Krogsveen Næring: Stort trykk på salg, leie og utleie av næringseiendom fra Oslo Vest til Drammen

26. februar 2021 av Krogsveen
Skal du selge, leie ut, eller leie næringseiendom? Da kan det lønne seg å ta kontakt med Krogsveen Næring. – Vi har bred erfaring og kompetanse, sier Bjørn Sørum, daglig leder for Krogsveen Næring.
Krogsveen Næring består av en allsidig troika med rådgivere som har bred faglig kompetanse innen salg og utleie av næringseiendom. Kontaktnettet er stort, og lokalkunnskapen likeså.
- Jeg er svært fornøyd med at Krogsveen har valgt å satse på næringseiendom. Vi skaper merverdi og god lønnsomhet for kundene våre, sier Bjørn Sørum.

Han er daglig leder for Krogsveen Næring, avdelingen som bistår kunder med all form for rådgivning innen næringseiendom.
Bjørn Sørum, daglig leder Krogsveen Næring


Bistår og kvalitetssikrer
- Vi bistår og kvalitetssikrer, enten du er leietaker, utleier, eller skal selge og/eller kjøpe næringseiendom. Krogsveen Næring kan representerer alle sider av bordet med bistand påkontrakter og avtaler, sier Sørum.

Aksjeselskap er en vanlig eierform når det gjelder næringseiendom.
- Man omsetter da aksjer i stedet for eiendom og da kan det være viktig å få bistand av vår kompetanse. Vi lager også prospekter, på lik linje med salgsprospekt for en helt vanlig bolig, men tilpasser dette til det profesjonelle markedet, forteller Sørum.

Kjerneområde
Kjerneområdet er Oslo Vest, Bærum, Asker, Lier og Drammen.

- Oslo Vest til og med Drammen er vårt kjerneområde, men vi bistår og kvalitetssikrer også avtaler for andre Krogsveen-kontorer i Norge som har næringseiendom for salg, opplyser Sørum.

Lang fartstid
Selv har han en lang historie i Krogsveen. I 1990 begynte han i Krogsveen som daglig leder ved nyoppstartet kontor i Asker, og ble deretter partner. I 2004 kjøpte Danske Bank selskapet av det daværende partnerskapet. Etter dette har det meste handlet om næringseiendomsmarkedet for Sørum.

God lokalkunnskap
Lang og bred erfaring er viktig. Sørum og hans kolleger i Krogsveen Næring har bred lokalkunnskap, opparbeidet gjennom mange år.

- Og derfor vet vi også stort sett hvem som er interessert i hva, sier Sørum.

I dag har Krogsveen Næring tre ansatte. Foruten Sørum selv, Børge Finneid og Arne Junker Østensen. Avdelingen holder til hos Krogsveens hovedkontor på Fornebu.

Flest kontorbygninger
Selskapet omsetter langt flest kontorbygninger. Kanskje ikke så rart, i og med at kjernevirksomheten for det meste foregår i området Oslo Vest, Bærum, Asker og Drammen. Andre typer næringseiendom er lagerbygninger, servicebygg og butikklokaler.
Vi bistår med rådgivning, enten det er for leietaker, utleier, eller for salg. Vi har mye salg av næringseiendom som omsettes for boligformål
Bjørn Sørum, daglig leder Krogsveen Næring


Bra marked for salg
Han understreker at tiden er god for å selge næringseiendom. Det er lave renter og en rekke næringseiendommer gir en god avkastning, i forhold til å putte penger i banken.

- Det oppnås gode priser, og mange velger å ta gevinsten nå. Mulighetene er gode, spesielt hvis du har mange leietakere på langtidskontrakter, sier Sørum.

Godt kjent
Mange års erfaring har gjort selskapet godt kjent i markedet.

- Det har ført til at investorene har god kjennskap til oss. Eiendomsbesitterne kjenner oss. Derfor driver vi i svært liten grad aktiv markedsføring. Kall det gjerne bransjekunnskap. Det er kjempeviktig i denne bransjen. Men vi har også et verktøy i vårt eget Investorregister. Nyttig og bra, sier Sørum.

Fra lager til boliger
Han opplyser at det nå er gode tider i bransjen.

- Ja. Vi har mange transaksjoner, og spesielt i sentrumsnære strøk. Kontorvinnerne er steder som Oslo Vest, Lysaker, Sandvika og Asker sentrum. Mellom disse stedene er det litt vanskeligere å omsette og leie ut kontorbygninger. Det er i så fall for salg til boligformål. Vi har stor etterspørsel etter næringseiendommer som kan omsettes for boligformål, forteller Sørum.

Attraktive bygg
Han opplyser at moderne bygg med gode og trygge leieavtaler alltid vil være attraktive i markedet.

- Markedet har fokus på moderne bygg som er bærekraftige, med tanke på drift og oppvarming, i tillegg til trygge og gode langtidskontrakter, avslutter Bjørn Sørum.

Ta kontakt med Krogsveen Næring
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0