Komplett salgsoppgave

Svenskerudbakken 16

5 850 000 kr
207 m²
3 soverom
Velkommen til Svenskerudbakken 16!
Velkommen til Svenskerudbakken 16!
Kart
Del
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Ytre Enebakk
Enebolig med hybel, dobbelgarasjer, dobbel carport og uthus m/hems- Usjenert og solrik beliggenhet - Tomt på ca. 3,7 mål

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 850 000 kr
 • Omkostninger
  147 420 kr
 • Totalpris
  5 997 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  207 m²
 • Bruksareal
  277 m²
 • Tomteareal
  3 710 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med hybel, dobbelgarasjer, carport og uthus med hems i et landlig boligområde i Ytre Enebakk. Eiendommen ligger usjenert og skjermet til på toppen av en kolle med gode solforhold. Tomten grenser til skogen. Fine uteplasser i hagen, mot skogen på egen tomt og på terrasse på 105 kvm som er etablert mellom eneboligen og sidebygget. Vinterhage på ca. 13 kvm. Eneboligen går over tre plan hvor u.etasje er innredet med hybel som kan leies ut, 1. etasje og loftetasje. Innredet uthus m/hems. Integrert dobbelgarasje, dobbel carport og frittstående dobbelgarasje med innlagt strøm, lys og løftebukk.
Barnevennlig område nær bhg og skoler. Umiddelbar nærhet til turområder. Ca. 280 meter til buss og ca. 2 km til Vågsenteret med div. butikker. Ca. 15 min til Ski og 25 min til Oslo.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svenskerudbakken 16, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 83, bruksnummer 63, ideell andel 1/1

Innhold

Enebolig:
Totalt bruksareal: 277 kvm
Totalt primærrom: 207 kvm
Primærrom:
Underetasje, 86 kvm: Entré, kjøkken, soverom, bad, rom benyttet som stue, trapperom, vaskerom og mellomgang.
1. etasje, 92 kvm: Stue, kjøkken, bad og soverom.
Loftetasje, 33 kvm: Loftstue og soverom.
Sekundærrom:
Underetasje, 68 kvm: Garasje og bod.
Frittstående dobbelgarasje med innredet bygg(uthus) og hems:
Totalt bruksareal: 71 kvm
Sekundærrom:
Dobbelgarasje, 34 kvm: Garasje
1. etasje, 37 kvm: Innredet uthus som benyttes som atelier.
Ikke målbart areal på hems grunnet lav takhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.2023 utført av Tommy Væring. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom benyttet som gang i underetasjen (hoveddelens inngang gjennom garasjen) og rom benyttet som stue i underetasjen er ikke godkjent til varig opphold. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Eiendommen består av enebolig over tre plan med integrert dobbelgarasje. I tillegg er det en frittstående dobbelgarasje med innredet bygg over garasjen med 1. etasje og hems. Carport med plass til to biler, samt redskapsbod. Boligen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av lettbetong (Leca) med utvendig puss. Det er byggegrunn av fjell og antatt sprengsteinsfylling. Støpt betongsåle. Drenering fra byggeår (opplyst fra eier at det ble skiftet deler av dreneringen mot vest i 2022, ved garasjen på egeninnsats). Yttervegger av bindingsverk med datidens krav til isolasjon, malt trekledning. Boligen har etasjeskiller av trebjelkelag og elementdekke av Leca. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i plast. Boligen har hovedsakelig vinduer fra 80-tallet med isolerglass, karmer og rammer i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 3 (TG3):
- Vaskerommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er i daglig bruk, men bør etableres med membran i gulv.
Tilstandsgrad ikke undersøkt (TGIU):
- Tettesjikt på terrassen. I forrige takstrapport ble det opplyst at det var lekkasje gjennom tettesjiktet på terrassen. Det er ikke opplyst at det er utbedret. Takstmann har ikke sett noen skader eller unormale forhold. Fuktindikasjon fra tidligere gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid.
Tilstandsgrad 2 (TG2) som kan kreve tiltak:
- Råteskadet vindski orientert mot sydøst. Utvendig kledning er kappet for nærme terreng ved garasjen. Det kan gjøre at treverket råtner over tid. Bør være minimum 30 cm fra terreng.
- Takvindu er punktert.
- Karmer i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Terrassedør på kjøkken og vinterhage er værslitt og oppsprukket utvendig.
- Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er ikke utført med radonsperre.
- Saltutslag på innvendig grunnmur i vaskerom. Etter hulltaking i stue mot terreng hvorav det er utført målinger så indikerer den gjennomslag av fukt. Drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
- På badet i underetasjen er antatt forventet brukstid oppbrukt. Ingen synlige symptomer på funksjonssvekkelse.
- På badet i 1. etasje er mer enn halvparten av forventet brukstid passert på slukløsning og membranløsning.
Flere av bygningselementene har fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak og det er viktig at interessenter leser rapporten nøye og forstår det som er beskrevet.
Fra selgers egenerklæring:
Fuktskade i yttervegg på integrert garasje er utbedret.
Tidligere eier lagde støttemur med manglende armering. Denne er utbedret av nåværende eier.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader (spesielt TG3 og TG2) og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer ute på tomten mellom 2020-2023:
- Bygget terrasse på nordsiden.
- Ny trapp opp til terrasse ved huset.
- Hugget ned ca. 20 store grantrær
- Kalket og rehabilitert mark som har blitt dårlig.
- Isolert og fylt igjen hull ved sidebygg med fyllmasse, jord og ferdigplen.
2023:
- Malt takpanel ved underetasje og loftetasje.
- Malt alt av rekkverk.
- Oljet terrasse.
- Ny yttervegg på siden av garasjen.
- Fjernet halvparten av mur ute, armert ny betong og puss. Ferdigplen og bjelker som holder landmasse tilbake.
- Puss på vegg i store trappen mellom integrert garasje og carport.
2022:
- Nytt innertak i ste og kjøkken 1. etasje.
- Ny peis 2. etasje.
- Bygget vinterhage utenfor kjøkken.
- To nye vinduer i garasje.
2021:
- Kjøkken: Gjenbruk av skap som plasseres om. Fjernet overskap, kjøkkenøy og bardisk. Nytt på kjøkkenet: Benkeplate, oppvaskmaskin, oppvaskkum, kran, kjøleskap, stekeovn, ventilator og gulv.
- Sidebygg: Satt inn gulv, vegger.
- Dreneringsrør nedgravd mot terrasse ved sidebygget.
2020:
- Laget hybel i underetasjen. Tatt bort halvferdig do, satt inn kjøkken, satt inn peis, nytt gulv, tak og vegger i rom benyttet som stue i hybel. Hoveddelen fikk inngang gjennom integrert garasje.
- Nytt gulv loftetasje.
- Fjernet skap og ny dør bad 1. etasje.
- Fikset liten terrasse ved sidebygg.
- Fikset store terrassen.
- Revet vannskadet vegg i integrert garasje og utenfor garasjen, satt inn ny vegg + nye vinduer i garasje.
- Byttet ut ødelagte takstein ved pipe.

Standard

Enebolig med hybel, dobbelgarasjer, carport og uthus med hems i et landlig boligområde i Ytre Enebakk. Eiendommen ligger usjenert og skjermet til på toppen av en kolle med gode solforhold. Tomten grenser til skogen og har et stort, luftig uterom å boltre seg på. Det er gjort store oppgraderinger på tomten og det er nå flere fine sitteplasser både i hagen, mot skogen på egen tomt og på stor terrasse. Uteplass med utepeis mot nordøst og bålplass mot syd. Terrasse på ca. 10 kvm i loftsetasjen og terrasse på ca. 105 kvm som er etablert mellom eneboligen og sidebygget over to plan. Vinterhage på ca. 13 kvm som gjør at man kan benytte uteplassen lenger.
Enebolig:
Underetasjen:
Hybel:
Entré og gang:
Lys entré med videre adkomst inn til romslig mellomgang med garderobeskap.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen har lyse profilerte fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer: stekeovn og koketopp. Kjøkkenventilator med kullfilter. Ikke lekkasjestopper eller komfyrvakt. God plass til spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet.
Stue:
Rom benyttet som stue med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Lagt nytt gulv, tak og vegger i 2020. Peisovn for ekstra varme og hygge.
Soverom:
Stort soverom med godt med garderobeskap. Direkte adkomst til badet fra soverommet.
Bad underetasje:
Flislagt bad opplyst pusset opp av tidligere eier i ca. 2008. Rommet har baderomsinnredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og boblebadekar. Downlights i himling. Elektrisk styrt ventilasjonsvifte. Mangler spalte/ventil ved dør.
Hoveddel:
Entré/gang:
I forbindelse med at hybelen ble laget i 2020 fikk hoveddelen ny inngangsdør gjennom den integrerte garasjen. Hoveddelens entré med god plass til garderobeskap og kommode. Inngang til vaskerom og trapp opp til 1. etasje i hoveddelen.
Vaskerom i underetasje:
Vaskerommet er felles for hoveddelen og hybelen. Vaskerommet er fra byggeår hvorav det er støpt gulv uten tettesjikt/membran i gulvet. Rommet har ubehandlede overflater. Delvis pusset Lecavegg og betonggulv. Innredningen er bestående av skyllekum, hovedstoppekran, varmtvannsbereder, opplegg for sentralstøvsuger og tappekran og avløp for vaskemaskin. Rommet er i daglig bruk, men merk at våtrommet bør etableres med membran i gulv for å tilfredsstille dagens krav til våtrom.
1. etasje
Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater mot nordøst og nordvest som slipper inn godt med naturlig lys. Peisovn og varmepumpe for ekstra varme og hygge. God plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen har malte profilerte fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i svart kompositt. Integrerte hvitevarer: stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter. God plass til spiseplass på kjøkkenet. Fra kjøkkenet er det videre ut til vinterhage og terrasse.
Bad 1. etasje:
Flislagt bad opplyst pusset opp av tidligere i 2008. Rommet har baderomsinnredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjnisje med dør i herdet glass. Elektrisk styrt ventilasjonsvifte.
Soverom:
Soverom med god plass til seng, garderobeløsning og kontorpult.
2. etasje
Loftstue:
Lys loftstue med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Nytt gulv. Utgang til veranda på ca. 10 kvm med fint utsyn og gode solforhold.
Soverom:
Stort soverom som er praktisk inndelt i to rom, et hovedsoverom og et barnerom. Nytt gulv.
Frittstående dobbelgarasje med innredet bygg (uthus) + hems over garasjen
Dobbelgarasje:
Antatt isolert dobbelgarasje oppført i murte yttervegger og bindingsverk i tre. Bygget har utvendig malt/beiset trekledning. Saltak i tre tekket med betongtakstein. Garasjen i underetasjen har støpt gulv med fliser, innlagt strøm, lys og løftebukk for bil. Elektriske leddporter med fjernkontroll. Det er i tillegg en bod på ca. 7 kvm ved siden av garasje med adkomst via garasjeport.
Innredet bygg:
1. etasje:
Rommet i 1.etasje er innredet med parkett på gulvet, plater på vegger og panel på innvendig tak. Rommet benyttes som atelier i dag. Trapp opp til hems. Bygget har ikke innlagt vann og avløp.
Hems:
Praktisk hems med gulvareal på ca. 16 kvm (ikke målbart areal).

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke:
- Peis i 1. etasje. Kan diskuteres til riktig pris.
- Vannkran på baksiden av huset.
Følgende medfølger:
- Hvitevarer på kjøkken i underetasje og 1. etasje.
- Vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Gulvvarme i entré, kjøkken og bad i underetasjen (hybel) og på badet i 1. etasje. Varmepumpe fra 2022 i stue i 1. etasje. Frittstående peis i underetasje og 1. etasje. Tilsynsrapport fra Nordre Follo Brannvesen IKS er fremvist. Rapporten er fra 2015 og har ingen avvik. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.12.1985. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Det gjenstår noe små arbeider i underetasjen. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt.
Det foreligger tillatelse til oppføring av uthus med terrasse datert 28.09.2006. Det foreligger godkjente tegninger på uthus med 1. etasje med grunnflate på 39 kvm, hems og caport/garasje under. I tillegg fremgår det at det er søkt om terrasse under tak på 9 kvm og grunnflate terrasse utenfor tak på 1,8 kvm. Mindre deler av terrasse er ikke godkjent. Dette gjelder blant annet terrasse over trapp og langs støttemur.
Innglasset hagestue på 13 kvm er unntatt søknadsplikt, ifølge byggesak i kommunen.
Det er oppført en bod langs støttemur. Denne er ikke godkjent ifølge kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Rom benyttet som stue i hybelen er på godkjente tegininger disp.rom og entré (hoveddel) innenfor garasje er på godkjente tegninger matbod og klesbod og er ikke godkjent for varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Eiendommen har tinglyst rett til vei over gnr. 83, bnr. 8. Rettigheten er tinglyst på gnr. 83, bnr 8. Dagboknr.13679, tinglyst 02.10.1987. Rettigheten følger eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Den del av underetasjen i eneboligen som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse (med unntak av stue som ikke er godkjent for varig opphold), men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Svenskerudbakken 16!
Enebolig med hybel, dobbelgarasjer, carport og uthus med hems i et landlig boligområde i Ytre Enebakk. Eiendommen ligger skjermet til på "toppen av haugen" med gode solforhold. Det er gjort store oppgraderinger på tomten og det er nå flere fine sitteplasser både i hagen og i skogen på egen tomt. Mye sopp og blåbær på egen tomt.
Det er et trygt, rolig og barnevennlig boligområde. Det er flere barnehager innenfor 2 km, barneskole 1,9 km fra boligen og ungdomsskole 1,6 km unna.
Bussholdeplass kun 280 meter fra boligen med gode forbindelser til Ytre Enebakk sentrum og Oslo. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi eller Rema 1000. Vågsenteret med blant annet dagligvarebutikk, apotek, legekontor, postkontor, vinmonopol, sushirestaurant, café, diverse andre butikker og treningssenter ligger ca. 2 km fra boligen. Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 15 minutter til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. Ski sentrum kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kino og offentlige kontorer.
Fra eiendommen er det umiddelbar tilgang til flotte friluftsområder, der Østmarka har vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper. Det er ellers kort vei til Lyseren med badeplass. Vangen skistue er et godt utgangspunkt for turer for barnefamilier både sommer og vinter. Skistua er åpen hver dag hele året og tilbyr mange aktiviteter. Videre er det nærhet til fotballbane, idrettshall, treningssenter, en svært populær vannskiklubb og Østmarka golfklubb med 18-hulls bane. Våg og golbanen har preparerte skiløyper på vinterstid.
Ved å benytte bil tar det ca. 15 minutter til Ski, ca. 25 minutter til Oslo S, 35 minutter til Lillestrøm, 10 minutter til Enebakk og 55 minutter til Gardermoen.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet: Mjær Fus barnehage, Mari naturbarnehage og Østmarkskollen Fus barnehage. Ytre Enebakk skole ligger 1,9 km fra boligen og Mjær ungdomsskole ligger 1,6 km fra boligen. Nærmeste videregående skoler ligger i Ski. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 3.710 kvm. Det er nylig gjort en grensejustering mot Svenskerudbakken 14 nå i august/september, slik at det er usikkerhet rundt nøyaktig tomtestørrelse etter det. Det er snakk om ca. 50 kvm, slik at tomtestørrelsen nå vil være ca. 3.710 kvm.
Eiendommen ligger usjenert med grense til skogen. Opparbeidet med naturlig vegetasjon, gressletter og grus. Tomten har et stort, luftig uterom å boltre seg på. Terrasse på ca. 10 kvm i loftsetasjen og en terrasse på ca. 105 kvm som er etablert mellom huset og et sidebygg over to plan. Det er uteplass med utepeis på nordøst siden av boligen og flere fine uteplasser mot skogen.

Parkering

Det er parkering i stor dobbelgarasje under terrassen med to porter og direkte adkomst til boligen. Det er også en stor dobbelgarasje under sidebygget, stor carport med ekstra god takhøyde, videre er det godt med parkeringsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Privat vann fra Kirkebygden- og Ytre Enebakk vannverk.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan 2015-2027 datert 07.09.2015, avsatt til: Boligbebyggelse fremtidig, BY3.
Følgende hensynssoner fremkommer av kommuneplanen:
679 kvm av tomten: Gul sone.
3763 kvm av tomten: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Kommuneplan er under arbeid og kan medføre endringer.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.350,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk. Kostnad til vann i 2023 er kr 10.968,-. Det er ikke vannmåler på eiendommen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. / 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.400,-.
Boligen er tilknyttet Telia mobilt bredbånd som leverandør av internett og har avgift på kr 549,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.332.953,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.798.629,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.997.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 17.550,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sverker Matts Otto Norberg og Tindra Amanda Marianne Matsdotter Malm

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0118/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23118

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 22:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.