort gangavstand til buss med gode forbindelser til sentrum
 • Kort gangavstand til gode tur- og rekreasjonsmuligheter bak eiendommen Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Konnerudgata 77, 3046 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 17, bruksnummer 80, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 64 kvm
  Primærrom (P-rom): 64 kvm
  Primærrom
  2. etasje:
  64 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og entré.
  Deler av leiligheten er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  I tillegg disponerer boligen oppbevaringsplass i felles råkjeller og oppbevaringsplass på kaldtloft.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Bjørnar Hansen Sundet. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmur av granitt/naturstein. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger vurderes til å være av bindingsverk, utvendig kledd med stående trekledning (malt kledning og vinduskarmer i 2015). Yttertak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein (fra 2015). Varmekabler i takrenner fra 2022. Leiligheten har entredør med glassfelt fra 2021. Balkongdør fra 2021 og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2003, 2004 og 2018. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles utvendig trappeadkomst til leilighetens inngangsparti i 2. etasje. Takoverbygg over inngangsdør fra 2021.
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Rommet har store vindusflater langs to vegger, som gir godt med naturlig lys. Panasonic luft-til-luft varmepumpe fra ca. 2012 (utført service i 2021). Gulvbord av tre, malt panel på vegger (malt i 2022) og malt panel i himling.
  Kjøkken: Lekker IKEA kjøkkeninnredning fra 2021 i seksjoner. Underskap i sort og glatt utførelse. Overskap ved oppvaskområde i tilsvarende utførelse. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, benkoppvaskmaskin (2021), integrert platetopp med induksjon samt nedfelt ventilator (2021) og integrert stekeovn (2021). Opplegg for frittstående kjøleskap. Downlights i tak over stekeområde (2023). Gulvbord av tre, malt strie/tapet på vegger (malt i 2022) og malt panel i himling.
  Bad: Badet er fra 2005. Servant fra 2015 over servantskap i hvit og glatt utførelse. Innfliset speil og lysarmaturer over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett med regnfallsdusj (2021). Opplegg for vaskemaskin. Våtromslamper fra 2020. Varmekabler i gulv (2021). Fliser på gulv (2021), fliser på vegger og malt panel i himling. Membran i dusjsone fra 2021.
  Soverom: Gulvbord av tre, malt tapet/strie på vegger (malt kontrastvegg i 2021) og malt panel i himling. Utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 12 kvm. Terrassebord og rekkverk ble skiftet i 2023. Terrassen har sol fra ca. kl. 10.00 til 19.00 (midtsommerstid) iflg. selger. Videre er det direkte adkomst til felles grøntareal.
  Gang: Gulvbord av tre, malt tapet/strie på vegger og malt panel i himling. Tilgang til disponibel uinnredet kaldtloft via luke.
  Entré: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Garderobeløsning i hvit og profilert utførelse. Gulvbord av tre, malt tapet/strie på vegger (malt i 2022) og malt panel i himling.
  Generelt om boligen: Varmtvannsbereder, plassert på loft. Villavent ventilasjonsaggregat fra ca. 2004 (utført service i 2021). Sikringsskap med automatsikringer (jordfeilautomater fra 2021), plassert i entré.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Manglende ventilasjonsspalte mellom dør/terskel, begrenset tilkomst for tilfredsstillende rengjøring av sluk, stedvis riss/sprekker i flisfuger (vegger), silikonering av innvendige hjørner bærer preg av ufagmessig utførelse (vegger), usikker restlevetid på tettesjikt, hull etter tidligere innfestninger i dusjsone (ukjent om hull er tilfredsstillende tettet), ikke mulig å foreta tilfredsstillende undersøkelse av sluket, ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet, ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket, for lite nivåforskjell på gulv og usikkert om sluket ble skiftet ved oppgradering av rommet.
  - Kjøkken: Diverse hakk/merker i gulv og stedvis knirk i gulv.
  - Øvrige rom: Stedvis knirk i gulv og fukt/svelleskade på bunn av dørblad (bad).
  - Rom under terreng (felles råkjeller): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. fuktproblematikk/vanninnsig, riss/sprekker på grunnmur og stedvis salt/kalkutslag, se rapport for nærmere detaljer.
  - Loft (uinnredet/råloft): Noe synlige nedbøyninger i takets konstruksjon, stedvis fuktskjolder/merker i undertak (vurdert til før yttertaket ble fornyet), usikkert om det er etablert dampsperre, ikke etablert tilfredsstillende ventilering av kaldtloft og deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt pga. redusert/manglende tilkomst.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder har ikke automatisk vannstoppventil eller kontrollert avrenning til avløp og berederen er ikke tilfredsstillende undersøkt.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmålinger i boligen.
  - Yttertak: Kan ikke verifisere om det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
  - Terrasse: For lav rekkverkshøyde iht. krav.
  - Utvendige trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Grunnmur, fundamenter: Stedvis riss/sprekker og avskallinger.
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. nedgravd samt skjult (alder) og symptomer på fuktinnsig, se rapport for nærmere detaljer.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 33 mm i stue.
  - Brann: Ikke fremlagt dokumentasjon på oppbygning, derfor usikkert om brannskille er utført iht. forskrift.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Platetopp, stekeovn og benkoppvaskmaskin på kjøkkenet medfølger i handelen.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Varmepumpe på kjøkkenet. Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Bygningen har pipe, men det er ikke tilkoblet ildsted i denne leiligheten.
  Det er installert ildsted i leiligheten i etasjen under, eier av den leiligheten har bekostet renovering av pipe i de senere år. Dersom man ønsker å installere ildsted, er det naturlig at man i så fall betaler halve kostnaden for det arbeidet til den leilighetseieren (tilsvarer kr 16.000,-).
  Det gjøres oppmerksom på om ildsted skal etableres, må det gjøres nærmere undersøkelser av pipe og pipeløp. Installasjon av ildsted forutsetter melding til Feiervesenet.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1989 (utstedt rammetillatelse/igangsettingstillatelse i år 1986) men bygningen er trolig fra tidlig 1900-tallet.
  Det har i senere tid blitt gitt ferdigattest datert 03.08.2010 for diverse arbeider iht. ombygning av bolighus (byggetillatelse gitt 07.04.1986) og byggetillatelse for utvendig trapp samt balkong (byggetillatelse av 14.10.2005).
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for tilbygg av bygningen fra 1919, for fasadeendring (nytt vindu) fra 1936, for ombygging av bygningen datert 04.04.1986 samt 07.04.1986 og for utvendig trapp samt balkong fra 2005.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 9381
  Tinglysningsdato: 23.09.1986
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 4, boligformål, sameiebrøk 152/540.
  Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjenfylling av veigrøft, vei, vann- og kloakkledning, anlegg samt vedlikehold av ledninger m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i et sentrumsnært område. Kort gangavstand til markaområder bak eiendommen med gode tur- og rekreasjonsmuligheter, både sommer og vinter. Kort vei opp til Blektjern og Inntaksdammen med flotte badeplasser.
  Gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt.
  Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Strømsgodset IF er en aktiv idrettsforening i nærheten, de har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister i kort avstand. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper.
  Gode bussforbindelser med kort gangavstand til bussholdeplass langs Konnerudgata, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Nærhet til Drammen togstasjon hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Lassebakken barnehage, Danvik barnehage, Bikkjestykket barnehage.
  Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 1 080 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, frukttrær og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass.
  Utført utjevning av øvre gårdsplass og etablert trapp fra øvre gårdsplass til felles gressplen i 2021.

  Parkering

  Parkering på sameiets eiendom. Selger opplyser om at denne leiligheten disponerer to parkeringsplasser.
  Forøvrig er det parkering i gate etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Sameiet har felles vedlikeholdsansvar for gårdsplass og parkeringsareal.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger hovedsakelig i et uregulert område men en liten del av eiendommen er regulert til boligformål samt kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Konnerudveien, Blektjernveien, Tygebakken og Strømliveien datert 21.08.1941. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  I nærområdet av eiendommen er det en reguleringsplan som er under arbeid, dette gjelder Detaljregulering for Konnerudgata 71-73 og Blektjernveien 2. Området skal i hovedsak reguleres til boligformål i form av blokkbebyggelse med tilhørende utearealer og parkeringskjeller under terreng/lokk. Eksisterende offentlig grøntområde skal bevares og reguleres til offentlig park. Foreløpig status for planen er "Planlegging igangsatt" og planen ble kunngjort den 14.03.2017, se kommunens hjemmeside for mer info. Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgaven. Tidshorisont og endelig utforming av prosjektet er pt. ikke klart, det må påregnes støy o.l. fra byggeprosjektet under utbyggingen (med forbehold om at planen blir vedtatt).

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer, felles bygningsforsikring, regnskapshonorar m.m.. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Kommunen fakturer for vann og avløp samt renovasjon direkte til hver enkelte seksjonseier, kostnadene refunderes av forretningsfører.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.650 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Allente som leverandør av tv og har kostet ca. kr 429,- pr. mnd avhengig av kanalvalg.
  Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av internett og har kostet ca. kr 648,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 5.500,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 686 250,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 2 470 500,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 6 745,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 59 373,- pr. 17.11.2023.
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 237.492,- pr. 17.11.2023 og lånevilkårene er:
  DNB Bank ASA - Lånenr. 1213.04.91500
  Nedbetalingstid: 20 år
  Første avdrag: 02.06.2015
  Avdragskostnad pr. 02.11.2023: kr 1.708,-
  Rentekostnad pr. 02.11.2023: kr 1.818,-
  Siste nedbetalingsdato: 04.06.2035
  Rentesats: 8,95% pr. 17.11.2023

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.137.027,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 59 373,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Linn Kristin Høye Karlsen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Konnerudgata 77.
  Sameiet består av 4 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 19.853,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Felles ansvar for plenklipping og snømåking av fellesarealer.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Nytt tak (finansiert ved nytt låneopptak).
  Planlagte arbeid/påkostninger: Innhente tilbud på tak/sikring. Plassering av hovedsikring i kjelleren. Innhente tilbud på uteplass (innkalles til møte når tilbudet er innhentet). Maling av rekkverk ved trapp i inneværende år (2023).
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Forsikring, polisenr.: SP515537.12.1. Det gjøres oppmerksom på at sopp og råte dekkes ikke av forsikringen.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 40.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0352/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23352

  Dato

  Sist oppdatert: 03. mars 2024 kl. 22:03

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.