Målrettet og nysgjerrig student fikk jobb i det aller beste meglermiljøet

5. juli 2022 av Krogsveen
Hun var målrettet, hadde gode studieteknikker, var nysgjerrig og stilte spørsmål. Melissa Lid fra Stavanger ble beste student i 2021.
Melissa Lid har gjennom tenårene vært interessert i salg, og det å jobbe med mennesker. Samtidig hadde hun stor interesse for juss.
- Min far jobber med eiendom og utvikling, og jeg ble tidlig interessert i eiendom fra ungdomsskolen – fra jeg var 15-16 år. Jeg ønsket en variert hverdag med mulighet for å hele tiden utvikle meg selv, sier Melissa.
Dermed dukket meglerstudiet raskt opp i tankene.
-Jeg forstod at du som megler ville få en variert hverdag med salg, og at jeg også måtte ha mye kunnskap om lover og regler.Jeg synes imidlertid det er både gøy og viktig å få bidra i en av de største transaksjonene man gjør i livet, nemlig kjøp og salg av bolig, forklarer Melissa.

Gode studieteknikker og genuin interesse

Hennes største styrke som student var gode studieteknikker og en genuin interesse.
- Jeg var veldig målrettet og hadde gode studieteknikker, samtidig som jeg var nysgjerrig og benyttet alle sjanser jeg hadde til å stille spørsmål i forelesninger. Når du interesserer deg i fagene, er det mye enklere å holde seg motivert. Men jeg skal innrømme at det var verre med økonomi og matte-fagene, sier Melissa med et smil.
Hun kom i kontakt med Krogsveen i det tredje studieåret. Melissa hadde hørt fra medstudenter at det var godt arbeidsmiljø i Krogsveen, samtidig som selskapet hadde et bra program for traineer.
- Jeg sendte inn en jobbsøknad til regionlederen for Krogsveen i Rogaland. Jeg hadde medstudenter som var traineer i Krogsveen, og de var veldig fornøyde. Dermed fikk jeg jobb i Krogsveen, forteller Melissa.

Beste student

I 2021 ble hun kåret til beste student, noe hun beskriver som en veldig god følelse.
- Det var det, sier Melissa, og smiler.
- Det var en veldig god følelse å få en klapp på skulderen for all den harde jobbingen, og all tiden som ligger bak resultatet. Det var ikke nødvendigvis gode karakterer som var målet mitt, men det er jo alltid stas når man får igjen for all innsatsen, sier 23-åringen.
I dag er Melissa meglerfullmektig hos Krogsveen Mariero i Stavanger, og ser tilbake på studietiden som en god totalopplevelse. Men har hun noen gode råd til studenter som er i samme situasjon som henne selv for få år siden?
- Prioriter de viktigste fagene som megling- og juss, samt oppgjør. Ikke mist motivasjonen i de andre fagene som gjerne kan føles litt meningsløse der og da. Du får som regel bruk for det i en eller annen «setting» når du kommer ut i arbeidslivet, påpeker Melissa.
Selv hadde hun fokus på å tilegne seg så mye kunnskap som mulig underveis i studiet, og løste praktiske oppgaver, slik som tidligere eksamensoppgaver.
- Gjør det, fremfor å pugge pensumbøkene. Det hjalp også veldig å jobbe som trainee, og få knyttet det teori opp mot det praktiske, sier hun.
Melissa fikk også eksamenshjelp gjennom Krogsveen.
- Jeg råder alle som er traineer til å delta på slike samlinger, sier hun.
Prioriter de viktigste fagene som megling- og juss, samt oppgjør. Ikke mist motivasjonen i de andre fagene som gjerne kan føles litt meningsløse der og da. Du får som regel bruk for det i en eller annen «setting» når du kommer ut i arbeidslivet.
Melissa Lid, eiendomsmeglerfullmektig

Grei kombinasjon

For Melissa gikk det greit å kombinere studier med jobb som trainee.
- Jeg har alltid vært en person som liker at mye skjer samtidig, så for min del har det gått veldig fint å kombinere jobb og studier. Da jeg begynte som trainee hadde vi hjemmeskole, og undervisningen ble mer splittet. Det gjorde at jeg kunne delta i forelesninger, og så dra videre på jobb samme dag. Men da eksamensperioden nærmet seg, jobbet jeg mye mindre og hadde fullt fokus på studiene, sier hun.

Godt ivaretatt

Krogsveen er kjent for å følge opp traineer med mange og viktige arbeidsoppgaver. Slik var det også for Melissa.
- Jeg fikk full opplæring i systemet. Jeg fikk skrive salgsoppgaver, holde visninger, og var sammen med meglerne på kundemøter. Samtidig fikk jeg være til stede når meglerne var i budrunder og hadde kontraktsmøter, forteller hun.
Hun følte seg veldig velkommen.
- Jeg ble veldig godt ivaretatt som trainee, og fikk muligheten til å være med på så å si alt. Dette gjorde det mye enklere når jeg selv skulle starte å jobbe, for da hadde jeg fått være med på nesten hele prosessen. Dermed ble det mindre skremmende plutselig å skulle dra på kundemøter alene.
Jeg fikk full opplæring i systemet. Jeg fikk skrive salgsoppgaver, holde visninger, og var sammen med meglerne på kundemøter. Samtidig fikk jeg være til stede når meglerne var i budrunder og hadde kontraktsmøter.
Melissa Lid, eiendomsmeglerfullmektig

Gode systemer var viktig for meg

Krogsveen får mye anerkjennelse for opplegget rundt traineer og fullmektiger. I tillegg opplever de ferske meglerne å få en god verktøykasse med på kjøpet.
- Når du starter som helt ny megler, har du ikke noe stort nettverk i ryggen. Da er du avhengig av gode systemer. Krogsveens boligsøkerregisteret er gull verdt. De fleste som er på utkikk etter ny bolig har som regel noe å selge. Her kan du ringe og følge opp alle som er boligsøkere, og som har vært på visning, for deretter å følge videre opp i forbindelse med boligjakten. Som megler får du da muligheten til å komme deg tidlig inn på verdivurderinger, og få en god mulighet til å følge opp kunden, samtidig som du kan tilby kjøpshjelp gjennom Start smart.

Første boligsalg

Selvsagt glemmer ikke Melissa sitt første boligsalg. Det sitter spikret i minnet.
- Veldig spennende, og samtidig litt skummelt. Det var midt i fellesferien, og det var ikke mange på jobb. Da viste det seg hvor verdifullt det var å ha vært trainee. Jeg kunne allerede hele systemet, og hadde vært sammen med de andre meglerne når de var i budrunder. Alt dette gjorde meg mye mer selvsikker da jeg skulle gjøre alt selv, forteller hun.
Og ambisjonene for fremtiden er klare. Melissa vil opp og fram.
- Jeg ønsker jo selvsagt å komme på topp, og bli en av de beste meglerne i regionen. Samtidig er jeg en veldig utålmodig person, og må ikke glemme å holde blikket fremover. All innsats vil gi avkastning på et senere tidspunkt, selv om det ikke skulle komme med en gang, sier hun.

Dyrebar fritid

Melissa påpeker at all jobbingen resulterer i mindre fritid nå enn tidligere. Fritiden blir dyrebar.
- Jeg tilbringer som regel det meste av fritiden med min samboer, venner og familie, og i fjor fikk vi hund. Jeg liker veldig godt å gå turer og trene sammen med hunden min. Samtidig er det aldri feil med en kveld på sofaen og en god serie på TV-en, sier Melissa.
Hun erkjenner at det etter studietiden ikke blir like mye fritid og fleksibilitet som før.
- Det å bruke tiden på jobb produktivt, og å være god til å planlegge, kommer godt med. Da kan du redusere mange arbeidstimer på kveldstid, sier Melissa Lid.
Nysgjerrig på en karriere i Krogsveen? Vi er alltid på utkikk etter nye meglertalenter!