Prosjekt

Hydalsveien 23 A - F

2 900 000–3 150 000 kr
3 rom
Boligen har kort gange til fine bademuligheter, båthavn og matbutikk samt koselige Langesund.
Boligen har kort gange til fine bademuligheter, båthavn og matbutikk samt koselige Langesund.
Kart
Del
Langesund - Hydal
Siste mulighet før prisjustering! Høystandard leilighet klar til innflytting. Carport og flere boder. Rolig blindvei, rett ved sjøen.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 900 000–3 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 933 334 kr
 • Omkostninger
  7 312–7 352 kr
 • Totalpris
  4 840 646–5 090 686 kr
 • Rom
  3 rom
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Andel

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
Pris
3 rom2.etg2,9 MNOK
3 rom1.etg3,15 MNOK
3 rom2.etg3,15 MNOK
3 rom1.etg3,15 MNOK
3 rom2.etg3,15 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Prosjektet bygges av PG - Bygg og Eiendom AS og har mange solide leverandører med på laget. Boligene holder høy kvalitet både utvendig og innvendig og er bygget iht. TEK 17. Prosjektet består av 6 boenheter fordelt på tre horisontaldelte tomannsboliger. Prosjektet blir organisert som et borettslag, tilknyttet Porsgrunn, Bamble og Borgestad boligbyggelag. PBBL etablerer borettslaget og blir forretningsfører.
Hver bolig har 2 soverom og 2 bad, luftig stue med åpen kjøkkenløsning og store skyvedører som leder ut til sørvestvendt veranda på 14 kvm. Takhøyde fra 2,50 til 4,50 m. I tillegg er det vaskerom, garderoberom, bod med loftstrapp på verandaen (gjelder 2. etg.) og frittstående utebod over carport. Boligene har også 7 kvm. overbygget uteplass ved inngangsdøren.
Til forskjell fra de fleste andre prosjekterte boliger leveres det kvalitetskjøkken fra tyske Bauformat og Burger med integrerte hvitevarer. Det blir to delikate flislagte bad i tillegg til vaskerommet. Generelt vil det leveres slette malte overflater og lekre gulv enten i Alloc Laminat eller eikeparkett. Utbygger ønsker å ha tett dialog med de som kjøper i forhold til å velge farger, gulv, fliser samt innredning -og garderobeløsninger innenfor Grenland Kjøkken og Bad AS sitt vareutvalg.
Boligene vil få gode solforhold i et rolig nabolag, innerst i en blindvei, på Hydal, like ved idylliske Langesund.
Dette er en fin anledning for deg som ikke lenger ønsker å bo i en stor enebolig med alle forpliktelsene det medfører, men som likevel ikke er helt klar for å være en av mange i et stort leilighetskompleks.
Borettslagsmodellen gir forutsigbarhet og trygghet og avdragsfrihet på 20 år. Fordelingen på innskudd og fellesgjeld er 60/40.
Boligene selges til fastpris. Ta kontakt for sikre deg den boligen du liker best! Andre etasje i første bygg er ledig og klar for innflytting.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hydalsveien 23, 3970 LANGESUND
Kommunenummer 4012, gårdsnummer 31, bruksnummer 20, ideell andel 1/1
Kommunenummer 4012, gårdsnummer 31, bruksnummer 496, ideell andel 1/1
Andelsnummer undefined, Hydalsveien 23 BRL., organisasjonsnummer 930767417

Konstruksjon

Boligene oppføres i henhold til den seneste byggtekniske forskriften - TEK17. Dette sikrer gode energi- og boligklimaforhold, samt livsløpsstandard med hensyn til plass og fremkommelighet der dette kreves. Forskriften innebærer videre strenge krav til boligens varmeisoleringsevne og tetthet. Byggene oppføres i 2 etasjer. Byggene fundamenteres med støpt betongplate isolert mot grunn samt radonsperre.

Fasader

Yttervegger bygges i bindingsverk med vindsperre, luftespalte og isolasjon. Kles utvendig med liggende beiset kledning i naturtilpassede farger.

Yttertak

Takkonstruksjon i tre tekket med helsveiset papp type Protantak SE. Vann fra takflatene ledes bort i i utvendige renner og nedløp på bygget.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Veranda mot vest har sveiset underlag med tredekke.

Trapper

Utvendig trapp i treverk. Rekkverk på trapp og verandaer er i glass.

Ventilasjon

Nordic s3 ventilasjonsanlegg - varmegjenvinning og friskluft.

Sanitær

Røropplegg i rør i rør system - vannfordelingsskap i hver leilighet. Baderomsinnredninger fra tyske Bauformat og Burger. Dusjhjørner i baderom. Veggmonterte wc. 200 liter varmtvannsbereder i hver leilighet.

Dører og vinduer

Utvendige dører fra Swedoor og vinduer og skyvedører med energiglass fra NorDan.

Bodløsninger

Bod på veranda og bod over carporter.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Telenor fiber

Kjøkken

Tysk kvalitetskjøkken som leveres av Grenland Kjøkken & Bad AS som forhandler av Bauformat og Burger innredning. Integrerte hvitevarer med induksjonstopp, ventilator, stekeovn, kjøl- og fryseskap og oppvaskmaskin er inkludert i leveransen.

Bad

Innredning til bad leveres av Grenland Kjøkken & Bad AS som forhandler av Bauformat og Burger. Sanitærutstyr som dusjhjørne med innfellbare glassvegger, innredning med servant og vegghengt wc. Vaskerom med skyllekum og 200 liter varmtvannsbereder. Flis på gulv og vegger i 60 X 60 cm evt. 40 x 40 cm. Malte himlinger.

Andre Oppholdsrom

Malte gipsplater på vegger og himlinger, fliser på gulv og vegger på bad/vaskerom, Berry Alloc laminat el. parkett på gulv.

Garderobe-fasilteter

Selger plikter å levere 1 løpemeter garderobeskap per sengeplass. Selger ønsker å ha dialog med kjøper før dette monteres. Kan oppgraderes til skyvdørsgarderober mot et tillegg. Kjøper kan så langt det lar seg gjøre være med å bestemme en del materialvalg selv. Noe vil være mulig å endre innenfor standard utvalg og noe vil det måtte tas et tillegg i prisen for. Alt avhengig av hva kjøper ønsker.

Boder

Utebod med stige og loft på veranda (lagringsloft gjelder kun bolig i 2. etasje). Sportsbod over carporter i nærhet til inngangsdør.

Oppvarming

Varmekabler i entré, baderom og vaskerom. Elektrisk oppvarming, mulighet for ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det i utgangspunktet foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at overtagelse kan gjennomføres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.
Det gis styret i borettslaget fullmakt til å godkjenne ferdigstillelsen av utomhus og eventuelt fristille tilbakeholdt beløp i forbindelse med utstedelse av ferdigattest.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Megler vil besørge tinglyst adkomstrett til eiendommen.
Borettslaget har 1. prioritets pant i andelen med inntil to ganger folketrygdens grunnbeløp.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Selger opplyser at alle bilder og 3D tegninger er ment som illustrasjoner og ferdig prosjekt kan/vil avvike fra dette.
Det tilrettelegges for el. bil lader. Kjøper må selv bekoste lader og elektrikerarbeider.
Liste over samarbeidspartnere i prosjektet:
Steintransport AS, Sannidal - Prosjektering og utførelse av overvann med fordrøyning, utvendig rør og VA arbeider, gravearbeider.
Systemblokk AS - Prosjektering av konstruksjonssikkerhet, betongarbeider/radonsikring.
LSE Byggesystemer v/Lindal Treindustri AS - prosjektering av konstruksjonssikkerhet og utførelse av energi, isolasjon, tømrerarbeider, våtrom membraner.
Svanbergs Byggteknikk AS - Søkefunksjon, brannkonsept, arkitekturprosjektering.
Entreprenør Ulf Solbakken AS - Kontroll fuktsikring våtrom, lufttetthet bolig.
Bravida Norge AS avd. Skien - Prosjektering og utførelse av rørarbeider innvendig og ventilasjonsanlegg.
Bravida Norge AS avd. Skien - Prosjektering og utførelse av el. anlegg innvendig .

Energimerking

Boligene er planlagt å oppfylle Energikarakter C. Boligene kan ende opp med lavere energikarakter uten at dette anses som en mangel.
Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Generell orientering om areal og innhold

Boligareal:
Bra-I pr. bolig: 89 kvm.
Bra-E pr bolig: 3, 5 kvm. bod på veranda, i tillegg kommer sportsbod.
Terrasseareal: 14 kvm.
Følgende rom vil inngå i boligens BRA-I på 89 kvm: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, 2 baderom, vaskerom og garderoberom.
I tillegg har hver bolig en bod ved verandaen. For boligene i 2. etasje har boden også en nedfellbar stige til lagringsloft. Hver bolig får en carport og 1 sportsbod.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir boligens gulvareal med utvendige vegger. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir boligens bruksareal av primærdel, bruksareal unntatt garderoberom. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.
Boligens veranda og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på attraktive Hydal i Langesund, innerst i blindvei. Det er gode solforhold, rolige omgivelser og kort vei sjøen med flott skjærgård, Stoa småbåthavn og Skjærgården Hotell og Badepark med velvære -og bademuligheter både sommer og vinter. Fine turmuligheter i Barfodkollen med et nettverk av stier til bl.a. Sundby og Dammane og videre på Kyststien. Det er 4 minutter på gangvei til SPAR butikken, som har alt av dagligvarer samt ferskvaredisk. Det er ca. 4 km. til Brotorvet kjøpesenter og ca. 1 km. til Langesund sentrum.
Fra Stathelle: Følg Stathelleveien mot Langesund, forbi Salen båthavn. Ved Hydal busstopp, ta av til høyre og deretter skarpt til venstre inn på Salenveien og Hydalsveien. Bygget ligger i enden av veien på høyre side.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiet tomt på 1.322,6 kvm.
Tomten er i utgangspunktet fellesareal, men det vil være naturlig at den del av hagen som er ut for boligen disponeres av 1. etasjene. Det vil i såfall være opp til styret i borettslaget og lage egne regler på dette.
Borettslaget har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene.
Tomten blir opparbeidet med asfaltert gårdsplass og tilkomstvei, samt sådd gressplen. Ingen øvrig beplantning. Illustrasjoner er kun ment som det og er ingen fasit på endelig utforming. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving. Utomhusplan er revidert 11. oktober 2022.

Garasje/parkering

En carport til hver bolig samt felles parkeringsplass og plass til å vaske bilen. Her er det etablert utekran (ikke frostsikret). Det er laget trekkerør til hver carport for evt. etablering av el. lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse med lekeplass iht. reguleringsplan PBL 2008 med detaljregulering for Hydal gnr. 31, bnr. 20, datert 22.09.2020 med tilhørende bestemmelser, revidert 28.09.2020.
Det er gitt ramme og igangsettingstillatelse for prosjektet den 15.09.2021. Det opplyses at tomten vest for nybygget ligger ute for salg. Reguleringen åpner for småhusbebyggelse på 1 plan med sokkel der terrenget muliggjør det. U-grad på 25% av tomtens nettoareal som er 662 kvm.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Stipulering av fellesgjeld

Andel fellesgjeld vil være kr. 1 933 334,- pr. bolig. Andel fellesgjeld utgjør 40% av boligens totale kostnad. Innskudd er 60%.

Stipulering av felleskostnader

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier (kjøper) et månedlig beløp som er stipulert til kr. 13.630,- pr. mnd. basert på rente på 6,25%.
Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader.
Fellesutgiftene inkluderer ellers:
- Renter på felleslån (avdrag etter 20 år)
- Grunnpakke kabel TV/ Internett
- Bygningsforsikring
- Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
- Revisjon
- Andre driftskostnader
- Utvendig vedlikehold
- Brøyting/plenklipping
- Eiendomsskatter/kommunale avgifter.
NRK lisens, strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.
Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.
Felleskostnadene fordeles slik ved felleskostnader på kr. 13.630,- (basert på årlig rente på 6,25% pr. 19.03.2024):
Renteutgifter kr. 10.069,-
Avdrag kr. 0,-
Driftsutgifter kr. 3 558,-
Borettslagets lån er avdragsfritt de første 20 årene. De første 20 årene betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr. 6 489,- basert på dagens rente og 40% andel fellesgjeld. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan normalt trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler. Det tas forbehold om
endinger i reglene.
STRØMFORBRUK:
Strømforbruk i den enkelte bolig er ikke del av felleskostnad. Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.
TV/INTERNETT:
Selger inngår på vegne av borettslaget en avtale om leveranse av grunnpakke TV og internett. Den enkelte kan enkelt oppgradere pakken ved å kontakte leverandøren som er oppgitt i boligmappen.
SIKRINGSORDNING
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.
MULIGHET FOR INDIVIDUELL NEDBETALING AV FELLESGJELDEN, IN- ORDNING
Borettslaget kan vedta en IN-ordning når alle andelene er solgt. Det betyr at kjøper kan om ønskelig betale ned hele eller deler av sin fellesgjeld. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige felleskostnader. Dette fordi rentekostnader og avdrag som er del av felleskostnadene, reduseres. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt inngår i månedlige felleskostnader.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

- Tinglysingsgebyr for andelsskjøte kr. 500,-
- Evt. tinglysingsgebyr for borett kr. 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Andelsobligasjon kr. 5 000,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 700,- (500,- + 200,- årsavgift) pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer (kr. 7 352,-) ved kjøp til prisantydning (dette gjelder ferdig bygget bolig), er kr. 4 840 686,-.
Av dette beløpet utgjør kr. 1 933 334,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
For de 4 resterende boligene er prisen kr. 5 090 686,- inkl. andel fellesgjeld.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 8.250,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer :
1) 10% av innskuddet innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og når kontrakt er signert. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Betales etter oppfordring fra megler.
2) Resterende del av innskuddet samt omkostninger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

PG Bygg og Eiendom AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for borettslaget. Vedtekter og utkast til kjøpekontrakt utleveres kjøper som tillegg til salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av andelseierne på generalforsamlingen. Det anbefales å møte på generalforsamling.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Første byggetrinn var ferdigstilt 2. kvartal 2023. Det må påregnes en byggetid på minimum 9 måneder pr. påbegynt enhet. Tidspunktet for ferdigstillelse av bolig 2 og 3 vil derfor beregnes til å være ca. 9 mnd. etter signert kontrakt med forbehold om uforutsette hendelser i markedet.
Det er forbehold om at 2. etasje i den ferdigbygde boligen blir solgt før de andre byggene kan påbegynnes. Evt. må begge enheter i en av de andre boligene selges før bygging.
Overtakelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato først vil bli gitt med ca. 10 ukers skriftlig varsel fra selger. Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler.
Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt. Selgeren kan kreve overtakelse inntil 4 – fire – måneder tidligere enn den avtalte fristen for overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle kjøper om dette minimum 2 – to – måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlige varsel. Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2 (kontrakt).
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.
Kjøper aksepterer at Selger alternativt kan forbli eier av Andelen også etter at boligen er overtatt av Kjøper, jf. borettslagslovens 5 2-12. Kjøper vil i så tilfelle få overført boretten til Boligen fra overtakelsestidspunktet, og har for øvrige rettigheter som følger av borettslagsloven 5 2-13. Før boretten blir overtatt, skal denne avtale registreres i grunnboken (borettsregisteret).
Når alle boliger som skal inngå i Borettslaget er ferdigstilt, og senest innen 2 - to - år etter at første borett i Borettslaget er overtatt, skal Andelen registreres på Kjøper.
Selger har under enhver omstendighet rett til å forbli eier av eventuelt usolgte andeler i samsvar med borettslagsloven 5 2-1 2, og har en andelseiers rettigheter og plikter for disse. Herunder plikter Selger å betale månedlige felleskostnader samt eventuelle tilleggsforpliktelser som følge av vedtak som måtte bli fattet i Borettslaget. Kjøper er innforstått med Selgers rett til å leie ut boligene knyttet til usolgte andeler i henhold til borettslagsloven 5 5-6 nr. 1.
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Salg av kontraktsposisjoner

Det gjøres spesielt oppmerksom på at hovedregelen er at det ikke er anledning til å eie mer enn en andel i et borettslag. Det er kun fysiske personer som kan være andelseier.
Kontrakten gjelder individuelt for hver kjøper. Dersom kontrakten skal transporteres eller endres, kreves samtykke fra selger. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er i kjøpekontrakten satt særlige vilkår for slikt videresalg. Ved overdragelse av Kjøpekontrakten skal Kjøper i tillegg betale kr 50.000,- til Selger for merarbeidet. Denne sum kan trekkes av Kjøpers eventuelle innbetalinger. Overdragelsen av Kjøpekontrakten skal godkjennes av Selger og kan bare avslås med saklig grunn. Kjøper er også gjort oppmerksom på at transport av garantien ved salg av Andelen i garantiperioden må godkjennes av garantisten.  
Kjøper gjøres oppmerksom på at Selger vil forholde seg til Kjøper som kontraktspart og kun overskjøter direkte til denne. Det er således ikke anledning til å videreselge kjøpekontrakten før overtakelse. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.

Organisasjonsform

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag, tilknyttet PBBL. PBBL besørger stiftelse av borettslaget før innflytting. I et borettslag eier du boligen din og andel av fellesarealer ved at du er andelseier i borettslaget. Med andelen følger borett til en bestemt bolig, med tilhørende p-plass og sportsbod. Videre følger bruksrett til felles tomt. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap i PBBL. Ved senere salg av enheter har medlemmer i PBBL forkjøpsrett.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgs bestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger faktureres av utbygger med betalingsfrist etter overtagelse og leveranse av tilvalgene.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 50.000,- inkl. mva
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.600,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2260

Dato

Sist oppdatert: 19. april 2024 kl. 11:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.