Lydia (85) kjøpte bolig for utleie gjennom Krogsveen: - Jeg følte meg så godt ivaretatt

11. august 2021 av Krogsveen
I 2019 kjøpte Lydia Rostad sekundærbolig i Nydalen Allé for utleie. Det har vært en god investering. - Krogsveen ordnet både kjøp og utleie for meg. Det var en trygg og god prosess, sier 85-åringen.
Den engelskfødte Oslo-kvinnen har bodd i Bygdøy Allé i Oslo siden 2002. I godt voksen alder fikk hun lyst til å investere i eiendom.

- Jeg har to boliger for utleie. Én i Fredrik Stangs Gate, og én i Nydalen, forteller Lydia.

Trygg og god utleieprosess

Hun kjøpte eiendommen i Nydalen Allé gjennom eiendomsmegler Caroline Stensrød hos Krogsveen Sagene.

- Jeg fikk veldig god rådgiving, og kjøpte leiligheten til takst, pluss omkostninger. Handelen var en trygg og god prosess. Jeg ble veldig godt ivaretatt av Caroline, sier Lydia.

Personlig tilpasset leiekontrakt

I kjøpsprosessen ga hun beskjed at hun ønsket å kjøpe leiligheten for utleie. Dermed begynte ballen å rulle.

- Alt gikk veldig raskt. Caroline Stensrød satte meg i kontakt med eiendomsmeglerfullmektig Glenn Waldeland i Krogsveen. Han ordnet leietaker og utleie for meg. Jeg fikk en personlig tilpasset leiekontrakt med alle formaliteter i orden. Det eneste jeg trengte å gjøre var å signere, forteller Lydia fornøyd.

Rask og effektiv prosess

Eiendomsmeglerfullmektig Glenn Waldeland jobber ved utleieavdelingen hos Krogsveen på Løren i Oslo. Han husker prosessen med Lydia Rostad som enkel, grei, rask og hyggelig.

- Jeg fikk beskjed av Caroline Stensrød på vårt Sagene-kontor at Lydia ønsket utleie. Dermed satte jeg i gang prosessen allerede før overtakelse. Jeg hadde leietaker og en ferdig utarbeidet leiekontrakt klar, allerede dagen etter at Lydia fikk nøkkelen til leiligheten, sier Waldeland.

Kontrakt tilpasset den enkelte

Han understreker at utleieavdelingen til Krogsveen følger faste standarder ved utarbeidelse av leiekontrakter.

- Vi følger faste standarder, men i tillegg tilpasser vi kontraktene til den enkelte. Vi skal ivareta både utleier og leietaker, og stort sett går det veldig greit. Men i de tilfeller det ikke går greit, følger vi saken tett – også helt til eventuell juridisk bistand den ene eller andre veien, sier Waldeland.

Nysgjerrig på prisutviklingen i ditt område? Sjekk her

Personlig kontrakt viktig

Lydia fikk en god avtale med Krogsveens utleieavdeling, og er særdeles fornøyd med resultatet.
Jeg kjøpte leiligheten gjennom Krogsveen, og fikk dermed en god avtale for utleie. Jeg er veldig fornøyd, og kan absolutt anbefale andre å gjøre det samme. Spesielt synes jeg dette med en personlig tilpasset leiekontrakt er bra. Pengene kommer når de skal, og jeg føler meg veldig godt ivaretatt
Lydia Rostad

Hadde eiendom i England

Hun er opprinnelig fra London, der familien var i besittelse av leiligheter og tomter i utkanten av den britiske millionbyen. Eventyrlysten tok imidlertid overhånd for Lydia, og som ung jente søkte hun lykken i Toronto i Canada, der hun fikk jobb i telekompaniet Bell Telephone Company.
Videre gikk Lydias ferd til Miami, der hun hadde fått jobb som flyvertinne i flyselskapet Eastern Airlines. Her møtte hun sin nåværende mann, Knut Rostad fra Gjøvik. Paret giftet seg i 1964. Da var Lydia 29 år. Ikke lenge etter flyttet de til Norge.

Flyttet til Oslo

- Vi bodde på Gjøvik i 36 år, men da jeg ble pensjonist, ønsket jeg ikke lenger å bo på Gjøvik. Jeg ville ikke bli gammel der. Det var altfor stille for en jente fra London, så da flyttet vi til Oslo. Leiligheten i Bygdøy Allé har vi hatt siden vi flyttet til Oslo i 2002, forteller Lydia.

Eiendom sikrere enn aksjer

Hun solgte eiendommene i London, tok en snarvisitt innom aksjemarkedene, men fant ut at hun heller ville sette pengene sine i norsk eiendom.

- Jeg har ingen sans for aksjespekulasjon, men kjøp av bolig på rett sted er derimot en god investering. Boligen bør ha balkong, heis og godt kollektivtransporttilbud, sier Lydia bestemt - og fornøyd.
Les også:
Foto: Jan Torkel Torstensen og Tommy Andresen/Pudder Agency
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0