Derfor bør du tegne renteforsikring når du skal kjøpe bolig

1. oktober 2023 av Krogsveen
Med renteforsikring gjennom Krogsveen unngår du renter på boligen som skal selges dersom boligsalget tar lenger tid enn forventet.

Forsikre deg mot doble rentekostnader

I jakten på drømmeboligen ender de fleste av oss opp med å kjøpe bolig først, for deretter å selge den gamle. Det er mest praktisk sånn. Frykten for å få solgt raskt har vært lav fordi markedet har vært stabilt og godt i alle år. Nå når markedet er noe mer selektivt grunnet høyere renter og budgivere som er mer avventende, tar enkelte salg noe lenger tid. Da er det godt å vite at privatøkonomien ikke kneler pga. doble rentekostnader med Krogsveen Boligkjøperpakke.
Ved å tegne en renteforsikring når du kjøper bolig, kan du slippe ekstra bekymringer. Renteforsikringen dekker rentekostnader inntil kr 15.000 pr. måned for boligen som skal selges. Forsikringen gjelder hvis du ikke har fått solgt din gamle bolig tre måneder etter du har overtatt ny bolig, med utbetaling i inntil ni måneder. Forsikringen gjelder dog ikke dersom du avslår bud på 95 % eller mer av prisantydningen. I tillegg dekkes bygningsforsikringen på din gamle bolig, så du slipper å betale dobbelt.

Krogsveens Boligkjøperpakke

Renteforsikringen er inkludert i Krogsveens Boligkjøperpakke og tilbys gjennom Tryg. I pakken får du også andre forsikringer du trenger ved et boligbytte – alt inkludert og til en gunstig pris. Skulle det oppstå noen feil eller mangler ved boligen etter at du har overtatt den, så er du også dekket opp med advokater som fremmer erstatningskravet for deg. Denne forsikringen omtales som boligkjøperforsikring. Og skulle noe bli ødelagt under flytteprosessen, vil flytteforsikringen bli tatt i bruk.

Les gjerne mer om boligkjøperpakken for eneboliger her, (det er særskilte pakker for leiligheter og hytter) eller kontakt din lokale Krogsveenmegler for mer informasjon. Forfall på forsikringen er samtidig med sluttoppgjøret for boligen, og prisen bakes dermed inn i boliglånet ditt som en del av omkostningene ved kjøpet. På den måten slipper du å betale dette av oppsparte midler.

Krogsveen legger ut for alle salgskostnader

Dersom du selger bolig gjennom Krogsveen legger vi også ut for alle kostnader ved boligsalget frem til boligen er solgt. Dermed får du ingen fakturaer underveis – alt blir gjort opp sammen med sluttoppgjøret ved salget. Trygt og enkelt for deg som skal selge!
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0