poster

8 gode tips til å forlenge sommeren

11. august 2018

Vi har hatt en fantastisk sommer i år, og det har blitt til mange fine dager og kvelder ute. Men selv om det snart blir både mørkere og kjøligere ute, er det ikke slutt på de gode dagene enda. Det er heldigvis mye vi kan gjøre for å forlenge sommeren. Her får du 8 gode tips.

Franciska Munck-Johansen
av Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist
Del

1. En overdekket terrasse kan være en god investering

Tak over terrassen eller uteplassen kan forlenge sommeren med flere måneder. Det er ikke alltid så mye som skal til heller, de fleste vil klare å sette opp en enkel takkonstruksjon i løpet av en helg.

2. Et solseil eller en stor parasoll kan gjøre terrassen lunere

Hvis ikke du har mulighet, eller lov, til å bygge tak over terrassen, kan et kraftig solseil eller en stor parasoll være med på å gjøre terrassen lunere, samtidig som det beskytter mot regn.

3. Sørg for le på uteplassen

Vinn kan gjøre det til en kald fornøyelse å være ute. Hvis du sørger for å sette opp en levegg eller en glassvegg der det blåser mest kan du få mange gode utekvelder også selv om det skulle blåse kaldt.

4. Terrassevarmere kan gi mange lune kvelder

Utover sensommeren og høsten kan det fort bli kaldt om kvelden. En god terrassevarmer kan være med på å skape sydenstemning også i september.

5. Lys skaper stemning

Stearinlys i lykter og hengende lyslykter skaper stemning ute også selv om det ikke er så varmt lenger.

6. Gjør det enkelt å holde deg varm

Ha gjerne en stor kurv stående med pledd, slik at det er enkelt å finne noe å varme seg på.

7. Spis utendørs

En god måte å forlenge sommeren på er å spise ute. Finn deg en plass i solen og ta med maten ut.

8. Velg planter som tåler litt frost

Det er ikke alle planter som tåler kulde like godt, og mange blomster begynner å se kjedelige ut på slutten av sommeren. Kjøp litt nye blomster som tåler frost eller flytt sommerblomstene over i krukker, som du kan ta inn eller flytte til et lunere sted når det trengs. Da kan de være med på å skape sommerstemning i mange uker fremover.


Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist

Franciska Munck-Johansen

Franciska er kjent som interiørfotograf og -stylist, fra interiørreportasjer i de fleste store norske interiørblader som Interiørmagasinet, Vakre Hjem & Interiør, Bonytt etc, i tillegg til en rekke utenlandske magasiner.

Franciska er også en av Norges største interiørbloggere med bloggen Franciskas Vakre Verden. Hun har i tillegg gitt ut en rekke interiørbøker.