10 effektive tips for å få det mer ryddig

4. november 2020 av Krogsveen
Er du lei av å stadig lete etter ting du ikke finner? Vi gir deg tips til hvordan du kan holde det ryddig.

10 gode tips for å holde det ryddig i hjemmet:

1. Alle ting skal ha en fast plass

Denne regelen kan spare deg for mye tid. Når alle ting har et hjem er det raskt å rydde på plass, og du finner alltid det du trenger.

2. Ha mindre ting

Jo flere ting vi har, jo mer er det å rydde. Gå derfor av og til gjennom skuffer og skap og selg eller gir bort det du ikke lenger bruker. Det føles godt å gjøre plass, og du får bedre oversikt over det du har. Da sparer du penger og miljøet.

3. Få bort bunkene

Det er fort gjort å lage seg bunker på kjøkkenbenken, i gangen, på soverommet hvor du samler rotet. Lag et godt system, slik at du får ryddet unna ting med en gang. Det kan være en fast skuff til nøkler og post, i stedet for å legge dem på benken i gangen, eller en egen skuff til det som hoper seg opp på kjøkkenet.

4. Ha gode vaner

En god vane kan være å legge klærne til vask, eller på plass i skapet, når man kler av seg for kvelden i stedet for å legge dem på en stol på soverommet. Det gjør at det alltid er ryddig og man får bedre oversikt over hva som er rent og hva som skal vaskes. Det er også en god vane at den siste som står opp, rer opp senga. Da er det mye hyggeligere når man skal legge seg.

5. Gjør det med én gang

Hvis du gjør ting med én gang, slipper du å gjøre det mange ganger i tankene. Det er en av de mest effektive tipsene for å få det mer ryddig. Legg på plass ting med én gang dere kommer hjem, i stedet for å la det stå i gangen. Sett på plass skoene og heng opp jakka. Når du er ferdig med å lese avisa eller et blad, så legg det der det hører hjemme. Lær også barna at når de er ferdige med ett prosjekt da ryddes det bort, før de begynner på et nytt. Det gjør det langt mer overskuelig, også for dem.

6. Kjøp bare det du virkelig har bruk for

Det er lett å bli fristet, men mye ender opp i skuffer og skap. Hvis du er i tvil, så vent. Tenkt to ganger om dette er noe du virkelig har bruk for.

7. Ikke spar ryddingen til helgen

Ta heller litt om gangen, ellers hoper det seg fort opp. Det gir mindre stress å rydde det bort i forhold til å igjen og igjen irritere seg over at det ligger fremme. Ta med deg ting når du går fra et rom til et annet.

8. Utnytt plassen

En stor skuff under senga er fin å ha sengetøy i. En sittebenk med oppbevaring kan også være en god løsning. Kurver på toppen av et skap kan romme mye, og en stor kurv ved siden av sofaen kan gi praktisk oppbevaring til spill og andre ting man ikke vil ha stående fremme.

9. Kvitt deg med mest mulig

Mange av oss har vanskelig for å kvitte oss med ting fordi det har affeksjonsverdi. Men vi trenger ikke ta vare på alt. Velg ut noen få av barnas tegninger i stedet for alle tegningene de har laget. Ta vare på noen få av tingene fra reisene dere har vært på i stedet for mange, og ta gjerne bilder av ting i stedet for å beholde dem, ofte kan det være nok til å ta vare på minnene.

10. Ikke bruk boden som søppelplass

Organiser boden slik at du enkelt finner frem. Sett opp hyller og organiser i esker, navngi plassen for hvor ting skal ligge. Bare lagre ting du vet du kommer til å bruke igjen - ikke bruk boden som en søppelplass for masse rot.
Foto: istock
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0