Slik går Pernille fra student til meglertalent med Krogsveen

2. februar 2023 av Krogsveen
Pernille Hoff er med på kundemøter, visninger, befaringer og verdivurderinger. Slik utvikler Krogsveen nye talenter til å lykkes som eiendomsmeglere.
Pernille Hoff (27) jobber som trainee hos Krogsveen på Grefsen i Oslo. Pernille valgte meglerstudiet på BI i Oslo, der hun nå er i ferd med å fullføre det andre året.
- Jeg stortrives, og har ikke sett meg tilbake etter at jeg begynte på studiet og fikk jobb i Krogsveen som trainee, sier 27-åringen bestemt.

Fokus på meglerstudenter

Pernille har det som skal til som meglerstudent. Det bekrefter også Karin Bruteig, salgsleder og ansvarlig for rekrutteringen i Krogsveen. Det betyr at Bruteig reiser rundt på utdanningsinstitusjoner i Norge, der det er meglerstudier.
Med på besøkene har hun traineer og meglerfullmektiger, i tillegg til lokale ledere ved de respektive kontorene til Krogsveen.
- Under disse besøkene legger vi stor vekt på at megleryrket er beinhard jobbing. Du må bygge din egen portefølje, finne egne kunder, og du jobber på provisjon. Men megleryrket er også verdens kuleste yrke når du lykkes. Og for å lykkes, må du ha de rette verktøyene, slik vi har i Krogsveen, sier hun.
Salgseder Karin Bruteig
Og vi kan trygt si at Bruteig og hennes kolleger lykkes med besøkene.
- Responsen fra studentene er veldig god, og eksempelvis kan jeg fortelle deg at over halvparten av studentene ved andretrinnet på BI i Oslo, nå jobber som traineer hos Krogsveen, forteller Karin Bruteig.

Tranieer og fullmektiger er de beste representantene i Krogsveen

- Pernille er ett av sannhetsvitnene på hvor fint det er for unge meglere å jobbe i Krogsveen. Hun har selv stått på stand i eget studentsamfunn på BI. Hun gjorde en strålende jobb, og er en flott representant for Krogsveen, sier Bruteig.
Hun legger til at Pernille Hoff har et stort nettverk på studiet.
- Og det er et viktig poeng; mange kjente henne fra før, og syntes det var trygt å snakke med henne om jobben som trainee i Krogsveen. Jeg kan stå der og selge oss inn som bare det, men det blir veldig troverdig når en av deres egne, som stortrives hos oss, forteller dem om hvor fint det er å jobbe i Krogsveen, sier Bruteig.

Blir tatt på alvor

Pernille Hoff er ferdig med studiene denne våren. Hun synes det var en fin opplevelse å drive markedsføring for Krogsveen under besøket ved BI i Oslo. Pernille forteller at dette var eiendomsmeglerdagen på skolen.
- Jeg snakket om hvor godt jeg blir fulgt opp som trainee. I Krogsveen har de et spesialtilpasset program, der du har ledelsen i ryggen hele veien. Behøver du hjelp, og ber om det, får du all den veiledning som du trenger og har lyst på. I Krogsveen bryr de seg om hver enkelt, sier Pernille.
I Krogsveen føler hun at hun blir tatt på alvor – fra første dag.
- Du blir helt klart tatt på alvor. Krogsveen bruker nemlig mye tid på å ta imot nye ansatte, for å implementere dem i Krogsveens opplegg. Dermed kommer du inn i selskapet med «hele deg», noe som har betydd mye for meg som fersk trainee. Det tror jeg ikke er en hverdagsrealitet over alt, sier Pernille Hoff.
Og besøket på BI var tydelig en suksess.
- Vi fikk mange søknader i etterkant, sier Karin Bruteig bekreftende.

Lærer av å delta

- Jeg jobbet som pedagogisk leder ved en barnehage i Oslo. Det var der jeg kom i kontakt med Tommy Løvli, som er min sjef hos Krogsveen på Grefsen i dag. Datteren hans gikk i barnehagen min. Den dagen jeg bestemte meg for å ta utdannelse som eiendomsmegler, beholdt vi kontakten. Det var slik det hele startet, forteller Pernille.
I dag stortrives hun med livet sitt.
- Jeg har det helt topp. Jeg bor i Nydalen, studerer ved BI der, og jobber på Grefsen. Det ønsker jeg å fortsette med. Tommy er forresten helt konge å jobbe med. Han er en super sjef som lar meg få jobbe med så utrolig mye, sier hun.
Pernille forteller at hun får delta på kundemøter, visninger, befaringer og verdivurderinger. Hun gjør det meste.
- På kundemøtene prøver jeg å fange opp hvordan meglerne selger produktene våre, og hvordan de formulerer seg overfor mennesket på andre siden av bordet. Det gjelder å være akkurat sånn passe «på» - og ikke være «for mye». Jeg lærer enormt mye av å se dem «in action», sier Pernille.

Megleryrket er en livsstil

Og Pernille har den rette innstillingen. Den innstillingen Karin Bruteig og Krogsveen ser etter når de besøker utdanningsinstitusjonene. For megleryrket er kanskje like mye en livsstil som en jobb.
- Du må legge om livet ditt i forhold til jobben, noe som passer meg veldig bra, sier Pernille.
- Vi bruker mye ressurser på å fostre opp meglertalenter i Krogsveens ånd, og mye ressurser på opplæring, samt i å reise rundt for å finne de rette talentene, forteller Bruteig.
I dag finner du meglerstudier ved BI i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, samt ved Høgskolene på Rena, Bø og Sogndal. Formålet med besøkene på disse stedene er rekruttering.
- Vi gjør en viktig jobb med disse besøkene, presiserer Bruteig.

På studentenes presmisser

Studieløpet er det samme over hele linja. Forskjellen er at BI er privatskole, og koster langt mer enn studiene ved de offentlige høgskolene ved Rena, Bø og Sogndal.
Bruteig presiserer at det er viktig å snakke studentenes språk når Krogsveen kommer på besøk.
- På med studenthatten, sier hun.
- Det er veldig viktig å snakke studentenes eget språk. Vi merker godt at studentene er mer interessert i å høre hvordan jeg, og andre med meg, kom seg opp og lyktes som eiendomsmeglere. Det gjør jeg ved å fortelle om alle verktøyene vi har for å lykkes her i Krogsveen, samt fortelle dem hvordan vi på best mulig følger opp og ivaretar de unge meglerne som kommer inn, sier Bruteig.

Finn rett arbeidsgiver - Krogsveen tilrettelegger

Under skolebesøkene legger Bruteig aldri skjul på viktigheten av å finne seg den rette arbeidsgiveren.
- Hvis du som megler vil opp og fram, må du finne den arbeidsgiveren, som, foruten å ha de rette verktøyene, også har et støtteapparat som bruker tid og ressurser på opplæring og salgstrening. På den måten får du det beste grunnlaget for å gjøre det bra, sier hun.
Bruteig er klar og tydelig på at nettopp dette skiller Krogsveen fra andre meglerselskaper.
- Vi har et spesialtilpasset trainee- og fullmektigprogram, men vi har også et spisset boligsøkerregister, gode tilleggstjenester og et fantastisk Start Smart-konsept. Alle disse verktøyene tilfører en verdi for boligkundene våre, noe som oftest gjør at de velger nettopp Krogsveen. Alt dette gjør det enklere for ferske meglere å komme i kontakt med kundene, og bygge opp egen portefølje, forklarer Bruteig.

Viser jobbhverdagen på Instagram

Hun forteller at Krogsveen også har en egen Instagram-konto som er rettet mot studenter, traineer og fullmektiger.
Dette gjøres for å vise jobbhverdagen som megler, fullmektig og trainee i Krogsveen, og også for å vise alt det sosiale de ansatte gjør sammen. I tillegg legges det ut gode tips og råd til studentene.
Vi poster innhold som er spennende for engasjerte studenter å se, og som gjør dem bedre rustet til å ta et informert valg om hvilken arbeidsgiver de ønsker å knytte seg til. Vi har fått spesielt mye engasjement når vi har hatt take-over av kontoen, altså at en fullmektig, eller et helt Krogsveen-kontor, styrer kontoen vår en hel dag. Jeg tror studentene synes det er interessant og nyttig å se hvordan livet som megler faktisk er, sier Karin Bruteig.
Instagram er et utmerket verktøy for å bygge business, og Pernille Hoff har også opprettet en egen Instagram-konto. Navnet er «Hoffmegleren». Her legger hun ut hele sin egen reise, fra meglerstudent til kommende megler. Kontoen har allerede fått i underkant av 500 følgere.
- Jeg har fått veldig mange henvisninger fra meglerstudenter rundt om i landet som spør om tips og triks. Jeg legger også ut videoer av sjefen og meg selv når vi er på befaringer og visninger hos ulike kunder. Jeg representerer også Krogsveen aktivt i flere av innleggene. Formålet med kontoen var først og fremst å bygge portefølje, men aktiviteten det resulterte i, har vært betydelig større enn jeg forventet, forteller Pernille Hoff.
Nysgjerrig på hvordan jobbhverdagen som megler, fullmektig og trainee i Krogsveen er? Følg oss på krogsveen_talenter!
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0