OVERTAKELSE

Dette bør du sjekke i kjøpskontrakten ved overtakelse

Drømmeboligen er din! Etter at du sannsynligvis har senket skuldrene et par hakk, er tiden kommet for kontraktsmøte hos eiendomsmegler. Her signerer du og selger kjøpskontrakt, går gjennom avtalen og planlegger detaljene rundt forestående overtakelse og oppgjør.

Gå grundig gjennom kjøpskontrakt i forkant av kontraktsmøtet

Du vil få tilsendt kjøpskontrakt på forhånd. Det er lurt å gå grunding gjennom alt som står der og spørre megler om du lurer på noe. Forsikring av eiendommen fra og med overtakelsesdatoen er også viktig å huske på. Slik sikrer du drømmeboligen din, også for fremtiden.

Overtakelse

Det aller første stevnemøtet med din nye drømmebolig er overtakelsen. Dette er et møte hvor du, megler og selger går gjennom boligen og sjekker at alt er standsmessig i boligen din. Det er derfor viktig å følge godt med.

Noe følger med en bolig som skifter eier – men ikke alt

Som hovedregel skal alt som er fastmontert følge med en solgt bolig. Fordi en del ting kan havne i gråsoner, har Norges Eiendomsmeglerforbund utarbeidet en tilbehørsliste over alt som bør følge med en bolig. Eksempler er blant annet varmekilder, baderomsinnredning, heldekningstepper, postkasse, markiser og garderobeskap.

Mangler kan dukke opp etter overtakelse

De aller fleste boligkjøpere i Norge blir fornøyd med sin nye bolig. Likevel finner noen feil og mangler som er så alvorlige at de ønsker å klage. Å klage kan være dyrt og tidkrevende, så om du er i tvil er det derfor lurt å rådføre deg med megler før du går videre. Boligkjøperforsikring sikrer mange kjøpere større trygghet i etterkant av boligkjøpet.

Les mer om boligkjøperforsikring i vårt magasin.