Komplett salgsoppgave

Åbyfjorden 7

6 990 000 kr
41 m²
2 soverom
Nydelig beliggende fritidseiendom i naturskjønne omgivelser i Åbyfjorden.
Nydelig beliggende fritidseiendom i naturskjønne omgivelser i Åbyfjorden.
Kart
Del
Bamble - Åbyfjorden
Sommerparadis på egen holme
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 990 000 kr
 • Omkostninger
  175 920 kr
 • Totalpris
  7 165 920 kr
 • Byggeår
  1937
 • Soverom
  2 soverom
 • Areal
  41 m²
 • Bruksareal
  43 m²
 • Tomteareal
  1 738,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Oppmøtested for felles båttransport ut til holmen vil være i Vinjestranda.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Hytta har enkel standard og det er behov for oppgraderinger.
 • På Holmen har du nærkontakt med sjøen og du kan være helt for deg selv,
 • Holmen er variert med gresslette, svaberg og fjellknauser.
 • Solid brygge med gode dybdeforhold
 • Båtplass og parkering på fastlandet medfølger kun en liten båttur unna.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Åbyfjorden 7, 3967 STATHELLE
  Kommunenummer 4012, gårdsnummer 42, bruksnummer 111, ideell andel 1/1

  Innhold

  BRA-i:
  41 kvm: Stue, kjøkken og to soverom.
  BRA-e:
  2 kvm: Utedo
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.04.2024 utført av Anticimex AS v/Bjørn Christian Pedersen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er oppført på grunnmur i betongkonstruksjon, og stedvis søylefundamenter i tre og naturstein på fjell. Yttervegger, etasjeskiller og tak i
  trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Saltak tekket med takshingel. Vinduer med ett- og to-lags glass. Formpresset ytterdør.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at hytta er gammel og trenger omfattende oppgradering. TG3 er gitt på følgende: Det er målt merkbare skjevheter i hytta, sprekkdannelser i grunnmuren og på platting av betong. Det er etterslep på vedlikehold utvendig og innvendig og kledning og vinduer har råteskader. Pipeløp bør skiftes ut før bruk. Det finnes ikke røykvarslere.
  TG2 er gitt på følgende: Taket har symptomer på elde og slitasje og vil kreve tiltak. Søyler/pilarer som danner fundamenter er vurdert ufagmessig utført, og har skjevheter. Manglende understøtting av bærebjelke. Tiltak anbefales. Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur, noe som kan indikere fuktvandring i konstruksjonen. Selger opplyser at det ved høyvann kan stå sjøvann inntil grunnmuren.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Hytta har enkel standard uten innlagt vann, avløp eller strøm. Gulvflater med tregulv og øvrige overflater med panel, tapet og malte plater. Enkel plassbyget kjøkkenbenk med skap.

  Oppvarming

  Åpen peis, hytta er ikke tilknyttet strøm. Pipeløp anbefales å fornyes før bruk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til fritidsbolig siden 1937.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Diverse

  Hytta vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Hytta overtas med løsøre og inventar slik den står på visning.

  Energimerking

  Frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm er unntatt fra energimerkingsplikten og energiattest er derfor ikke innhentet.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta på en egen holme i Åbyfjorden kan skilte med brygge, svaberg og gresslette der den ligger solrikt og usjenert til med fin utsikt utover fjorden. Det er kun en liten båttur inn til fastlandet hvor det er mulig å overta båtplass. Åbyfjorden er en skjermet fjordarm med et eldorado av holmer og utenfor der Rognsfjorden med havet rett ut. Det er kort båttur til sommer steder som Langesund, Helgeroa eller Valle. Kragerø ligger også innenfor rekkevidde. Fra fastlandet innenfor er det ca. 10 min til Stathelle med kjøpesenter og alle servicefunksjoner.

  Adkomst

  Eiendommen har adkomst via sjøveien fra fastlandsforbindelser i området. For å komme til bryggeplassen tar du av fra E-18 syd for Grenlandsbrua og følger den gamle hovedveien sydover mot Valle. Kjør in på Valleveien og følg denne forbi noen mindre gårder. Da så til venstre. Etter dette følg deretter grusveien gjennom bom og videre ned mot sjøen hvor det er anlagt en flytebrygge. Herfra kan du se over til holmen.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1 738,8 kvm. Holmen har glatte svaberg, liten gresslette og langgrunn strand som omkranses av nærliggende små holmer og danner en lagune. På motsatt side er det en fjellkolle med gode dybdeforhold utenfor. Brygga med tre dekke vender mot vest og fungere som en ekstra terrasse.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via båt. Selger leier p.t. en båtplass på fastlandet i hytteforeningens felles bryggeanlegg ca 1 km unna med mulighet for parkering.
  Vann må medbringes i kanner.
  Utedo.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen datert 18.06.2015 avsatt til: landbruks, natur og friluftsområde med landskapshensyn.
  Det er tidligere søkt om riving av eksisterende hytte og bygging av erstatningshytte. Saken ble behandlet i teknisk - og miljøutvalget, 02.12.2020 og følgende ble enstemmig vedtatt:
  1. Søknad om dispensasjon fra arealdelens bestemmelser og fra § 1- 8 og pkt.11.3.2 for erstatningshytte for eldre hytte med utedo godkjennes ikke. Det er ikke fremmet tilstrekkelige klart større fordeler opp mot ulemper og formålet er ikke tilstrekkelig ivaretatt.
  2. En eventuell ny dispensasjonssøknad bør være for et bygg med takvinkel justert til 27 grader, gulvnivå på +3 meter, tilsvarende fotavtrykk som eksisterende hytte, plassering nærmere brygge, samt beskrive plan for tilknytning til VA.
  3. Dispensasjonsgebyr må betales.
  Byggesaken må videre godkjennes av statsforvalteren.
  Det er avsatt et lite område til vernet område, utenfor eiendommens tomtegrenser, i vannet, vestenfor den lille øya som er nord for denne øya. Se markering på bilde på nettannonsen.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 8 400,- for 2024. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon og eiendomsskatt.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Leie av båtplass og parkering i Mjælvika båtforening i Åbyfjorden kan overtas av ny eier. Årlig leie ligger på ca. 2 500,- inkl. båtplass på 3,5 m og parkering.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1 800,-.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 138 600,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 165 920,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If hytter på kr 9.900,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Jan Rune Walnum Johanson, Hege Maabø, Odd Inge Maabø, Ellen Maabø, Jan Maabø og Rune Thomas Maabø

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,75% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.400,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0059/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2259

  Dato

  Sist oppdatert: 07. mai 2024 kl. 12:50

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Oppmøtested for felles båttransport ut til holmen vil være i Vinjestranda.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.