Komplett salgsoppgave

Bråtaveien 33A

5 990 000 kr
214 m²
4 soverom
Velkommen på visning i Bråtaveien 33
Velkommen på visning i Bråtaveien 33
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Mjøndalen
Stor og innholdsrik, velholdt og pen familiebolig med hybel. Dobbel garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  150 920 kr
 • Totalpris
  6 140 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  214 m²
 • Bruksareal
  221 m²
 • Tomteareal
  1 820,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Alle våre visninger har påmelding. Meld deg på til annonsert fellesvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil. Dersom det ikke er annonsert med fellesvisning, kontakt megler epost eller mobil for å avtale privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, påmeldingsfrist er kl. 1200 på visningsdag.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Bråtaveien 33, Mjøndalen.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Stor og flott familiebolig med bla. tre soverom, kontor, kjellerstue, pent baderom, lekkert kjøkken og stor stue
- Alt på ett plan + kjeller med bla. hybel
- Godkjent utleiedel/hybel på ca. 39 kvm.
- Ny (2014) dobbel garasje på 44 kvm med el-billader + gode p-muligheter på egen gårdsplass
- Brosteinsbelagt gårdsplass
- To store og flotte terrasser, skjermet og usjenert
- Meget gode solforhold
- Stor selveiertomt på 1.820,9 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråtaveien 33A, 3050 MJØNDALEN
Kommunenummer 3301, gårdsnummer 217, bruksnummer 35

Innhold

Totalt bruksareal: 221 kvm.
Totalt primærrom: 214 kvm.
Totalt sekundærrom: 7 kvm.
P-rom 1. etasje: 125 kvm: Entre, 3 soverom, kontor, baderom, kjøkken, stue
P-rom underetasje: 89 kvm: Kjellergang, kjellerstue, vaskerom + hybel med entre, toalettrom, baderom, soverom, kjøkken og stue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.23 utført av takstmann Bjørnar Hansen Sundet. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
1. etasje inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Varmekabler. Stor skyvedørsgarderobe med speildører og trådhyller/heng.
Soverom 1: Laminat på gulv, malte vegger, takess, God skapplass med tre doble garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger, takess.
Soverom 3/Hovedsoverom: Laminat på gulv, malte vegger, takess. God skapplass med fire doble garderobeskap.
Kontor: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt panel i tak. Vegghengt toalett. Badekar. Dusjhjørne med regndusjhode, innfellbare glassvegger. Dobbel servant i seksjon med underskap og overskap med speil. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte. Pent baderom som var nytt i 2016.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Stort og pent kjøkken som var nytt i 2016, veldig god skap- og benkeplass, pen Aubo kjøkkeninnredning med hvite høyglansfronter. Integrerte hvitevarer som medfølger: stor komfyrtopp (induksjon), stekeovn, oppvaskmaskin (ny 2020), mikrobølgeovn. Kjøle-/fryseskap medfølger også. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Montert ny (2023) komfyrvakt. Avtrekkshette. Meget pent kjøkken pusset opp i 2016.
Stue: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Montert varmepumpe med kjøling. Taklampe over spisebord medfølger ikke. Utgang til stor, flott og solrik veranda på 66 kvm.
Underetasjen inneholder:
Kjellergang: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe. Låsbar dør til hybel.
Bod: Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Trådhyller medfølger.
Disponibelt rom/Kjellerstue. Laminat på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Mitsubishi ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og pollenfilter. Hylleseksjon medfølger. Rommet er iflg. originale tegninger byggesøkt og godkjent som kjellerrom/disponibelt rom. Rommet er nå innredet som kjellerstue, men er ikke søkt fra kjellerrom/disponibelt rom til rom for varig opphold.
Vaskerom/bod: Fliser på gulv, malte vegger. 300 liters varmtvannsbereder. Utslagsvask.
I kjelleretasjen er det også innredet en hybel på ca. 39 kvm. Denne har eget overbygget inngangsparti og inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malt panel/malte vegger, malt tak.
Toalettrom: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Varmekabler.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, panelt tak. Dusjhjørne. Servant i seksjon med under- og overskap. Avtrekksvifte med sensor.
Soverom: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.
Stue: Laminat på gulv, malte vegger/malt MDF-panel på vegger, malt tak. Montert Mitsubishi miniventilasjon med varmegjenvinning. Åpen løsning mot hybelkjøkken med ny innredning fra 2018. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrert kjøleskap, komfyrtopp og stekeovn, alt nytt fra 2018. Avtrekksvifte med kullfilter.
Ved inngangspartiet til hybel er det en uisolert bod på 3 kvm. som disponeres av leieboer.
Kryploft med adkomst via stigetrapp, lagt noe plater, lagringsmuligheter.
Uthus i hagen, 11 kvm..

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en frittliggende bolig oppført i tre/bindingsverk med grunnmur av betong. Taket er tekket med takstein. Det ble iflg. forrige salgsoppgave drenert rundt boligen i 2005.
Boligen er blitt omfattende oppgradert og pusset opp fra 2016 og frem til i dag. Innvendig var baderom og kjøkken nye i 2016. De fleste gulv er nye fra 2016, vegger og tak var også nymalte i 2016. Hybel, med unntak av baderom, ble også pusset opp i 2016, kjøkkeninnredning i hybel var ny i 2018. Utvendig ble det etterisolert i alle yttervegger i 1. etasje i 2016.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende kontrollpunkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
- Bad (u. etg): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
- Rom under terreng (u. etg/hybel): Enkelte innerdører bærer preg av alder/slitasje og innerdør til bad har fukt/svelleskader.
- Brann (rømningsveier): Vindu i kjellerstue har for stor avstand fra gulv til vindusåpning.
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende kontrollpunkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
- Vaskerom (u. etg), loft (uinnredet/råloft), utvendige trapper og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Ikke mulig å utføre tilfredsstillende rengjøring av sluk (under badekar), riss/sprekker i flisfuger (dusjsone - vegger), stedvis manglende vedheft samt noe misfarget elastiske fuger (vegger), riss/sprekker/manglende fugemasse i flisfuger (dusjsone - gulv), misfarging/svertesopp på flisfuger samt elastiske fuger (gulv), sluk under badekar er ikke inspisert og fukt/svelleskader på listverk under dør.
- Kjøkken (u. etg): Kun kullfilter (ikke separat avtrekk fra rommet), manglende automatisk lekkasjestopper, bobler/saltutslag samt mugg/soppdannelser på vegger og små glipper mellom gulvbord.
- Kjøkken (1. etg): Riss/sprekk i platetopp og varmeelement i komfyr er defekt (skal utbedres før overtakelse iflg. selger).
- Toalettrom (u. etg): Redusert luftutskiftning, salt/kalkutslag på vegg samt enkelte hakk/merker og bobler i gulvbelegg samt skjolder/merker i hjørne ved toalett.
- Rom under terreng (u. etg/hybel): Ventilasjon kan bli bedre, stedvis muggdannelse på vegg, stedvis salt/kalkutslag på vegg, soppdannelse på vegg (kjøkken), bomlyd i enkelte gulvfliser og enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmur (risikokonstruksjon mtp. fukt).
- Innvendige trapper: Knirk i trapp, kun rekkverk/håndløper på en side, for store åpninger i rekkverk, stedvis manglende rekkverk og trapp har for store åpninger.
- Etasjeskiller: Skjevhetsmålinger - forskjell på 16 mm i stue og 10 mm i kjellerstue.
- Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
- Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget (etter år 1999).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis sprekker/skader i bunn mot vannbrett på vindusomramming og ikke etablert tilfredsstillende musetetting bak panel.
- Dører: Balkongdør er noe hard å åpne/lukke.
- Terrasse: Skjevhet på søylefundament til terrasse mot nord.
- Platting: Noe skjevheter i konstruksjon.
- Forstøtningsmurer: Skjevheter i forstøtningsmur mot syd ved markterrasse i u. etg.
- Forstøtningsmurer: Noe skjevheter i forstøtningsmur og jernbanesvillene er impregnert med kreosot (kan være kreftfremkallende).
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Standard

Velholdt og meget pen enebolig som holder en moderne og god standard.

Oppvarming

Varmepumpe fra 2015 med kjøling i stuen. Varmekabler i gulv i entre og baderom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. I alle soverom i hovedboligen er det veggmonterte panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det er pipe i stuen og det har tidligere vært oljefyring i boligen. Det ligger fortsatt en nedgravd tank på tomten, men denne er tømt og plombert iht. dagens krav og regelverk. Det kan monteres vedovn/ildsted i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Drammen kommunen opplyser at det ble gitt byggetillatelse for boligen i 1954, men det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår. Det foreligger ferdigattest for oppføring av garasje i 2015, samt godkjennelse for bruksendring til hybel i kjeller fra 2014.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Det kan synes som om stuen er utvidet med cirka en meter, uten at dette er blitt byggesøkt og/eller godkjent av kommunen. Videre er rommet som er innredet som kjellerstue i hovedboligen opprinnelig byggemeldt som kjellerrom/bod, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/kjellerrom. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har tinglyst rett til vei/adkomst, gitt av gnr. 217, bnr. 1, tinglyst 29.04.1955.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent og kan lovlig leies ut.  Leiligheten står i dag ledig, stipulerte leieinntekter vil være ca. kr. 9.000,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og fin, men allikevel sentral beliggenhet med gangavstand til Mjøndalen sentrum med de aller fleste servicetilbud. Boligen ligger altså stille og rolig til, i barnevennlig bomiljø og kort gangavstand (800 meter) til Veiavangen ungdomsskole. Til Mjøndalen barneskole er det 1,6 kilometer.
I Mjøndalen sentrum finner vi flere koselige kaféer/restauranter, butikker, bank, lege, apotek, treningssenter, jernbanestasjon/bussterminal til Drammen/Oslo og Kongsberg m.m. Kort kjøreavstand også til Buskerud Storsenter.
Eiendommen har to terrasser, begge med veldig gode solforhold, også vinterstid.
Flere flotte turmuligheter til bl.a. Portåsen, MIF hytta og områdene rundt. Naturen her byr på milevis med skiløyper og tur/ sykkelstier. Få minutters kjøring til populære Hagatjern med flotte fiske og bademuligheter. Portåsens 9 hulls golfbane er og bare en liten kjøretur unna. Idyllisk gangsti langs Drammenselven hele veien til Hokksund. Lekeplass på torget i sentrum for de små og stor lekeplass med bla. hinderløype like ved barneskolen.
Kort vei til bussholdeplassen med bussforbindelse til Mjøndalen og Drammen. Mjøndalen jernbanestasjon gir et godt utgangspunkt for pendling med tog til Drammen/Oslo eller retning Kongsberg. Parkeringsmuligheter ved stasjonene. For offentlig kommunikasjon se; www.vy.no.
Enkel adkomst til hovedvei til Drammen/Oslo og Kongsberg. Cirka 15 minutters kjøring til Drammen og cirka 30 minutter å kjøre til Kongsberg.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har godt barnehagetilbud. I kommunedelen Mjøndalen, Åsen, Steinberg og Ytterkollen finner vi 6 barnehager: Bekkefaret FUS barnehage, Eplehagan barnehage, Hatten barnehage, Vassenga barnehage, Åsen barnehage og Steinberg barnehage.
Mjøndalen skole (1.-7.trinn) ligger 1.800 meter fra boligen, mens Veiavangen ungdomsskole (8.-10. trinn) ligger bare 800 meter fra boligen.
Rosendal skole er en privat skole (1.-10. trinn) som ligger i Mjøndalen.
Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen.
Universitetet i Sørøst Norge i Drammen og Kongsberg, se www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Selveiertomt på 1.820,9 kvm.
Tomten rundt bolighuset er meget pent opparbeidet og beplantet med plen, blomster og planter, bla. tujah-hekk. En stor del av tomten er naturtomt, mens gårdsplass og inngangsparti er brosteinsbelagt. Terrasser og verandaer er vendt mot friarealer og grøntområder, og er godt skjermet for innsyn.
Hovedboligen har en stor, flott og meget solrik veranda på cirka 66 kvm. med utgang fra stuen, montert stor terrassemarkise. I tillegg er det stor terrasseplatting på cirka 95 kvm på bakkenivå og foran hybel.

Parkering

Stor, frittstående garasje på 44 kvm. Oppført i 2014. Stor leddport med automatisk portåpner. Montert el-bil-lader med type 2-kontakt.
Utover garasje er det også gode parkeringsmuligheter på egen tomt/gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område. I kommuneplanen datert 07.10.2015 er 1.001,6 kvm. av tomten avsatt/godkjent til nåværende boligbebyggelse, 752,4 er avsatt/godkjent til grønnstruktur og 66,9 kvm. til bruk og vern av vassdrag (bekk) med tilhørende strandsone. Hele nærområdet ligger iflg. kommuneplanen i område med flomfare. Kopi av kommuneplan kan fås v/henv. megler. Kommuneplanen er i disse dager under revidering.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter: kr. 16.974,- pr. år (2022).
Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 6.355,- pr. år (2023).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30.000 kWh. pr. år.
Boligen er forsikret i If Forsikring og koster for selger kr. 14.600,- pr. år
Telia er internettleverandør og koster for selger kr. 735,- pr. måned. 5G-nett fra Telia med både TV og internett. Fibernett fra Alitbox/Viken Fiber med utstyr er også lagt inn i boligen, men er i dag ikke tilkoblet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 390 074,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 004 266,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.140.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Irene Hovden Tveitan og Olav Kristian Hovden Tveitan

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperforsikring gjennom Tryg. Forsikringen er en fri rettshjelpsdekning i 5 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperforsikringen da kostnaden legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 0,85 % vederlag salgssummen. Tilrettelegging kr. 15.000,-. Oppgjør: kr. 6.000,-. Markedsføringspakke: kr. 23.900,-. Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- . Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0225/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.23225

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Alle våre visninger har påmelding. Meld deg på til annonsert fellesvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil. Dersom det ikke er annonsert med fellesvisning, kontakt megler epost eller mobil for å avtale privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, påmeldingsfrist er kl. 1200 på visningsdag.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.