Per-Espen ble årets nykommer i Krogsveen – hylles av sjefen sjøl

3. februar 2023 av Krogsveen
For to år siden ble Kenneth Graarud Olsen kåret til årets, og tidenes nykommer i Krogsveen. Nå følger kollega Per-Espen Omberg i samme spor som årets nykommer.
De to unge meglerne jobber sammen på Krogsveens nye meglerkontor i Fredrikstad/Sarpsborg. Kenneth som daglig leder, og Per-Espen som ambisiøs meglerfullmektig.
I august 2021 åpnet Krogsveen sitt nye Fredrikstad-kontor med adresse Dikeveien. Kenneth ble daglig leder, tross sin unge alder (32).
Ting har skjedd raskt for Per-Espen Omberg. Allerede samme måned som det nye Fredrikstad/Sarpsborg-kontoret ble startet, ble Per-Espen Omberg med på laget til Kenneth. Per-Espen hadde nemlig gått rett fra skolebenken og inn i stillingen som meglerfullmektig på Fredrikstads gamle meglerkontor. Alt skjedde i løpet av noen hektiske måneder i 2021.

Årets nykommer

På Krogsveens kick-off på Kløfta i januar ble han kåret til årets nykommer i Krogsveen, kun to boligsalg fra rekorden til kollega Kenneth.
- For å jobbe som megler må du være engasjert, dønn ærlig, lærevillig og faglig dyktig. Jeg oppfattet raskt at Per Espen hadde alle disse egenskapene da jeg ble kjent med ham, og han var en av de første jeg tenkte på da jeg skulle starte dette kontoret, sier Kenneth.

Gavepakke

Per-Espen hadde sine første ansettelsesmåneder på Krogsveens tidligere kontor i Fredrikstad, men da Kenneth skulle starte det nye Krogsveen-kontoret midt i Østfolds største handlegate i Fredrikstad, brukte han ikke lang tid på å tenke seg om da tilbudet dukket opp.
- Det at Krogsveen og Kenneth skulle starte et nytt kontor var jo en gavepakke for meg i forhold til timing. Og jeg har aldri sett meg tilbake. Det er utrolig gode arbeidsforhold her, sier Per-Espen, som selv er fra nærområdet, nærmere bestemt Rolvsøy.
- Lokalkunnskap er viktig å ha med seg inn i megleryrket. Her er jeg lommekjent, noe som er en stor fordel. På visning er verken selger eller takstmann til stede, og da er det viktig å ha god kunnskap om både bolig og nærområde. Alle som jobber på kontoret her er lokale, og dermed lommekjent, sier Per-Espen.

Dedikert kar

Han er selvsagt smigret over Tittelen Årets nykommer i Krogsveen. Stolt er han også, noe han har all mulig grunn til å være, ifølge sjefen sjøl.
- Jeg visste han ville lykkes. For to år siden ble jeg selv kåret til tidenes nykommer i Krogsveen. Per Espen var like ved å slå rekorden min fra den gang. Hadde det ikke vært for en stillstand i boligmarkedet mot slutten av fjoråret, ville han slått den. Han er dedikert, og har jobbet knallhardt. Det er slik det må være, sier en engasjert kontorleder.
I konkurransen om å bli tidenes nykommer blir meglerfullmektigene målt på omsetning i kroner og øre.
- Det måles på vederlagsinntekter til kontoret. Det å selge mange boliger kan være enkelt, dersom du priser deg lavt. Men det å kombinere et høyt volum med faktisk det å ta seg betalt for den jobben man gjør, er et kvalitetstegn. Per-Espen bidrar til det, sier Kenneth.

Derfor valgte han Krogsveen

Per-Espen startet i Krogsveen allerede mens han gikk på BI. Her forteller han hvorfor valget falt på Krogsveen.
- Jeg kom i kontakt med Krogsveen på eiendomsdagene som BI arrangerer. Dit kommer alle meglerforetakene og skryter av seg selv, og hva den enkelte får av firmaturer, og så videre. Det var en jungel av meglerforetak som markedsførte seg selv. Men i stede for å høre på alle, gikk jeg til foreleseren min og spurte han hvem han ville anbefale. Jeg ble fortalt at Krogsveen var sterke rent fagmessig, og at jeg hadde store muligheter til å utvikle meg som megler i foretaket. Valget var enkelt, forteller han.
For å jobbe som megler må du være engasjert, dønn ærlig, lærevillig og faglig dyktig. Jeg oppfattet raskt at Per Espen hadde alle disse egenskapene da jeg ble kjent med ham, og han var en av de første jeg tenkte på da jeg skulle starte dette kontoret
Kenneth Graarud-Olsen, daglig leder Krogsveen Fredrikstad/Sarpsborg

Skaper tillit hos kunden

Og resultatet har ikke latt vente på seg. Per-Espen solgte 62 boliger i 2022. Det er to bak rekorden til Kenneth. De to hadde nær sagt samme snittprovisjon, målt opp mot hverandre.
- Jeg tror det har mye med at jeg er god til å skape tillit til kunden, i tillegg til det Kenneth sier om å være lærevillig, ha god arbeidsmoral og stå-på-vilje. Jeg er veldig ærlig overfor kundene mine, og har ingen intensjoner i noen retning, bortsett fra at kunden skal føle trygghet og at de får en god pris for boligen sin. Det er viktig for meg å vise at jeg har interesse både for kunden og boligen. Jeg setter meg inn i kundens situasjon, og det tror jeg faller i smak, sier Per-Espen.
- Og nettopp dette ligger i Krogsveens DNA, supplerer Kenneth.

Jungel

Fredrikstad-området er en jungel av meglerforetak. Det samme gjelder type boliger. Her selges leiligheter, små eneboliger, store eneboliger, rekkehus og hytter. I nabokommunen Hvaler, som er i Krogsveens nedslagsfelt, finner du over 4500 hytter fordelt rundt i en vakker skjærgård. Også i Fredrikstad og Sarpsborg kommuner finner du et godt utvalg av hytter. Prisene på sjøhytter er dessuten skyhøye.
For øvrig omsetter Krogsveens Fredrikstad/Sarpsborg-kontor også boliger i Sarpsborg, Engelsviken/Onsøy, Hvaler og Torsnes. Dekningsområdet er stort.
- Prisene i Fredrikstad har steget med nær 50 prosent de siste fem årene. Mye på grunn av pandemien, selvsagt, men likevel. Mange Oslo-folk ønsket, og ønsker fortsatt, å selge seg ut av Oslo, og sydover til Fredrikstad-området, forteller Kenneth Graarud Olsen.
Foto: Krogsveen