Komplett salgsoppgave

Engersand Havn 28

2 990 000 kr
87 m²
3 soverom
Romslig stue med fin fjordutsikt
Romslig stue med fin fjordutsikt
Kart
Del
Engersand havn
Påkostet og strøken 4-roms endeleilighet med fjordutsikt. To bad. To verandaer. Garasje m/el-billader.

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  3 773 000 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  6 763 960 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  17 507 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt og påkostet 4-roms leilighet beliggende i enden av 3. etasje.
 • Leiligheten har en moderne utførelse med en gjennomgående god standard
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med flere store vindusflater
 • Pen Crown kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer
 • 2 flislagte bad med dusj og elektriske varmekabler i gulv
 • Balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten
 • Vannbåren gulvvarme i alle rom
 • Sydvestvendt balkong m/flott fjordutsikt og nordvendt balkong
 • Disponibel p-plass med lader for el-bil i felles garasjeanlegg
 • Umiddelbar nærhet til felles lekeplass, restaurant og fjorden med sandstrender
 • Engersand Havn har en praktfull beliggenhet sørvest mot Drammensfjorden
 • Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Engersand Havn 28, 3427 GULLAUG
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 115, bruksnummer 161, seksjonsnummer 1
  Andelsnummer 20, Strandhagen 1 borettslag, organisasjonsnummer 917 839 344

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 93 kvm
  Primærrom (P-rom): 87 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 6 kvm
  Primærrom
  3. etasje:
  87 kvm: Stue, kjøkken, 2 bad, 3 soverom, gang og entré.
  Sekundærrom
  3. etasje:
  6 kvm: Bod.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i felles garasjeanlegg.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2023 utført av Henrik Huso. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av murkonstruksjon. Etasjeskiller av betong. Yttervegger med fasadeplater og liggende trekledning. Flat tak i ukjent konstruksjon(taket er ikke besiktiget). Leiligheten har vinduer i 3-lags glass fra byggeår med karmer/rammer av tre og aluminium på utsiden. Balkondører med 3-lags glassfelt fra byggeår med karmer/rammer av tre og aluminium på utsiden. Entrédør med kikkehull, lydklassifisering RW 43dB og brannklasse B-30. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles overbygget inngangsparti med heis- og trappeadkomster i boligblokken.
  Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mot kjøkkenet. Flere store vindusflater langs to vegger, som gir godt med naturlig lys og utsikt. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget sydvestvendt balkong på ca. 25 kvm med plassbygget sittebenk, utvendig belysning og strømuttak. Balkongen strekker seg rundt to sider av leiligheten.
  Kjøkken: Pen Crown kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i mørk og glatt utførelse. Flislagte felt over benkeplater av laminat. Lysarmaturer og strømuttak under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, lekkasjestopper, oppvaskkum, ventilator, platetopp og stekeovn. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad 1 (ved entré): Vegghengt servant med speil og integrert lysarmatur over. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusj i hjørne. Downlights i tak og elektriske varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Bad 2 (mellom soverom 1 og 3): Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og elektriske varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget nordvendt balkong på ca. 5 kvm med utvendig belysning og strømuttak.
  Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 3: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten, aggregat er plassert i himling i entré. Vannbåren gulvvarme i alle rom (unntatt badene som har elektrisk varme). Installert sjøvannsledning til varmepumper supplert med el-kjeler, som forsyner borettslaget med varmt vann til forbruk og til oppvarming av fellesarealer samt boligene. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
  Anticimex har gitt våtromsbevis for bad 1 (ved entré) og bad 2 (mellom soverom 1 og 3). Verdibeviset bekrefter at våtrommene er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Taklamper i stue, taklamper på kjøkken og teakhylle på kjøkken medfølger ikke.
  Plassbygget sittebenk på balkong medfølger.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren gulvvarme i alle rom. Elektriske varmekabler i gulv på begge badene.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2019, som omfatter oppføring av boligblokk med parkeringskjeller.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring (for borettslaget)
  Dagboknummer: 1266569
  Tinglysningsdato: 13.09.2018
  Omhandler seksjonering av eiendommen (borettslaget).
  Seksjonsnummer 1, formål - samleseksjon bolig, sameiebrøk 2179/2257.
  Det er ingen tinglyste servitutter på borettslagets eiendom.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en flott beliggenhet på Engersand Havn. Borettslaget er en del av et større sammenhengende boligområde, Engersand Havn Sør. Kort gangavstand til fjorden med felles sandstrender og store grøntarealer. Flotte og hyggelige turstier gjennom området. Fra boligfeltet er det flott utsikt mot Glassverket på motsatt side av fjorden samt utover Drammensfjorden mot Svelvik og inn mot Drammen. Ankeret restaurant - hyggelig spisested på brygga innen kort gangavstand. Nærmeste matbutikk er Kiwi Gullaug, der er det også bensinstasjon. Kort vei til tur- og rekreasjonsmuligheter bl.a. til den gamle jernbanen.
  Engersand Havn har en praktfull beliggenhet sørvest mot Drammensfjorden med strandlinje, båthavn og meget gode solforhold. Bryggeanlegg med mulighet for leie av båtplass og fin strand på området. Videre arrangeres det julegrantenning, St. Hans feiring, turgrupper, ulike aktiviteter (Engersand forsamlingshus) og quizkvelder (Ankeret brygge).
  Engersand friluftsområde ligger en liten spasertur fra leiligheten. Flott golfbane på Kjekstad i Røyken, ridesenter på Linnesvollen og treningssenter på Lierstranda og/eller Spikkestad. Godt med tur- og bademuligheter i nærområdet. Lysløyper med godt preparerte skiløyper på vinterstid i Kjekstadmarka med adkomst fra Gullaugkleiva.
  Det er kort vei inn til Drammen sentrum både med buss, båt og bil. Enkel kjøreadkomst ut til E-18 og videre til Asker/Oslo. Bussholdeplass langs riksveien (Røykenveien), se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Lier togstasjon med pendlerparkering og god togforbindelse til Oslo - ca. 25 minutter med tog til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Gullaug barnehage i Kvernbakken, Linnesstranda barnehage og Sprellopp barnehage på Tuverud er de nærmeste til boligen. Familiebarnehage ved Lahelldammen.
  Skoler: Gullaug barneskole (på Linnesstranda) og Høvik ungdomsskole (på Stoppen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 2 216 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med internstier, sittebenker, plenarealer og diverse beplantninger.

  Parkering

  Disponibel parkeringsplass (nr. 20 iflg. selger) med lader for el-bil i felles garasjeanlegg.
  Kostnader til strøm dekkes av den enkelte andelshaver. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.
  Iht. vedtektene kan styret pålegge en borettshaver uten behov for tilrettelagt parkeringsplass, men som likevel disponerer en slik parkeringsplass, å bytte parkeringsplass med borettshaver med behov for tilrettelagt parkeringsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bebyggelse - blokkbebyggelse, i henhold til detaljreguleringsplan for Engersand havn syd datert 11.10.2016. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. á-konto vann og gulvvarme, kommunale avgifter (avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, fiberaksess tv/internett, drift/vedlikehold av garasje, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader kr 3.341,-
  Renter IN-lån kr 12.424,-
  Avdrag IN-lån kr 41,-
  Filterbytte og rens av ventilasjon kr 200,-
  Gulvvarme kr 744,-
  Á-konto vann kr 757,-
  Kostnader for vann og gulvvarme avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
  Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 30.12.2028, dermed betales det kun renter på lånet per dags dato. Opprinnelig skulle avdragsfri periode utløpe i 2023, men ble i sommer vedtatt å forlenges med ytterligere 5 år (nedbetalingstid for lånet uendret). I følge USBL vil ny nedbetalingsplan for 2028 foreligge i månedsskifte august/september 2023, men det ble tidligere beregnet at felleskostnadene for denne leiligheten ville øke med ca. kr 7.441,- pr. mnd dersom betaling av avdrag hadde startet nå i 2023. Avdrag på lånet vil da legges inn i felleskostnadene i 2028. Oppgitte beløp forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000-12.000 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 236 146,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021kr 4 450 126,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 50 474,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 3 773 000,- pr. 23.04.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 39.501.000,- pr. 23.04.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 12137263015, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 23.04.2023: 3.94% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 102
  Første termin: 30.12.2022
  Neste avdrag: 30.12.2028 (siste termin 30.09.2048)
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.763.960,-.  
  Av dette beløpet utgjør kr 3 773 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.728,- (USBL).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ørjan Tvenge

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Strandhagen 1 borettslag.
  Strandhagen 1 borettslag er en del av et eierseksjonssameie – Sameiet Strandhagen 1.
  Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
  Borettslagets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 15.674,-.
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2021 kr 867.414,-.
  Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Protector Forsikring ASA, polisenr.: 2382972.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr. 40.000,- av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0157/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23157

  Dato

  Sist oppdatert: 05. mars 2024 kl. 15:07

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.