Krogsveens pepperkake-auksjon ga 90.400 kroner til barn og unge

4. januar 2022 av Krogsveen
Budrundene på pepperkakehusauksjonene til Krogsveens kontorer i Bamble, Årnes, Lørenskog og Trondheim ga totalt 90.400 kroner som skal gå til barn i Norge.
Tradisjonen med pepperkakehus-auksjon i Krogsveen ble i år holdt vedlike av kontorene i Bamble, Årnes, Lørenskog og Trondheim. Det ga gode inntekter, som uavkortet går til organisasjoner som skal hjelpe barn.

Bamble begynte med auksjonene for 17 år siden, og i år ble det samlet inn 41.500 kroner fra denne auksjonen.

- Ideen har vært å kunne hjelpe barn med spesielle behov, sier Henrik Tangen, daglig leder ved kontoret i Bamble. Han er selve pepperkakehusmegleren i Bamble.

Barnehager, SFO og skoler fikk også i år invitasjoner til å bli med i kampanjen for å lage pepperkakehus. Tradisjonen har vokst seg sterk i Bamble, som samlet inn mest penger av alle kontorene – også denne gang.

Pengene går til Samba-barna

Pengene fra Bamble-auksjonen skal i år gå til Samba-barna. Samba står for Sammen for barna. Denne organisasjonen fant Henrik Tangen ved å gå ut i lokalavisen og oppfordre leserne til å komme med gode forslag. Samtidig delte han innlegget på Krogsveens egen Facebook-konto.

Samba-barna er et interkommunalt samarbeid mellom Skien og Porsgrunn, med tilhørighet på Sykehuset i Telemark. Barn som er innlagt her har store fysiske eller kroniske lidelser, eller går på livsforlengende medisiner.

- Vi synes det er hyggelig at gaven kan brukes til å gjøre hverdagen litt bedre for de aller sykeste barna i nærområdet vårt, sier Tangen.

Røde kors og Jul for alle

Kontoret i Årnes er nystartet, og daglig leder Tony Kristiansen og hans kolleger samlet inn 10.100 kroner. Pepperkakehusene har stått utstilt i Årneskvartalet.

- Det ble en god kvadratmeterpris. Vi fikk inn 10.100 kroner på disse to husene, og det er vi fornøyd med. Pengegaven er allerede donert til Nes Røde Kors, og Jul for alle. Sistnevnte samler de som ikke har så mye, for å dele ut blant annet mat, og bidra til at flere barn går en fin jul i møte, forteller Kristiansen.

Erkeengler

Krogsveen på Lørenskog var også med for første gang i år, og samlet inn 21.050 kroner. Pengegaven skal gå til stiftelsen Erkeengler, som ble etablert etter at to små barn brått ble revet bort i juli i fjor.

Det er barnas far, familie og en nær venn som står bak minnefondet, som jobbe runder formålet om å tilrettelegge for, og bidra til at barn og unge i Lørenskog og Rælingen kommune får delta i lek og fritidsaktiviteter.

Sykehusklovnene

Krogsveens nordligste kontor, i Trondheim, deltok for andre gang. I fjor ga pepperkakehusauksjonen 11.000 kroner som ble donert bort til barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital i Trondheim. I år ble resultatet enda bedre. Krogsveen Trondheim samlet nemlig inn 17.750 kroner som skal doneres til Sykehusklovnene, som møter barn og unge på sykehuset.

Auksjonen i Trondheim ble gjennomført på en litt annerledes måte denne gang, nemlig gjennom loddtrekning. Ifølge eiendomsmegler Tuva Hagen, ble det solgt lodd til 50 kroner stykket. Premiene var altså fire flotte pepperkakehus, som ga 17.750 kroner i utbytte til Sykehusklovnene.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no