Små hus laget av små hender kommer barn med spesielle behov til gode

5. desember 2022 av Krogsveen
I år etter år har små barnehender bakt flotte pepperkakehus til inntekt for andre barn. Husene selges av Krogsveens eiendomsmeglere gjennom heftige budrunder.
Denne gang er Krogsveen-kontorene i Kristiansand, Bamble, Larvik, Sandefjord, Lillestrøm, Lørenskog, Fyllingsdalen og Trondheim med på den tradisjonsrike pepperkakehusauksjonen.
Grunnmuren i kampanjen er at "barn hjelper barn". Barnehager, skolefritidsordninger og skoler får invitasjoner til å bli med i kampanjen om å lage et pepperkakehus som auksjoneres bort gjennom budrunder - akkurat slik Krogsveens meglere gjør når de selger "ekte" hus.
Og pepperkakehusauksjonen sprer seg. I år har Kristiansand, Fyllingsdalen og Lillestrøm hengt seg på.

Krogsveen Sørlandet

Krogsveen i Kristiansand er med på pepperkakehusauksjonen for første gang, og det er eiendomsmegler Camilla Wehus som har ansvaret.
- Jeg synes det er både hyggelig og spennende å kunne bidra. Jeg er dessuten et veldig julemenneske, så dette er midt i blinken for meg, men også for Krogsveen. Pepperkakehusauksjonen er et fint avtrykk for Krogsveen på Sørlandet, sier Camille Wehus.
Invitasjon er sendt til barnehager og skolefritidsordninger, og påmeldingene til auksjonen har allerede begynt å komme.
- Vi har også fått inn en påmelding fra en skoleklasse fra ungdomsskolen. Det er litt gøy. De ønsket å bidra, og det skal de selvsagt få lov til. Det er kjempehyggelig, sier Wehus.
Utstillingen skal settes opp 30. november på Sandens kjøpesenter, midt i Kristiansand sentrum. Åpningen er 1. desember.
- Vi er så heldige å ha fått plass midt i juleutstillingen til kjøpesenteret. Sandens kjøpesenter satser veldig på både sommer- og juleutstillinger, og her, midt i denne juleutstillingen, får vi altså en sentral plass, forteller Wehus.
Utstillingen av pepperkakehus-kunstverkene skal stå oppe til 15. desember.
- Og vi har bestemt at pengene skal gå til barne- og ungdomsavdelingen på sykehuset (BUA), forteller Wehus.
Hun opplyser at det blir mulig å legge inn bud på pepperkakehusene mens utstillingen står oppe.
- Vi vil hente inn bud underveis, når utstillingen står oppe og vi har noe å vise til. I denne perioden skal vi jobbe iherdig med å få inn bud på pepperkakehusene, sier Camilla Wehus.

Krogsveen i Bamble

Henrik Tangen er selve pepperkakegeneralen på Telemarkskysten. Kontoret i Bamble, med Tangen i spissen, startet med pepperkakehusauksjon i 2005.

- Vi i Bamble begynte med det her for 17 år siden, og har gjort det hvert år siden. Ideen var å kunne hjelpe lokale barn med spesielle behov, sier Henrik Tangen, daglig leder hos Krogsveen i Bamble.
Han opplyser at den hyggelige tradisjonen er etterspurt fra barnehager og SFO-er i området.
- Det har blitt slik at alle vet at det i førjulstiden kan komme penger til gode formål fra Krogsveen i Bamble. Det er virkelig en god tradisjon, der vi har mulighet til å bidra i lokalsamfunnet med å engasjere barn til å hjelpe andre barn som ikke har det så lett, sier Tangen til Magasinet Krogsveen.
I år skal pengene fra pepperkakehusauksjonen i Bamble gå til Mage- og tarmforbundet i Vestfold og Telemark.
- Det er veldig hyggelig å kunne bidra til denne foreningen; det er ikke en veldig kjent forening som får bidrag i hver en sving. I tillegg er det slik at barn fra denne foreningen selv har bidratt med å bake pepperkakehus for å hjelpe andre barn. Det har de gjort i flere år. Derfor er det ekstra hyggelig å gi pengene til disse barna denne gang, sier Tangen.
Og påmeldingene strømmer på. Det er stor iver etter å bidra med kunstverk til auksjonen.
- Vi er godt i gang, og 23. november skal vi sette opp utstillingen på Alti Brotorvet kjøpesenter på Stathelle, der vi har fått låne en utstillingsplass, sier Tangen.
Han lover et skikkelig kick-off, med oppsetting av barnas kunstverk, og allsang fra barn. I tillegg kommer lederen for Mage- og tarmforeningen for å fortelle om foreningen og deres arbeid.
- Utstillingen blir stående til 15. desember, og da vi skal ha auksjon, forteller Tangen.
Han opplyser at Krogsveen Bamble også har opprettet en Vipps-konto, der folk kan gi penger, dersom de ønsker. Vippsnummeret er 546922.

Krogsveen Sandefjord

Krogsveen i Sandefjord er allerede godt i rute til pepperkakehusprosjektet. Denne gang blir det imidlertid ingen auksjon. Sandefjord har i stedet valgt å opprette en Vipps-konto der folk kan gi penger til et godt, lokalt formål.
Og denne gang skal pengene gå til Frelsesarmeen lokalt – til den avdelingen som driver med barn, forteller Anette Vindum, eiendomsmegler og pepperkakehusansvarlig hos Krogsveen i Sandefjord.
Hun opplyser at pågangen av pepperkakehus de siste årene har vært stor.
- Vi har droppet den vanlige auksjoneringen. Det ble rett og slett for mange hus, og dermed en ganske kaotisk auksjon. Derfor har vi nå opprettet en Vipps-konto, der folk heller kan gi penger, forteller Vindum.
I tillegg vil meglere hos Krogsveen Sandefjord ringe rundt til de kontaktene meglerne har, for å friste dem til å gi sine bidrag til aksjonen.
Utstillingen av pepperkakehuslandsbyen skal stå på kjøpesenteret Hvaltorget i Sandefjord.
- Vi åpner utstillingen 26. november, dagen det er julegateåpning her i Sandefjord. Så skal den stå utstilt til tett opp mot julaften. Det blir alltid en fin utstilling, og vi er veldig spente på hvordan den blir i år. Her i Sandefjord er det også en del besteforeldre med barnebarn som lager hus og sender inn til oss – i tillegg til barnehager og SFO på skoler, forteller Anette Vindum.

Krogsveen Fyllingsdalen

Krogsveens kontor i Fyllingsdalen har kastet seg på pepperkakehusauksjonen til eiendomsmeglerselskapet, og vil ha sin utstilling på et av Norges største kjøpesentre, Oasen i Fyllingsdalen.
Det opplyser daglig leder hos Krogsveen Fyllingsdalen, Siren Helene Rundhovde.
Hun gleder seg til auksjonen, og å se pepperkakekunstverkene som vil komme inn. Fristen for påmelding er 4. november.
- Foreløpig har vi bare sendt invitasjoner til barnehager. Fyllingsdalen er en kjempestor bydel, med mange barnehager. Vi har også litt begrenset med utstillingsplass på kjøpesenteret, men pepperkakehusene skal stå på utstillingsbord på en plass inne på senteret der handlende går forbi, forteller Rundhovde, som også vil invitere lokalavisen Sydvesten til å skrive om prosjektet.
Krogsveen Fyllingsdalen har ennå ikke bestemt hva pengene skal gå til. Det som er sikkert, er at pengene vil komme lokale barn og familier til gode.
- Det blir selvfølgelig lokalt, og det skal handle om barn, sier Rundhovde.
Utstillingen skal åpnes 1. desember. Auksjonen skal skje 9. desember.
- Husene skal auksjoneres bort 9. desember, men vi har tillatelse til at utstillingen kan stå lenger. Etter auksjonen vil de solgte husene merkes med kjøpesum, og hvem som har kjøpt dem, slik at det kommer frem hvem som er bidragsgivere her, sier Rundhovde.

Deltakere Krogsveen Pepperkakeauksjon 2022

Bamble Lokalforeningen Mage-tarmforbundet
Fyllingsdalen Barn og familier i Fyllingsdalen
Kristiansand Barne-og ungdomsavdelingen Sørlandet sykehus
Larvik Barnas Røde Kors
Lillestrøm Hjelpende hender
Lørenskog Erkeengler
Sandefjord Frelsesarmeen
Trondheim Mental helse ungdom
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0