Smarte tips som får små rom til å virke større

22. april 2021 av Krogsveen
Skulle du ønske at du hadde bedre plass? Ønsker du deg mer rom, lys og luft? Og er du lei av rot og for mange ting? Her får du noen smarte tips som kan få små rom til å virke større.
Mange bor trangt og i små leiligheter. I noen områder er kvadratmeterprisen ekstra høy som gjør at man bor mindre. Noen ønsker også å flytte fra hus til fordel for en mindre leilighet.
Med noen få enkle triks kan du møblere smart og få rommet til å virke større enn hva det faktisk er.

1. Oppbevaring

Hva med å lage praktiske oppbevaringsløsninger? Det er noe av det viktigste som kan gi deg følelsen av mer plass. Utnytt plassen under senga. Sett kurver på toppen av kjøkkenskapene. Ha skap med skapdører, slik at man ikke ser det som er i skapene for å unngå et rotete inntrykk.

2. Funksjonelle møbler

Velg funksjonelle møbler. Hva med et spisebord som kan trekkes ut og gjøres større? Velg en sofa som kan brukes til sovesofa. Ha et sofabord med oppbevaringsplass eller ha en puff ved sofabordet som kan fungere både som oppbevaringsplass, ekstra sitteplass og et sted å legge bena. Tenk kreativt og velg heller få møbler med flere muligheter.

3. Unngå store møbler

En stor sofa i et lite rom kan gjøre at det ser mindre ut. En mindre sofa vil automatisk få rommet til å virke større. Ikke velg for store møbler. Nette møbler med slankere ben vil også gi følelsen av større plass.

4. Gulvflater

Ha noen åpne gulvflater. Sørg for å ikke fylle rommet opp med møbler, men ha litt ekstra gulvplass. Plasser for eksempel sofaen eller bordet inntil en vegg enn ute i rommet.

5. Farger

Velg lyse farger på de største flatene. Jo lysere du har det, jo større romfølelse vil du få.

6. Gardiner

Trenger du gardiner? Persienner eller liftgardiner, vil ta opp mindre plass i rommet enn gardiner som går fra tak til gulv. Hvis du ønsker lange gardiner, kan det være en fordel å velge dem i samme farge som veggene.

7. Blanke flater reflekterer lyset.

Et blankt glassbord vil for eksempel gi ekstra lys og større romfølelse. Det samme vil et glasskap, glassvaser og lignende.

8. Speil

Et godt triks er å bruke speil. Det fungerer veldig godt om du plasserer det slik at det reflekterer et vindu (på tilstøtende eller motsatt vegg). Da vil du få følelsen av å ha et ekstra vindu i rommet. En hel vegg dekket med speil vil gi følelsen av at rommet er dobbelt så stort.

9. Ikke for mange farger

En rolig fargeskala vil lure øyet til å tro at det er mer plass. Så prøv å ikke bruk for mange farger på en gang.

10. Slipp til lyset

La først og fremst mest mulig dagslys slippe til. Bruk også lamper for å lyse opp rommet. Lys opp hjørnene med flere ulike bordlamper og ha godt med ulikt lys som kan dimmes, slik at det er enkelt å justere.
Foto: istock.com
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0