Beate fra Larvik ble «Årets fagansvarlig» i Krogsveen

3. april 2023 av Krogsveen
Hun har jobbet i Krogsveen siden 2011, og i januar ble Larvik-jenta Beate Høgset (40) kåret til «Årets fagansvarlig 2022».
Årets fagansvarlig er en pris som henger høyt og som oser kvalitet og høy faglig standard.
Premien for å bli kåret til “Årets fagansvarlig” - utover heder og ære - var en skiferie til Alpene sammen med de andre dyktige vinnerne fra 2022.
- Det var en helt magisk tur, der vi ble godt kjent med mennesker som jobber andre steder i Krogsveen, sier Beate, nylig hjemkommet fra turen til Kitzbühel i Østerrike.
Tobarnsmammaen fra Larvik, nå bosatt i Stavern, har jobbet i Krogsveen siden 2011. Nå er hun fagansvarlig for Krogsveen-kontorer i Vestfold og Telemark.
- Jeg har vært innom forskjellige type oppgaver i Krogsveen. Jeg har jobbet med Krogsveen Pluss - hvor vi koordinerer våre tilleggstjenester som flyttehjelp, vask, lagring og transport, og jeg har vært salgskoordinator som bistår megler i hele salgsprosessen. I tillegg har jeg spesialisert meg på tvangssalg og jobber tett med tingretten for at saksøkte skal oppnå en høyest mulig salgspris for sin bolig. Det er en viktig jobb jeg trives svært godt med. Interessen for jus og faglige problemstillinger har jeg alltid hatt, så jobben som fagansvarlig var jeg glad for å få for en del år tilbake. I den rollen har jeg ansvar for internkontrollen og at hvert boligsalg foregår i tråd med lov og forskrift, forteller Beate.
Jeg besøker som regel kontorene en gang i uken. Da har jeg ulike arbeidsoppgaver, diskuterer konkrete saker, bistår ved spørsmål, har gjennomgang av internkontroll, fagbrev eller lignende. Vi forvalter store verdier, og derfor er det viktig at vi er oppdatert på fag.
Beate Høgset

Fagansvarlig i meglerbransjen – dette betyr det

Men hva betyr det så å være fagansvarlig i et meglerselskap som forvalter store verdier?
- Som fagansvarlig har jeg et ansvar for å påse at meglerne driver eiendomsmegling i henhold til gjeldende lover og forskrifter, og sikre at de følger rutiner og retningslinjer utarbeidet fra fagavdelingen sentralt i Krogsveen. Det er viktig at de ansatte ikke bare gjør alt riktig, men også forstår. Man lærer raskere når man faktisk forstår hvorfor det er som det er. Det er min jobb å bidra slik at alle får med seg «bakbeina», forklarer Beate. Som ansvarlige meglere med eget meglerbrev utstedt av Finanstilsynet, har meglerne et selvstendig ansvar å følge lov og rutiner, men en fagansvarlig hjelper til og bistår.
Jobben som fagansvarlig medfører en god del reising. Beate er ansatt og «stasjonert» ved kontoret i Larvik, men besøker regelmessig de andre kontorene i Vestfold og Telemark.
- Jeg besøker som regel kontorene en gang i uken. Da har jeg ulike arbeidsoppgaver, diskuterer konkrete saker, bistår ved spørsmål, har gjennomgang av internkontroll, fagbrev eller lignende. Vi forvalter store verdier, og derfor er det viktig at vi er oppdatert på fag, sier Beate.

Stort faglig fokus i Krogsveen

Hun opplever at eiendomsmeglerne i Krogsveen ikke bare vil være gode selgere, men også at hver og én vil levere et godt faglig produkt og god rådgivning.
- Hos oss er det stort fokus på fag. Her skal både kjøper og selger oppleve boligsalget som trygt. Jo, det er gode salg vi lever av, men det er også veldig viktig å være flinke i selvet faget, presiserer Beate. Fornøyde kunder kommer alltid tilbake!

Blid, tilgjengelig og hjelpsom

Hvordan blir man så «Årets fagansvarlig» i Krogsveen - et meglerselskap med så mange dyktige medarbeidere i alle ledd?
Beate smiler. Hun liker ikke å snakke med store bokstaver om seg selv, men er likevel stolt av å være kåret til «Årets fagansvarlig».
- De tilbakemeldingene jeg får er at jeg er blid, tilgjengelig, hjelpsom og flink til å stille spørsmål og tenke kritisk. Jeg liker kollegene mine, og har lyst til å hjelpe dem når behovet er der, sier hun. Selskapets fagansvarlig og direktør for Marked, fag og kompetanseutvikling, Cathrine W. Temmerud, sa i utnevnelsen at jeg bidro til å løfte selskapet videre rent faglig med min nysgjerrighet og kritiske spørsmålsstilling. Det er jeg stolt av.

Fotballmamma og padel-tennisspiller

Beate Høgset er utdannet eiendomsmegler ved BI i Oslo, der hun også bodde som student. Hun har jobbet i bransjen siden hun var ferdig uteksaminert i 2005.
- Jeg jobbet først som meglerassistent hos Aktiv Grønland mens jeg studerte, og deretter jobbet jeg hos Aktiv Asker med oppgjør og fag frem til 2009, da jeg flyttet hjem til Larvik. I dag har hun samboer, som hun har to felles barn med, og er ifølge henne selv, en skikkelig fotballmamma.
- Jeg er en sosial person. Når jeg ikke er fotballmamma, liker jeg å koble av med padeltennis. Den basillen har virkelig bitt meg. Padel-tennis er god trening, men også veldig sosialt. Du vet, vi meglere er jo ikke akkurat introverte, sier Beate med et smil.

Trygg og god arbeidsplass

Hun stortrives i Krogsveen, og opplever arbeidsplassen som trygg, og med et godt faglig fundament.
- Når man jobber på en arbeidsplass såpass lenge, så hender det jo også at man ønsker nye utfordringer underveis. Jeg har fått andre jobbtilbud, men jeg har alltid valgt Krogsveen. Det oppleves som en trygg arbeidsgiver som er dyktige til å utvikle seg i tråd med tiden og ny teknologi, og de har også vært lydhøre når jeg har ønsket andre utfordringer. Krogsveen har vært flinke til å legge forholdene til rette for meg, og jeg føler at jeg alltid er blitt hørt og sett. Det skal de ha veldig «kred» for, sier Beate.
I dag kombinerer hun jobben som fagansvarlig, med tvangssalg og noen vanlige salg.
- Jobben som fagansvarlig tar mye tid. Derfor har jeg heller ikke de samme salgsbudsjettene som de andre meglerne. En kombinasjon jeg stortrives med, avslutter Beate Høgset.
Foto: Pudder Agency/Tommy Andresen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0