Komplett salgsoppgave

Parkveien 38B

2 950 000 kr
768,2 m² (eiet)
Tomten ligger i blindvei inn mot skogen
Kart
Del
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Langhus
Sjelden sjanse. Romslig tomt innerst i blindvei mot skogen. Sentralt og barnevennlig.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  74 920 kr
 • Totalpris
  3 024 920 kr
 • Tomteareal
  768,2 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd. Eventuelt ta kontakt med megler hvis du ønsker visning på tomten.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Tomten ligger helt innerst i blindvei mot skogen/friområde.
- 768,2 kvm med tomt gir mulighet til å bygge en romslig enebolig, eller enebolig med utleiedel.
- BYA på inntil 24 % ved 2 etasjer. Garasje og uthus medregnes i BYA, samt terrasse som på sitt høyeste rager mer enn 0,5 meter over terrenget.
- Maksimal gesimshøyde er 6,00 m. Maksimal mønehøyde er 8,50 m.
- Etablert og populært boligområde. Her er det flere barnehager innenfor kort gangavstand.
- Gangavstand til Vevelstad stasjon med god forbindelse til blant annet Oslo og Ski.
- Gangavstand til treningssenter, matbutikk, flotte turområder med mer.
- Se vedlagte reguleringsbestemmelser i salgsoppgaven.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Parkveien 38B, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3207, gårdsnummer 123, bruksnummer 589, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr 10768, tinglyst 31.08.2005, type heftelse: Bestemmelse om veg: Omhandler gjensidig veirett og vedlikehold av denne
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tomten ligger skjermet innerst i blindvei, i et attraktivt boligområde rett ved Vevelstad stasjon på Langhus, i Nordre Follo kommune.
Dette er et barnevennlig boligområde, med kort vei til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. Ny svømmehall er p.t under oppføring ved Langhus idrettspark, i kort gangavstand fra boligen. Det er også planlagt ny flerbrukshall på området.
Praktisk nærsenter i kort gangavstand fra boligen, med matbutikk (Coop Extra), frisør, tannlege og gave/blomsterforretning.
Nærhet til Nøstvedtmarka som byr på flotte turmuligheter, sommer som vinter. Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger kun 8 minutter med bil fra boligen. Kort gangavstand til bade- og turmuligheter ved Tussetjern. Kort kjøretur til Breivoll, Ingierstrand og Hvervenbukta.
Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Det er kort vei til lekeplass, idrettsanlegg, skøytebane, golfbane, idrettshall og svømmehall. I nærheten er Oppegård golfbane med driving range og flotte baneforhold. På vinterstid blir golfbanen til langrennsspor for både store og små.
Offentlig kommunikasjon med noen få minutters gangavstand til Vevelstad togstasjon, med hyppige avganger til bl.a. Oslo. Lokaltoget har avgang hvert 15. minutt mot Ski og Oslo store deler av dagen. Kort vei til Ski med lokaltog for bytte til Follobanen som bruker 12 min til Oslo S. Kort vei til påkjøringen til E6/E18.
Fra Vevelstad stasjon går 510 bussen med hyppige avganger mellom Vevelstad og Drøbak. Fra Langhusveien, ved nærsenteret går 580 bussen med hyppige avganger mellom Ski og Kolbotn, langs Langhusveien/Skiveien og via Sofiemyr.
Gang- og sykkelavstand til barnehager, skoler, dagligvarebutikker, forretningssenter og idrettsanlegg, m.m.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski Storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Videre er det ca. 9 minutter med bil til Alti (Vinterbro Senter).
Det er også ca. 10 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker. Ca. 25 min. med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Adkomst fra Langhusveien eller Vevelstadveien, via Parkveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet: Blant annet Tussestien bhg, Smedsrud bhg, Vevelstadsaga bhg. og Dalstunet bhg. Gang-/sykkelavstand til Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ski vgs. og Roald Amundsen vgs.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 768,2 kvm. Tomten ligger i blindvei inn mot skogen. Det er delvis trær og delvis gressplen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det er tinglyst veirett. Det er mulig å tilkoble seg kommunalt vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Felt P1, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.09.1986.
I kommuneplan for Nordre Follo 2023-2024 kommer det frem følgende hensynssone:
- H110: Nedslagsfelt drikkevann.
Tomten har veirett i ytterkant av nr. 36, mot veien. Det kan bygges enebolig, eller enebolig med utleiedel på tomten. Se vedlagte reguleringsbestemmelser.
Ifølge selger er det mulig å få lagt vann og avløp under veien over til kum hos naboen i 36b. Beboerne i nummer 34, 36b, 36 og 38 eier vannledningen frem til kommunal kum.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det er ingen kostnader vedrørende eiendommen i dag.
Når huset er ferdig bygget:
Kommunale avgifter utgjør i 2024:
Fast avgift vann pr. boenhet kr 2.901,-
Forbruk vann, pr m³, kr 32,18,-
Fast avgift avløp pr. boenhet kr 4.580,-
Forbruk avløp pr. m³, kr 34,15,-
Renovasjonsgebyr standard 240 liters beholder kr 3.591,-
Feie og tilsynsgebyr kr 444,-
Tilknytningsavgift for vann og avløp er per 2024 kr 20.000,- Dette er en engangsutgift som betales for å få lov til å tilkoble seg det kommunale anlegget(10.000,- for vann og 10.000,- for avløp).
For bruk av den private veien må det påregnes; Velavgift er ca. kr 3.500 pr. år (ca. 1.500,- for veg og ca. 2.000,- for måking av gårdsplass). Dette er priser som naboeiendommen Parkveien 36 betaler i dag og gis som et anslag for hva man kan forvente å betale.
Ellers må det påregnes utgifter til forsikring, strøm, internett, tv-signaler++.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 431.062,- i følge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.024.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 13.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lisbeth Sørlie Jensen

Konsesjon

Eiendommen er en ubebygd tomt. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.
Erklæringen må godkjennes av kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Langhus velforening
Mailadresse: post@langhusvel.no

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperforsikring gjennom Tryg. Forsikringen er en fri rettshjelpsdekning i 5 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperforsikringen da kostnaden legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45.000,- av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.200,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0095/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2395

Dato

Sist oppdatert: 15. april 2024 kl. 12:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd. Eventuelt ta kontakt med megler hvis du ønsker visning på tomten.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.