Skal du selge boligen din? Med enkle grep kan du få en meget god pris

2. april 2024 av Krogsveen
Samarbeidet mellom Krogsveen og Flip Oppussing bærer frukter. Det er boligselger Asle Helgheim fra Oslo sannhetsvitne på. Han tjente over 1 mill!
Nylig ble leiligheten til Asle Helgheim solgt for over én million over prisantydning – mye takket være overflateoppussing.
Eiendomsmegler Krogsveen har hatt samarbeid med Flip Oppussing siden høsten 2022. Flip hjelper kundene med å friske opp boligene raskt og rimelig før salg. Det betyr at kunden oppnår sømløs håndtering og fordeler på tjenesten når boligen selges gjennom Krogsveen.
Og erfaringene er gode. Krogsveens meglere opplever samarbeidet som meget verdifullt – både for kunde og megler. Rask og effektiv overflateoppussing til avtalt pris og avtalt tid gjør det hele til en lønnsom prosess for begge parter. Flip har også sannsynligvis bransjens beste responstid. Her skjer ting raskt og effektivt, og Flip oppleves dermed som seriøse og nytenkende.
Disse erfaringene har også boligselger Asle Helgheim fra Oslo gjort. I februar pusset Flip opp Asle Helgheims leilighet på Slemdal i Oslo for 44.682 kroner. Påfølgende uke ble den solgt for 1.070.000,- over prisantdning. Enkle grep med overflateoppussing og styling sørget for ekstra stor interesse for leiligheten på Slemdal.
Boligselger Asle Helgheim
- Svært glad gründer
Gründer og daglig leder i Flip, Håkon Kavli, er både stolt og glad for gjennomføringen – og selvsagt resultatet av salget.
- Det er veldig gøy at vi kan skape merverdi for Krogsveens kunder på denne måten. Noe kan nok forklares med at markedet er i ferd med å våkne, men det er ingen tvil om at denne smarte oppussingen var en sterk bidragsyter til det fantastiske salget. Selger og megler er naturligvis også superfornøyd, sier Håkon Kavli.
Helhetsinntrykket avgjorde
Asle Helgheim var selger av leiligheten som gikk for over én million kroner over prisantydning. Salget var et såkalt fullmektigsalg, hvor Helgheim solgte på vegne av sin mor.
På Finn.no fant Helgheim tre meglerkjeder han ønsket skulle konkurrere om salgsoppdraget. Helgheim forteller:
- Alle tre var selvsagt interessert i å se på leiligheten og komme med et tilbud. I denne prosessen valgte vi Krogsveen Røa-megler Jørgen Eriksson. Årsaken var rett og slett helhetsinntrykket vi fikk av ham, forteller en svært fornøyd Helgheim.
- God prosess
Helgheim mener prosessen rundt tilbudet om overflateoppussing før salg var meget god.
- Megleren fra Krogsveen kom og så på leiligheten, og vi valgte å høre på absolutt alt det han sa. Han er proff – det er ikke vi, tenkte kona og jeg.
Krogsveen-megleren anbefalte overflateoppussing, styling og markedspakke. I tillegg valgte Helgheim tilleggstjenesten visningsvask. Det angrer han ikke på i dag.
- Visningsvasken fungerte helt utmerket. Det var viktig, forteller Helgheim, og fortsetter:
- Vi hørte på alt Krogsveen-megler Jørgen Eriksson sa, og nå vet vi jo resultatet. Alt sammen fungerte helt strålende. Vi ble superfornøyde, og endte med å selge for 1.070.000 kroner over prisantydning, sier en fornøyd Helgheim.
Krogsveen-megler Jørgen Eriksson
Helgheim presiserer at han er nøktern forsiktig rundt prosesser som dette, men i salgsprosessen for sin mors leilighet, har han bare lovord å komme med.
- Vi opplevde hele prosessen som ryddig og grei. Jeg har vært borti mye rart, men her opplevde vi alt som ekstremt ryddig og profesjonelt. Alle avtaler ble holdt, det ble håndverksmessig utmerket utført, samt at alt av økonomi ble gjort til avtalt pris. I tillegg slapp jeg å «styre» med noe av det. Hele regningen ble tatt med i sluttoppgjøret. Det var i alle fall fryktelig praktisk for meg, i og med at dette også var et fullmektig-salg, sier Helgheim.
Han forteller at tre budgivere var med helt til slutt.
- Og derfor er jeg helt sikker på at oppussingen og stylingen hadde stor betydning for salgsprisen, sier Helgheim.
Vil bruke megleren på nytt
Boligmarkedet i Oslo har vært rimelig tørt det siste året. Derfor ble Helgheim nokså overrasket over interessen, og til slutt salgsprisen.
- Vi trodde ærlig talt ikke markedet hadde kommet seg over den knekken som skjedde i fjor, sier Helgheim.
Allerede nå har Helgheim bestemt seg for eiendomsmegler ved et eventuelt fremtidig salg.
- Jeg kommer til å bruke Jørgen Eriksson fra Krogsveen neste gang, og jeg har også sagt til ham at jeg kan være referanse for ham, dersom han skulle ha bruk for det en gang i fremtiden. Dette hadde jeg også sagt dersom leiligheten hadde blitt solgt til prisantydning. Jeg syntes nemlig alle involverte her gjorde en veldig god jobb. Jeg opplevde alle og enhver som etterrettelige og pliktoppfyllende. Dette sier jeg ikke om veldig mange, men i dette tilfellet sier jeg det, sier en svært fornøyd Asle Helgheim.
Erfaren megler
Det var eiendomsmegler Jørgen Eriksson hos Krogsveens kontor på Røa som «vant» Helgheims tillit til salget på Slemdal. Eriksson er erfaren i yrket, med 16 års fartstid og over 800 boligsalg bak seg.
Eriksson mener alt ligger til rette for trygge og gode boligsalg gjennom Krogsveen.
- Krogsveen har et veldig bra opplegg med innarbeidede rutiner og god backing fra hovedkontoret. Jeg stortrives, sier Eriksson til Magasinet Krogsveen og som tidligere jobbet i annen meglerkjede.
Attraktiv presentasjon er viktig
Han mener samarbeidspartner Flip Oppussing er enkel og grei å forholde seg til. Et verdifullt tilskudd til et boligsalg for både megler og selger.
Eriksson forteller at selger i dette tilfellet fikk malt opp hele leiligheten. I tillegg ble den fullstylet, og det ble tatt både dag- og kveldsbilder. Leiligheten på Slemdal hadde stått tom en periode. Den var pent brukt, men det var ikke utført vedlikehold de siste 20 årene.
- Jeg var nokså tydelig på hva vi måtte få på plass for å få en gunstig og attraktiv presentasjon av leiligheten, og ut fra responsen, interessen, oppmøte på visning og antall budgivere er jeg helt overbevist om at vi hadde sett et helt annet resultat uten disse forberedelsene, sier Eriksson.
Enkle grep påvirket salgsprisen
Krogsveen-megleren mener enkle grep før salg påvirker salgsprisen i gunstig betydning.
- Fakturaen de fikk for oppussing og styling var på drøye 44.000 kroner. Dersom dette sørget for to-tre budgivere ekstra, så kan hver budgiver være verdt 150.000-200.000 kroner. Det kommer helt an på hvor langt hver enkelt ønsker å strekke seg. Investeringen på 44.000 kan potensielt være verdt 600.000 kroner - som et resultat av oppussingen og stylingen, forklarer Eriksson.
Det var Eriksson som formidlet kontakten mellom Helgheim og Flip Oppussing. Deretter gikk ting av seg selv.
- Jeg ber om at Flip gir et tilbud på maling. Deretter går all kommunikasjon mellom Flip og selger. I dette tilfellet så jeg personlig resultatet av jobben. En jobb som var veldig bra utført, og som selger også var veldig fornøyd med, sier Eriksson.
Flerårig samarbeid
Krogsveen inngikk samarbeidet med Flip Oppussing i 2022. Meglerkjedens erfaringer viste at mange ønsker å pusse opp boligen sin før salg, såkalt verdiøkende oppussing.
Flip har kvalitetssikrede avtaler med en rekke håndverksfirmaer som driver med overflatoppussing, som maling, sparkling og gulvlegging. Ting som du gjerne vil gjøre for å friske opp boligen din før du skal selge – eller eventuelt etter at du har kjøpt.
I tillegg har Krogsveen populære tilleggstjenester som utvask, visningsvask, flyttehjelp og mellomlagring. I 2022 ble tilbudet utvidet med overflateoppussing.
Oppdraget skjer gjennom megler, og Krogsveen garanterer rask oppstart – allerede på tre dager. I tillegg får kunden en konkret ferdigstillelsesdato, og en hundre prosent fornøydgaranti. Kunden betaler heller ikke før oppdraget er godkjent av kunden selv. I tillegg legger Krogsveen ut for kostnadene inntil kr 50.000 og trekker beløpet i sluttoppgjøret for salget. Dette er det ingen andre meglerkjeder som gjør, og fungerer i prinsippet som en gratis bank for kunden.
Tilbudet finnes nå i alle byer hvor du finner Krogsveen-kontorer. Det vil si fra Trondheim og sydover til Kristiansand. Det bekrefter Flip-gründer Håkon Kavli overfor Magasinet Krogsveen.
Kvalitet
Kavli presiserer at kvalitet er en hygienefaktor for Flip.
Etter at kundene har valgt Flip kan de velge en standardisert pakkeløsning, eksempelvis maling, sparkling og bytte av gulv.
- Så velger vi en personlig prosjektleder som går igjennom oppdraget med kunden, slik at alle gjøremål er klare. Når dette er klargjort, sender vi oppdraget ut i en integrert anbudsprosess, og det er nettopp her vi sikrer den konkurransedyktige prisen, forteller Håkon Kavli.
Han understreker at kvalitet er en hygienefaktor for Flip.
- Vi har et veldig strengt regime på akkurat dette. Firmaer som ikke tilfredsstiller det vi ønsker av kvalitet, får ikke flere oppdrag av oss, sier han.
Kort om Flip - Smart oppussing:
  • Flip leverer effektiv oppussing med rask oppstart til markedets beste pris.
  • Flip er et "Uber for oppussing" og benytter teknologi og effektive prosesser kombinert med sitt kvalitetssikrede håndverkernettverk for å levere smart oppussing. Slik kan du være trygg på at kvalitet og prisgaranti er ivaretatt.
  • Flip kan starte opp oppussingen umiddelbart. Du får også en Flip-prosjektleder helt gratis, som veileder og hjelper med fargevalg og selve prosjektgjennomføringen fra begynnelse til slutt – helt vederlagsfritt.
  • Alle oppussingsoppdrag gjennom Flip er forsikret av If.
Vil du vite mer? Kontakt en Krogsveen-megler for mer informasjon.