Lokalkunnskap, struktur og indre motivasjon er viktige elementer for Årets nykommer i Krogsveen

3. februar 2022 av Krogsveen
Han solgte 43 boliger i 2021 – de fleste områdene i bydel Østensjø kjenner han som sin egen bukselomme. Dominik (28) ble nylig utnevnt til Årets nykommer.
Lokalkunnskap er viktig i dette yrket, og jeg stortrives med å jobbe i det området jeg har vokst opp, sier Dominik Zych.
Han kjenner området ut og inn, og merket raskt effekten av god kjennskap til området han selger boliger i.
- Kundene blir tryggere. Jeg kan gi dem opplysninger de kanskje ikke forventer å få. Derfor setter folk utrolig stor pris på de opplysningene jeg gir dem. I og med at jeg er så kjent i området, går det automatikk i at jeg snakker om alt jeg kjenner til, sier Dominik.
Siden starten av karrieren i juli 2020, har Dominik allerede solgt fem boliger i gaten han selv har vokst opp i.
- Og da er jo lokalkunnskapen ekstra stor. Jeg kjenner hver krok, og er, sammen med kontor-kollega Jørn Olsen, de mestselgende eiendomsmeglerne i gaten, det siste året, sier 28-åringen.
Eiendomsmeglerfullmektig Dominik Zych hos Krogsveen Oppsal i Oslo solgte 43 boliger i fjor. For den innsatsen ble han belønnet med tittelen Årets nykommer i Krogsveen.

Dette legges til grunn

Karin Bruteig er salgsleder i Krogsveen. Hun opplyser at kåringen av Årets nykommer går på provisjonsomsetning. Den forteller hvor mange boliger man har solgt, og i hovedsak hvor stor aktivitet man har hatt.
– Men det sier også veldig mye om fullmektigens evne til å tilegne seg kunnskap raskt, og å jobbe for fornøyde kunder, slik at man blir anbefalt videre, og på kort tid klarer å bygge seg opp en egen portefølje, forklarer hun.
Karin Bruteig, Salgsleder Krogsveen

Leiligheter dominerer

Østensjø er et område Dominik uansett ville ha trivdes i.
- Det er så mange joviale og hyggelige mennesker som bor her. Flere og flere får opp øynene for dette området av Oslo, sier han.
Oppsal og Oslo Øst er en del av Oslo der boligmassen består av flest leiligheter, samt en del rekkehus, tomannsboliger og eneboliger. Leiligheter står derfor for størstedelen av omsetningen til Dominik og hans kolleger på Oppsal.
- Av de 43 boligene jeg solgte i fjor, var det 35 leiligheter, tre eneboliger og fem rekkehus/tomannsboliger. Det er klart størst omsetning av leiligheter i dette området, sier han.
Dominik har et halvt år igjen før han kan smykke seg med tittelen eiendomsmegler. For halvannet år siden var han ferdig med studiene på BI i Oslo, og har siden hatt kontoret på Oppsal som arbeidsplass.
I studietiden jobbet han fulltid som trainee i BN Bolig. I desember 2019 ble det overgang til Krogsveen på Oppsal. Det er Dominik fornøyd med.
-Krogsveen er et solid selskap, sier han fornøyd.

Lærerikt miljøskifte

Dominik mener han har tatt med seg en solid ballast fra ungdomstiden. Høsten 2014 flyttet han til USA for å studere Kinesiology & Exercise Science, som er et studium i retning av fysioterapi. Men det var fotballen som lokket ham til kontinentet på andre siden av Atlanterhavet. I oppveksten spilte han for klubber som Nordstrand, Oppsal, Manglerud Star og Vålerenga. Moderklubben er Rustad IL.
- På den tiden var det bare idrett og fotball som stod i hodet på meg. I USA spilte jeg collegefotball. Men året i USA ga meg verdifull ballast. Det å bytte læringsmiljø og forholde seg til andre mennesker med et annet levesett, var lærerikt. Klarer du det, så klarer du alt, var mitt motto. Den amerikanske mentaliteten lærte meg mye, og jeg følte det var sunt å oppleve annen kultur.
Amerikansk mentalitet betyr hardt, strukturert arbeid. Dominik har lært seg å bli strukturert, og sier sjelden eller aldri nei til en forespørsel fra potensiell kunde.
-Jeg stiller opp selv om det er helg eller kveld. Jobben er hverdagen min, og det koster meg ingenting å stille opp, enten det er lørdag eller på kveldstid i hverdager. Det blir mange lange dager, men slik er det i dette yrket. Jeg stortrives, sier Dominik.
Mange og lange arbeidsdager betyr at fotballen er lagt på hylla.
- Jeg spiller ikke aktivt fotball lenger, nei. Det er det nok ikke tid til, sier han.
Jeg stiller opp selv om det er helg eller kveld. Jobben er hverdagen min, og det koster meg ingenting å stille opp, enten det er lørdag eller på kveldstid i hverdager. Det blir mange lange dager, men slik er det i dette yrket. Jeg stortrives.
Dominik Zych

«Drive» er en suksessfaktor

Karin Bruteig presiserer at «drive» er en viktig suksessfaktor for meglere. Dominiks «drive» og mentalitet spilte en stor rolle da årets nykommer skulle utnevnes.
- Det aller viktigste er en egen «drive» - altså en sterk, indre motivasjon til å lykkes i det de holder på med. Det kjennetegner alle som har mottatt denne prisen, og er også det viktigste for å lykkes som høyt presterende megler senere. I tillegg skal man jo trives med å forholde seg til mennesker, og være flink til å bygge relasjoner. Det meste annet kan læres så lenge disse faktorene er på plass, sier Bruteig.

Struktur og rutine på gjøremål

Struktur i en hektisk hverdag er viktig for Dominik. Han skriver ned alle målene sine. Daglig, ukentlig, månedlig og årlig.
-Jeg starter dagen med en dagsplan. Det er viktig for meg å ha rutine på gjøremålene mine. Ikke bare på jobb, men også privat. På slutten av dagen tar jeg en kjapp oppsummering. Hva har jeg gjort – hva jeg ikke har rukket. I tillegg har jeg ukeplaner, månedsplaner og årsplan. Det er sjelden eller aldri dager der jeg ikke gjør noe som helst, sier Dominik.

Privilegert

Han føler seg privilegert fordi Krogsveen tillater ham å jobbe i det området han er oppvokst.
- Krogsveen er for det første et stort og solid foretak. Når jeg da i tillegg får jobbe i eget område, føler jeg meg privilegert, sier han.
Diplomet som årets nykommer er allerede på plass. Utmerkelsen har fått hedersplassen bak kontorpulten på kontoret på Oppsal.
- Den har kostet, men det er verdt det. Vi var mange som startet likt, og det er tøff konkurranse om en slik tittel. Jeg er stolt over denne utmerkelsen, sier Dominik Zych.

Omfattende læringsprogram

Læringsprogrammet for eiendomsmegler-fullmektiger i Krogsveen innbefatter et omfattende kursopplegg som styres av Irene Henriksen i Krogsveens egen fag- og kompetanseavdeling. Der møtes fullmektigene én gang i måneden for å lære om alt fra fag og system, til konsept og salg. Enkelte ganger bidrar noen av selskapets toppmeglere med gjesteopptredener.
Dette en viktig arena for erfaringsutveksling og sosialisering med andre i samme båt, sier Bruteig.
En viktig del av fullmektigenes opplæring er selvsagt den som daglig skjer på kontoret, og som ivaretas av fullmektigenes daglige leder.
Der har de ukentlige salgsmøter, i tillegg til at fullmektigen får være med på de viktigste delene av en salgsprosess før de setter i gang selv, sier Bruteig.
Krogsveen bruker dermed mye ressurser på å sikre god og grundig opplæring av fullmektigene.
På den måten legger vi til rette for at de kan lykkes raskt når de først setter i gang. Prosessen sikrer at det blir trygt for våre kunder å benytte en ung og sulten megler til boligsalget sitt, sier Karin Bruteig.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0