Komplett salgsoppgave

Bueråsen 19

3 590 000 kr
65 m²
2 soverom
Bueråsen 19 - presentert av Krogsveen v/Andreas S. Bjønnes.
Bueråsen 19 - presentert av Krogsveen v/Andreas S. Bjønnes.
Kart
Del
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Vesterøya/Bueråsen
Frittliggende og solrik eiendom - stor selveiet tomt (1360 kvm) - behov for oppgradering - barnevennlig - solcelle
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  90 920 kr
 • Totalpris
  3 680 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  65 m²
 • Bruksareal
  91 m²
 • Tomteareal
  1 360,7 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har en fri beliggenhet på stor selveiet tomt (1.360 kvm) i solrike og barnevennlige omgivelser. Her bor du stille og rolig til i en blindvei/stikkvei med gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Det er kort vei til både sjøen med gode bademuligheter og flotte turområder langs Kyststien. Til Vesterøy barneskole er det ca. 300m, der finner du bla. fotballbane, kunstgress og lekeplass - perfekt for de minste i familien. Behov for oppgradering og modernisering.
* Opprinnelig fra cirka 1967 tilbygget i ca. 1983/1984.
* Isolert bod fra ca. 2014/2015.
* Yttertaktekking inkludert duk på undertaket, sløyfer, lekter, takrenner, nedløp og beslag er fra 2016.
* Sikringsskap med automatsikringer fra år 2017/2018.
* Solcelleanlegg fra 2017 medfølger
* Stort potensiale for den rette kjøper.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bueråsen 19, 3234 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 107, bruksnummer 204, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Bruksareal:
Boligen/hytta 65 kvm
Isolert utebod 13 kvm
Utebod 13 kvm
Primærrom:
1. etasje 65 kvm: Gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom:
Isolert utebod: 13 kvm.
Utebod: 13 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.2023 utført av Anticimex AS v/ Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på ett plan med kaldloft og krypkjeller. Bygningen er oppført med støpt ringmur på opprinnelig del av bygemassen og søylefundamenter på tilbygget del mot øst. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende kledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer og tre. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med saltaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektrisitet og luft til luft varmepumpe. Naturlig ventilasjon via vindusventiler. Separat avtrekk fra kjøkken. Solcelleanlegg er montert på yttertak. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tg2:
- Bad har fått tg2 på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Totalfornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Utskiftinger bør påregnes.
- Veggoverflater er stedvis slitt/aldringspreget. Overflater bør stedvis fornyes. Gulvoverflate bærer preg av slitasje og bør fornyes. For øvrig stedvis knirk i gulvet.
- Krypkjelleren har stedvise symptomer som tyder på tidvis forhøyet fuktighet. Krypekjeller har tilsig av fukt i grunn. Tiltak anbefales og ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn, noe som bør etableres for og redusere fukt fra bakken.
- Dreneringen er skjult og tilstand ikke kjent. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, tg2 settes for å belyse risiko.
- Det er ikke etablert dampsperre over våtrom mellom kald og varm sone. Konsekvens er fare for kondensering.
- Målbare skjevheter påvist. Største forskjell ble målt til 20 mm i stue, og 12 mm i gang. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Varmtvannsbereder får tg2 på grunn av alder og usikker restlevetid.
- Vannrør og avløpsrør i hytta er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid.
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Utvendige flater har etterslep på vedlikehold i tillegg til slitasje.
- Vinduer, balkongdører og ytterdører er av eldre dato, behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det ble påvist sprekk i glass i stuevindu mot syd. Selger opplyser at nytt stuevindu medfølger (ikke montert).
- Snøfangerutstyr og stigtrinn på tak er ikke etablert.
- Rekkverk i utvendige trapper tilfredsstiller ikke dagens krav lysåpninger.
- Det er usikker restlevetid på utvendige stikkledninger ned til felles rørledning.
- Det er kun foretatt en enkel og overordnet vurdering av tilstanden til bod ved balkong og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.
- Det er ikke utført detaljerte undersøkelse av bod ved inngangsparti. En forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Det ble i tillegg observert
spor etter gnagere.
Tg3:
- Ventilator på kjøkken er defekt.
- Innkledd teglsteinspipe. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort.
- Luftledningen for avløpssystemet er ikke ført til det fri men avsluttet i krypkjeller med en-veisventil. Systemet bør bygges om og luftledningen bør føres til det fri.
- Fra terrasse mangler trapper og ramper til terreng rekkverk.
- Trapp ned til Bueråsen har skjevheter og høy slitasje.
Videre opplyser selger at ved et kraftige væromslaget våren 2021 var det noe innsig av vann inn på hovedsoverom grunnet kraftig kondensering på loft. Ikke opplevd noe verken før eller siden. Noe vanngjennomtrengning i overbygg mellom hus og bod ved kraftig regnvær. Gammelt asfaltdekke og må nok byttes.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen/hytta fremstår som lys og pen innredet med tidsriktige fargevalg. Gulv har for det meste laminat. Veggflater har panel og malte panelplater. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse mot vest. Perfekt plass for lange dager og sene sommerkvelder.
Kjøkken har delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Nisje for frittstående komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Ingen hvitevarer medfølger.
Bad med gulvbelegg og vegger har baderomsplater. Av utsyr er det montert innredning med lyse fronter, benkeplate med nedfelt servant med ett-greps blandebatteri, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
* Opprinnelig fra cirka 1967 og ble tilbygget i cirka 1983/1984.
* Isolert utebod fra cirka 2014/2015.
* Yttertaktekking inkludert duk på undertaket, sløyfer og lekter er fra år 2016. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål fra 2016.
* Sikringsskap med automatsikringer opplyses å være fra år 2017/2018. Det øvrige anlegget er fra ulike tidsperioder.
* Solcelleanlegg fra år 2017 er montert på yttertak mot syd og vest. Invertere for solcelleanlegg er plassert på yttervegg til utebod.
* Vinduer og balkongdører i 2-lags glass er fra ulike årstall. Baderomsvindu er fra 1987, soveromsvinduer fra 1984. Kjøkkenvindu fra 1986. Balkongdør på soverom og skyvedør i stuen er fra 1983.
* I følge selger er det tilrettelagt for strøm og fiber i bakken, istedenfor luftstrekk. Dette er ikke påkoblet.
* Stor selveiet tomt på 1.360 kvm.
* Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via privat nett.
* Stort potensiale for den rette kjøper.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe er montert i stuen og i isolert utebod. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Ved montering av nytt ildsted bør feier/kvalifisert håndverker kontaktes for en nærmere gjennomgang av pipe.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål/fritidsbolig siden byggeår. I dag er eiendommen godkjent som fritidsbolig men har vært brukt av eier til enebolig siden kjøp i 2013.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Videre opplyser Sandefjord kommune at byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Siden byggeår og ombygging har det blitt foretatt noen mindre endringer fra plantegning datert 1984. Soverom med tilknytning til stuen har blitt innredet som kjøkken. Videre finnes det ingen dokumentasjon på oppføring av bygg mellom hytta og utvendig bod, samt oppføring av den isolerte boden. Sistnevnte bod er ikke søkt eller godkjent av Sandefjord kommune. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Følgende servitutter har blitt overført fra tidligere hovedbruk (gnr. 107, bnr. 1) i forbindelse med utkjøp av tidligere festetomt. Disse servituttene/heftelsene antas og ha ingen betydning for bruk av den aktuelle eiendommen. Dagboknr 901523, tinglyst 06.11.1919, Elektrisk kraftlinjer. Dagboknr 3412 tinglyst 23.05.1984, Avtale ang. elektriske kraftlinjer/jordkabel som går fra Tangenlia til Buer skole. Dagboknr 1985, tinglyst 13.11.1985, Bestemmelse om vann/kloakkledning, tillatelse til å legge vannledning/kloakkledning under fylkesvei 261. Dagboknr 1179, tinglyst 14.02.1992, Bestemmelse om vannledning, kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Rett for og føre vannledning over flere gnr./bnr og frem til sine eiendommer. Gjelder flere eiendommer i området. Dagboknr 4103, tinglyst 01.07.1993, Bestemmelse om vann/kloakkledning, kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Rett for div. eiendommer i området til å føre vann/kloakkledninger over hovedbruket og frem til sine eiendommer. Dagboknr 919, tinglyst 19.02.1997, Erklæring/avtale, Infiltrasjonsanlegg og avløpsledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Dette gjelder for gnr. 107, bnr. 1, fnr. 24. Dagboknr 920, tinglyst 19.02.1997, Erklæring/avtale, Infiltrasjonsanlegg og avløpsledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Dette gjelder for gnr. 107, bnr. 1, fnr. 7. Dagboknr 3605, tinglyst 22.06.1998, Erklæring/avtale, Infiltrasjonsanlegg og avløpsledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Dette gjelder for gnr. 107, bnr. 1, fnr. 16. Dagboknr 1081809, tinglyst 19.12.2012, Bestemmelse om vann/kloakkledning. Erklæring knyttet til eiendommen Buerhagan 3. Eiendommen skal koble seg til kommunalt nett. Servituttene vil følge eiendommen.
Følgende servitutt har betydning for denne eiendommen/Bueråsen 19. Dagboknr 4024, tinglyst 04.07.1995, Bestemmelse om vann/kloakkledning, kan ikke slettes uten samtykke fra Sandefjord kommune. Rett for AL Bueråsen ved 12 stk. eiendommer (inkludert Bueråsen 19, denne eiendommen) til og føre vann-og kloakkledning med tilhørende innretninger til sine eiendommer over gnr. 107, bnr. 1 samt tillatelse til å foreta vedlikehold mm. av disse. Dagboknr 441719, tinglyst 08.12.2021: Bestemmelse om solidaransvar: Pliktig til å delta i vedlikehold av felles vann og avløpsledning i området. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til to biloppstillingsplasser mellom Bueråsen og denne eiendommen Bueråsen 19. Eiendommen har også rett til vei over Bueråsen og frem til offentlig vei mot å delta i felles vedlikehold/kontingent til veilag samt rett til trappeadkomst opp til eiendommen. Rettighetene gelder på gnr. 107, bnr. 1 og er tinglyst på gnr. 107, bnr. 1 med dagboknr 1544587, tinglyst 08.12.2021. Eiendommen har også rett til vei over gnr. 107, bnr. 2 og frem til sin eiendom. Bueråsen 17 med gnr. 107, bnr. 78 innehar også denne retten. Begge eiendommen plikter i og vedlikeholde den private veien. Denne rettigheten er ikke tinglyst. Videre gjøres det oppmerksom på at Bueråsen 19 (denne eiendommen) ikke innehar veirett over en liten del av Bueråsen 17`s tomt (gnr. 107, bnr. 78). Således har ikke Bueråsen 17 veirett over Bueråsen 19 (denne eiendommen) og frem til sin innkjøring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko rundt dette.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Bueråsen 19. Eiendommen har en attraktiv og populær beliggenhet på Buer, med kort vei til sjøen. Området er barnevennlig, med lekeplasser og skole i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger fritt og fint til med sol fra morgen til kveld om sommeren. Til Vesterøy barneskole er det cirka 300 meter og her finnes det blant annet fotballbane med kunstgress, lekeplass og grønn slette - perfekt for de minste i familien. Det er heller ikke lange veien til Kariåsen, som tilbyr fritidsaktiviteter hele året, alt fra fotball, håndball, ski og hopp. Kort vei også til flotte badeplasser som for eksempel populære Tangen med sandstrand, nydelig svaberg og stupebrett. Kyststien og andre flotte turområder utover Vesterøya i umiddelbar nærhet, perfekt for deg som ønsker en joggetur eller lufte hunden i stille og flotte omgivelser. Det er ca. 5 km til Sandefjord sentrum med alle fasiliteter og et pulserende liv sommerstid. ca. 15 km til Sandefjord Lufthavn, Torp. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Eiendommen har adkomst via Buerkollen. Fra sentrum tar du Vesterøyveien ut mot Buer og følger denne i cirka 3,5 km. Ved Vesterøy Skole tar du til høyre, for så inn Buergrenda til høyre. Følg veien og ta Buerkollen inn til venstre. Eiendommen ligger på høyre side. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor eiet tomt på 1 360,7 kvm. Tomten består for det meste av naturtomt og partier med fjell. Gode parkeringsmuligheter i gruslagt gårdsplass. Eiendommen har flere uteplasser/terrasse, fra stuen er det utgang til solrik terrasse vendt mot vest. Det er også en terrasse mot syd/øst. Fra tomten er det egen gangvei ned til to ekstra parkeringsplasser på nedsiden av eiendommen (se salgsoppgavens punkt "tinglyste heftelser og rettigheter" for mer informasjon).

Parkering

Parkering på egen tomt i gruslagt gårdsplass. Fra tomten er det gangvei ned til to ekstra parkeringsplasser på nedsiden av eiendommen (se salgsoppgavens punkt "tinglyste heftelser og rettigheter" for mer informasjon).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei. For den private veien har eier felles vedlikeholdsansvar med øvrige brukere (gjelder siste veistykke/grusveien opp til eiendommen).
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 12.000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 10.000 kwh. pr. år.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-
Velavgift er kr 700,- pr. år til Bueråsen Vel.
Hytta er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av fiber og har avgift på kr 1.229,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Hytta er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 1.548,- pr. år. (kun brann).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 465 000,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.680.920,-.
I tillegg kommer valgfri Hyttepakke fra Tryg på kr. 12.550,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Haakonsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
 Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0199/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23199

Dato

Sist oppdatert: 05. mars 2024 kl. 10:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.