OBOS og Krogsveen: Spennende samarbeid som gir medlemsfordeler

9. desember 2021 av Krogsveen
OBOS-medlemmer på Vestlandet får nå et nytt tilbud, rabatt på meglertjenester. OBOS har nå et samarbeid med Krogsveen i Stavanger- Bergen og Ålesund-området.
Avtalen er en del av en større tilpasning for å utnytte selskapenes styrker. Det presiserer Stian Kløfta, administrerende direktør i Krogsveen.

- Krogsveen vil konsentrere virksomheten om eiendomsmegling, mens OBOS styrker sin posisjon som helhetlig tilrettelegger for utbygging, nye boligkonsepter og gode medlemsfordeler, sier Kløfta.

OBOS har et bredt spekter av tjenester for sine medlemmer, og avtalen dekker de store byområdene på Vestlandet, henholdsvis i og rundt Stavanger, Bergen og Ålesund-området.
Stian Kløfta, administrerende direktør

Medlemmene i fokus

Hans Anders Skjølberg er administrerende direktør i OBOS Eiendomsmeglere. Han presiserer at OBOS ikke bare gjør avtaler ut fra forretningsmessige hensyn.

- Vi gjør en rekke grep på vegne av medlemmene våre. Vi er en medlemsorganisasjon, og er først og fremst til for medlemmene. Da skal vi også ha gode tilbud på Vestlandet, sier Skjølberg.
Hans Anders Skjølberg, administrerende direktør i OBOS Eiendomsmegling

Solid selskap

Avtalen trådte i kraft 1. november 2021, og ble en realitet etter en ryddig prosess.

- Vi ønsket samarbeid med et meglerselskap, og landet på Krogsveen. En av grunnene var at vi tidligere har gjort forretninger med Krogsveen, den gang de tok over vår butikk i Stavanger. Det opplevde vi som en svært ryddig prosess. Våre ansatte i Stavanger opplevde også at Krogsveen var et godt selskap å samarbeide med, noe vi også har opplevd i denne prosessen, sier Skjølberg.

- Dette er primært noe vi har gjort på vegne av medlemmene våre, og da ble det helt riktig for oss å velge Krogsveen, legger han til.
Vi ønsket samarbeid med et meglerselskap, og landet på Krogsveen. En av grunnene var at vi tidligere har gjort forretninger med Krogsveen, den gang de tok over vår butikk i Stavanger. Det opplevde vi som en svært ryddig prosess. Våre ansatte i Stavanger opplevde også at Krogsveen var et godt selskap å samarbeide med, noe vi også har opplevd i denne prosessen.
Hans Anders Skjølberg, administrerende direktør OBOS Eiendomsmeglere

Trygg boligreise

Skjølberg opplevde å få de svarene han ønsket seg fra Krogsveen. Primærmålet er at medlemmene skal få en trygg og god boligreise når de skal selge eller kjøpe OBOS-bolig.

- Vi ønsket oss én leverandør som kunne ta alle de tre byene - som vi var trygge på kunne levere de det håndverket vi ville ha, og som i tillegg har en historie som er forenlig med hva vi ønsker for medlemmene våre, sier Skjølberg.

Stian Kløfta opplyser at avtalen i praksis fører til at de beste meglertjenestene blir gitt til OBOS-medlemmer.

- Vi vil gi OBOS-medlemmer på Vestlandet den beste rådgivning og de beste meglertjenestene, sier han.

Historisk avtale

Avtalen innebærer at OBOS-ansatte markedsfører Krogsveen, og bruker meglerselskapets lokale eiendomsmeglere til verdivurdering og salg av boliger for sine medlemmer. Det gjelder også ved re-salg og tilbakekjøp ved bostart-boliger.

- Dette er en historisk avtale mellom to meglerforetak, men den er basert først og fremst fra vår side, på å tilby medlemmene våre noe. Vi må huske at OBOS er en samvirkebedrift. Denne avtalen er et grep vi gjør på vegne av eierne våre, det vil si medlemmene, sier Hans Anders Skjølberg.

Blir OBOS’ utsendte eksperter

Karin Bruteig er salgsleder i Krogsveen. Bruteig opplyser at meglerhuset vil betjene avtalen med ett kontor i Stavanger, og ett i Ålesund – i tillegg til Bergen. I Bergen vil Krogsveen betjene avtalen med alle seks Bergen-kontorene, etter postnummer.
Obos-medlemmer vil dermed møte lokalkjente meglere når de trenger rådgivning i forbindelse med kjøp eller salg samt verdivurdering av bolig.

- Meglerne våre er kurset av OBOS, slik at de har innsikt i både OBOS-modellen og forkjøpsrettmodellen. Krogsveens meglere blir dermed OBOS utsendte eksperter på disse stedene. Det gjør vi for at det skal være enkelt og oversiktlig både for medlemmene i OBOS, og meglerne, sier Bruteig.
Karin Bruteig, salgsleder.

Beriker medlemstilbudet

OBOS-medlemmer på Vestlandet får dermed samme type meglertilbud som OBOS på Østlandet.

- Dermed blir det gjenkjennbart for medlemmene våre. Avtalen gir medlemmer rabatterte meglerhonorarer, sier Hans Anders Skjølberg.

Hva innebærer så et OBOS-medlemskap? Forkjøpsrett og en rekke gode tilbud er nøkkelordene.

- Forkjøpsrett er den viktigste årsaken til at folk melder seg inn i OBOS. Det er for eksempel ganske mange som inngår OBOS-medlemskap som gave i forbindelse med dåp- konformasjonsgaver osv. Forkjøpsrett betyr i all hovedsak at du har en mulighet til å benytte fortrinnsrett til kjøp av boligen, fordi du har OBOS-medlemskap, sier Skjølberg.
Tar du med områdene rundt byene, er det noen flere. Totalt har OBOS cirka 75.000 medlemmer på Vestlandet, og i Norge cirka 530.000 medlemmer. Det betyr at OBOS er en av de større medlemsorganisasjonene i landet.
Hans Anders Skjølberg, administrerende direktør OBOS Eiendomsmeglere

Medlemsrabatter

OBOS er imidlertid så mye mer. Du kan oppnå en haug med rabatter på alt fra konsertbilletter til byggevarer.

- For eksempel Maxbo-avtalen, som gir 15 prosent rabatt på ting du skal bruke til oppussing. Skal du i Operaen, så er det billigere å melde seg inn i OBOS, og kjøpe billetter gjennom avtalen, enn å kjøpe billetter direkte fra Operaen én gang i året. Det er et medlemskap jeg tror de aller fleste har glede av å ha, uansett om du bor i en OBOS-leilighet, eller ikke. Du MÅ nemlig ikke bo en OBOS-bolig for å være medlem, men kjøper du en leilighet gjennom OBOS, så blir du automatisk medlem, forklarer Skjølberg.

I Stavanger, Bergen og Ålesund har OBOS et sted mellom 6.000 og 7.000 boliger, fordelt på mellom 50.000 og 60.000 medlemmer.

- Tar du med områdene rundt byene, er det noen flere. Totalt har OBOS cirka 75.000 medlemmer på Vestlandet, og i Norge cirka 530.000 medlemmer. Det betyr at OBOS er en av de større medlemsorganisasjonene i landet, opplyser Skjølberg.

Enklere boligreise

Karin Bruteig er overbevist om at Krogsveen kan gjøre boligreisen enklere for OBOS-medlemmer som skal selge og kjøpe bolig.

- Krogsveen tar dette ansvaret på største alvor. Vi skal bistå og yte god service til alle medlemmer som skal kjøpe eller selge bolig, sier Bruteig.

Stort potensial på tilleggstjenester

Hun ser også et potensial for økt bruk av tilleggstjenestene Krogsveen Pluss. Krogsveens mantra handler om å gjøre livet enkelt for folk, i dette tilfellet medlemmene i OBOS.

- Vi har det beste tilbudet av kvalitetssikrede tilleggstjenester som utvask, flyttehjelp, mellomlagring og håndverkstjenester, og jeg er sikker på at medlemmene i OBOS vil bli like glade for å bruke tilleggstjenestene som alle andre. OG at de i tillegg får rådgivning og meglertjenester fra Krogsveen til en rabattert pris, sier Bruteig, som får medhold av sin administrerende direktør.

- I vårt konsept leverer vi kvalitetssikrede tilleggstjenester som gjør flyttingen enkel.Dersom kunden ønsker det, tar vi ansvar for alt det praktiske rundt flytteprosessen. Vi står klare til å bistå, og er glade for rammeavtalen med OBOS, som er en stor og seriøs aktør, sier Kløfta.

Han lover at Krogsveen skal prioritere OBOS medlemmene, og innfri OBOS’ forventning om at sine medlemmer skal kun få det beste.

- Her skal det leveres på kvalitet, tid og til en fornuftig pris, sier Stian Kløfta.