7 råd til en enklere boligjakt

27. mars 2017 av Krogsveen
Krogsveen tilbyr, som første meglerkjede, en uavhengig boligkjøpsrådgiver til deg som er på boligjakt. Vi har laget noen kjøpsvettregler som vil hjelpe deg i boligjakten –les og bli litt klokere!

#1 Planlegg visningsrunden og vit hvor du skal gå

Altfor mange bruker tid på å gå på visninger i boliger de ikke vil ha mulighet til å by på. Da er det lett å miste motet. Bruk heller tiden på det som er oppnåelig.

#2 Ta hensyn til markedet

Hvordan er boligmarkedet der du ønsker å kjøpe? Hvordan ser det ut om ett år, fem år? Hvor lenge har du tenkt å bli boende?

#3 Vær forberedt på renteøkning

Takler økonomien din en renteøkning? Banken hjelper deg med å sette opp en oversikt over hva du kan tåle. Lytt til kloke råd fra eksperter!

#4 Gjør nødvendige undersøkelser på forhånd

Altfor mange kvier seg for å gjøre nødvendige undersøkelser før man går på visning. Last ned prospektet og bruk tid på å se gjennom dette før visningen. Da er du langt bedre forberedt og kan bruke tiden godt på visningen. Ring megler eller evt. takstmann om det er noe du lurer på. Og synes du det er vanskelig å lese et prospekt, ta kontakt med erfarne kjøpsrådgivere!

#5 Realitetsorienter deg

Noen ganger henger man seg opp i et bestemt område man ønsker å kjøpe. Man vet ofte hvilket budsjett man har å forholde seg til, men visste du at mange får seg en aha-opplevelse når de begynner boligjakten litt utenfor der de har bestemt seg for å kjøpe? Plutselig kan du stå med flere valg og langt mer for pengene!

#6 Ta trygge veivalg, vend i tide - det er ingen skam å snu på krona!

Boligmarkedet kan endre seg raskt. Hvordan har prisene utviklet seg den siste tiden i områ­det du ønsker å kjøpe og i området du evt. skal selge? Når er det smart å selge og kjøpe? Om ikke du har svarene selv – søk profesjonell hjelp til å forstå markedet slik at du kan vende i tide.

#7 Spar på kreftene og søk hjelp om nødvendig

Det er ingen skam å innrømme at man ikke er ekspert på det å kjøpe bolig. Hvorfor ikke få hjelp av noen som jobber med dette hver dag, som lar deg ta del i erfaringen sin om markedet og om budgivning - og som er på din side gjennom hele kjøpsprosessen?

Fornøyde referansekunder

- Konseptet har vært en suksess for de som så langt har benyttet seg av tjenestene. Det være seg førstegangskjøperen med trangt budsjett, ekteparet på 50+ med mer penger, men mye usikkerhet, den unge familien i tidsklemma, den single voksne damen som ønsker objektive råd, rullestolbrukeren med spesielle behov eller utenrikskorrespondenten som ønsker en bolig å komme hjem til. Med andre ord den jevne forbruker og folk som deg og meg, sier Trude Larsen, Daglig leder og Eiendomsmegler MNEF, Boligkjøpsrådgiver Krogsveen.
Heldigvis har vi ikke bare våre egne ord på at det er lurt å ha en egen uavhengig kjøpsrådgiver, men også historiene og referansene til tidligere kunder. Du er kanskje nysgjerrig på hvem som har benyttet seg av «ei hand å holde i» gjennom boligkjøpsprosessen?

Du er ikke alene

Dersom du er på boligjakt og føler deg usikker, alene eller har vært i markedet en stund uten å komme i mål, skal du vite at du ikke er alene. Stadig flere oppsøker vår boligkjøpsrådgivningstjeneste får å få profesjonell hjelp til boligkjøpet. Boligkjøpsrådgiver eller «home buying» consultant , er svært vanlig i mange andre land og nå ser det ut til at dette også er noe som er etterspurt i Norge.
Du kan lese flere kundehistorier og boligtips på www.boligdama.no- for deg – om bolig og boligmarkedet.
God tur på visning!
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0