Komplett salgsoppgave

Vormvikstubben 53

5 750 000 kr
105 m²
3 soverom
Unik toppleilighet - Grip sjansen!
Unik toppleilighet - Grip sjansen!
Kart
Del
Eidsvoll
Stor, nyere og svært attraktiv 4-R eierleilighet i toppetasjen | Garasje m/lader og bod | Solrik balkong på ca 27 kvm

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Omkostninger
  144 920 kr
 • Totalpris
  5 894 920 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  105 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 265 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Ta kontakt med megler for å avtale visning på telefon eller mail.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du en leilighet utenom det vanlige?
Stor og gjennomgående 4-roms eierleilighet i 5. etasje/toppetasje med store, gode rom og gjennomgående god standard. Leiligheten sto ferdigstilt i 2020 og har veldig lite bruksslitasje - her kan du flytte rett inn uten å tenke på oppussing.
Moderne og romslig leilighet med god planløsning som utnytter plassen godt og med mange gode løsninger. Gjennomgående leilighet med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en solrik balkong på ca. 27 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager. Rolig og tilbaketrukket beliggenhet - attraktivt område med kort vei til mye.
Parkering i garasje med elbillader og egen bod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vormvikstubben 53, 2080 EIDSVOLL
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 17, bruksnummer 396, seksjonsnummer 26, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Bruksareal:
Leilighet 105 kvm
Primærrom:
Leilighet:
5. etasje 101 kvm: Entré, gang , tre soveorm, bad, stue/kjøkken.
5. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.06.2023 utført av Agenda Taksering AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Leilighetsbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner samt skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med trepanel og malte og pussede overflater. Flatt yttertak utvendig tekket med takpapp/membran. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Da eiendommen er bygget i 2020 har leiligheten gjennomgående TG1. 
Det gjøres allikevel oppmerksom på:
- Eier opplyser at det er reklamert overfor utbygger på kursopplegget for gulvvarmen.
Selger opplyser videre:
- Vannbåren gulvvarme fungere på alle rom, men ikke som forutsatt rominndeling. Dette er en sak mellom sameiet og utbygger, da det angår flere leiligheter.

Moderniseringer og påkostninger

Montert Screens, innvendig og utvendig i stuen 2022.
Malerfirma har malt gang, stue og ett soverom 2022
Montert garderobeskap i gang og alle soverommene. 2022
Oppgradert kjøkkeninnredning med platetopp,
oppvaskmaskin, vask, blandebatteri, benkeplate, ekstra
overskap på kjøkkenet og kjøkkenøy i 2022

Standard

Stor og gjennomgående 4-roms eierleilighet i toppetasjen med store, gode rom og gjennomgående god standard. Leiligheten sto ferdigstilt i 2020 og har lite bruksslitasje - her kan du flytte rett inn uten å tenke på oppussing.
Moderne og romslig leilighet med god planløsning som utnytter plassen godt og med mange gode løsninger. Gjennomgående leilighet med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en balkong på ca. 27 kvm med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager.
Kjøkken:
Praktisk , lekkert og moderne kjøkken i delvis åpen kjøkken- og stueløsning, leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, vannstoppsystem og komfyrvakt. Stekeovn medfølger ikke. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Bad:
Bad med god plassering i boligen. Moderne og delikat bad med flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Dusjnisje med dusjarmatur og innfellbare glassdører og vegghengt klosett. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, samt speilskap over servant. Opplegg for vaskemaskin. Malt himlingflate med downlights.. Avtrekksventil i himling.
Gulv: Parkett og fliser.
Vegg: Malte plater.
himling: Malte betongelementer.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Komfyr vil ikke medfølge uten avtale om kjøp fra kjøper.

Oppvarming

Alle rom har vannbåren gulvvarme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.09.2020.
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider utføres før ferdigattest kan søkes og utstedes:
- Isolering garasjehimling.
- Uavhengig kontroll for bygningsfysikk UTF innregulering ventilasjonsanlegg.
- Brannalarmanlegget er nå kablet, montert og koblet i all hovedsak, kun noe komplettering gjenstår.
- Idriftsettelse før 01.09.2020.
Det er uklart om dette er utført. Sameiet overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 298002, tinglyst 08.01.2018, type heftelse: Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg. Bestemmelser om nedgraving av kabelanlegg. Rettigheten gjelder også fremtidige parseller og enheter av avgivers eiendom.
Dagboknr 3077198, tinglyst 29.04.2020, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vedlikehold. Gjensidig rett til utbygging/oppføring, reparasjoner og vedlikehold. Bestemmelse om vann/kloakk. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Seksjonen har en ideell andel på 1/30 i et realsameie med gnr. 17, bnr. 404. (Fellesareal for sameiet).
Realsameiet har 13 tinglyste servitutter, inkludert de to som hefter i sameiets eiendom. Øvrige servitutter omhandler eldre heftelser for bestemmelse om veg, adkomstrett, elektriske kraftlinjer og jordskifte samt nyere heftelser som bestemmelse om vannrett, kloakkledning, vannledning, veg og nettstasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet - attraktivt område med kort vei til mye. Gangavstand til Sundet, nærhet til skoler og barnehager, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Fra eiendommen er det kort vei til Eidsvoll sentrum med kommuneadministrasjon og de fleste service- og kulturtilbud. Kort kjøretur til Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg av handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
God offentlig kommunikasjon fra Eidsvoll togstasjonen med avgang tre ganger i timen med reisetid inn til hovedstaden og Gardermoen på henholdsvis 35. min og 10. min. Perfekt for pendlere!
Om sommeren har man bademuligheter i Mjøsa, Vorma, Hurdalssjøen og Hoelsjøvassdraget. Kort vei til Gullverket som er et av de flotteste friluftsområdene i Eidsvoll og byr på særdeles gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Like i nærheten er det gode tur- og sykkelstier, skiløyper om vinteren, flere bademuligheter på varme sommerdager, samt gode jakt- og fiskemuligheter.
Sundet er sentrum av Eidsvoll. Flott og idyllisk beliggenhet langs Vorma. Fin brygge langs Torget - perfekt til å nyte lange sommerkvelder. Fra Sundet kan man se over til Eidsvoll jernbanestasjon, Gamle Eidsvoll stasjon og brygga der hjuldamperen Skibladner har sitt sørligste anløpspunkt. Panorama kino ligger i Sundet.
Avstander med bil:
Gardermoen ca. 23 min.
Lillestrøm ca. 37 min.
Strømmen ca. 40 min.
Lørenskog ca. 43 min.
Oslo S. ca. 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 737 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal som er meget pent opparbeidet med gressplener, internveier og parkeringsplasser mm.

Parkering

En parkeringsplass m/ elbillader i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Kastellåsen felt K4, del av gbnr. 17/303" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 07.03.2017.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 13.04.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 13 364,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Det betales eiendomsskatt på boliger i Eidsvoll kommune, men det gis fritak for dette de første tre årene etter at eiendommen først er tatt i bruk. Kjøper må påregnes at det blir fakturert for eiendomsskatt fra 2024. Hadde det vært eiendomsskatt på leiligheten i 2023 ville det vært ca 8.000,-
Fellesutgiftene er kr 5 265,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, a konto fjernvarme og varmtvann, velavgift, garasje, snømåking/strøing, generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og vil bli økt med 15% f.o.m. 01.07.2023. Økningen er medtatt i oppgitte felleskostnader.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Allente som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 499. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 027 272,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 698 179,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det betales eiendomsskatt på boliger i Eidsvoll kommune, men det gis fritak for dette de første tre årene etter at eiendommen først er tatt i bruk. Kjøper må påregnes at det blir fakturert for eiendomsskatt fra 2024.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.894.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

ARMI BIRGITTA VÄISÄNEN

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vilbergskogen boligsameie 1, med sameiebrøk 105/1607.
Sameiet består av 26 leiligheter.
Forretningsfører er BORI BBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold
Planlagte påkostninger:  Generelt vedlikehold
Det pågår en reklamasjons sak mot utbygger angående gulvvarme, da denne ikke er innregulert i forhold til prospekt. Her kan kjøper være med å påvirke eventuell løsning, om overtakelse av leiligheten kommer i stand i løpet av høsten.
Det er feil i folieringen av glassene på balkongen, og disse vil bli skiftet av utbygger.
Det er på årsmøtet i 2023 vedtatt å øke felleskostnadene med 15% pr. mnd. fra og med 01.07.2023. Økningen er medtatt i oppgitte felleskostnader, kr. 5.265,-.
Fra sameiets vedtekter:
- Noen av plassene i kjeller er tilpasset bevegelseshemmede (hc-plasser). Seksjonseierne, samt andre som bor fast sammen med dem i deres husstand, som har behov for hc-plass, har fortrinnsrett til bruk av disse plassene. Seksjonseiere som har en hc-plass til sin seksjon og som ikke har behov for hc-plass, plikter derfor å bytte sin plass med plassen til en seksjonseier som har slikt behov. Retten til bytte bortfaller, dvs at plassene byttes tilbake, når vedkommende som låner plassen ikke lenger kan dokumentere sitt behov eller vedkommende flytter fra sameiet.
- Seksjoner som disponerer elbil og som ønsker å lade denne på egen garasjeplass i kjeller må for egen kostnad legge kabel fra hovedtavle og ut til garasjeplassen. Arbeidet skal utføres av godkjent el-installatør og kan ikke igangsettes uten forutgående godkjennelse av styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i Kastellåsen velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 36.250 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0135/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23135

Dato

Sist oppdatert: 08. januar 2024 kl. 15:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for å avtale visning på telefon eller mail.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.