Slik blir boligsalg en glede - og ikke bare et ork

29. oktober 2019 av Krogsveen
Spørreundersøkelser viser at et stort flertall gruer seg for å selge boligen fordi den må pusses opp før salg. Les hvordan Krogsveen kan gjøre boligsalg til en glede.
Lister som må ferdigstilles, vegger som sårt trenger litt maling, gulv som er slitt – ja, listen over oppussings- og oppgraderingsoppgaver kan føles overveldende for de fleste som selger bolig. Samtidig kan det være vanskelig å se hva som faktisk må gjøres, før du selger.
Studier viser at vi er svært tilpasningsdyktige, og at vi fort venner oss til omgivelsene. Det betyr at vi etterhvert som tiden går, slutter å se feil og mangler i egen bolig, sier interiørrådgiver Catharina Wolff i Wolff Design.
Med gode medhjelpere kan salg av egen bolig faktisk bli en glede, og ikke et ork, mener interiørrådgiver Catharina Wolff i Wolff Design
Kanskje du ikke ser mangler i egen bolig
Hun mener det ofte er først når du skal selge boligen du bor i, at du eventuelt blir oppmerksom på ting du burde ha gjort ferdig eller utbedret for lenge siden. Det er derimot ikke sikkert du ser det da heller.
- I egen bolig er det ofte vanskelig å vite hva som bør gjøres og prioriteres. Spesielt før ett boligsalg. Vi blir fort vant til de manglene som er, og jeg opplever ofte at selgere sliter med å få til et rom, som for eksempel stuen. Ikke sjeldent kan det være så enkelt som å bytte ut gjenstander med affeksjonsverdi som selger synes er fine, men som ikke passer inn. I slike tilfeller er det klokt å få hjelp fra eksperter, sier Wolff.

For mange venter for lenge

Hun erfarer dessverre at mange venter med å flytte, blant annet fordi de vegrer seg for å ta tak i alt som bør gjøres.
Samtidig opplever hun at mange boligselgere er usikre på hva som skal til for å få boligen bra nok før salg, og hva som vil lønne seg å prioritere. Mange gruer seg også for enten å gjøre jobben selv eller skaffe egne håndverkere.
- Det er ingen tvil om at det tar tid og energi å flytte. Deler eller hele boligen skal kanskje oppgraderes. I tillegg skal du kvitte deg med mye, vaske ut, gå på visninger, pakke ned etter salg og kanskje til og med pusse opp i ny bolig. Samtidig skal du leve ditt normale liv med jobb og kanskje små barn som skal følges opp, sier Wolff.

Eksperthjelp kan lønne seg

Hun mener at de aller fleste vil ha stor glede av å få gode råd og eksperthjelp i flytteprosessen, og lovpriser blant annet Krogsveens satsing på å gjøre boligreisen enklere.
- Jeg forstår godt at mange vegrer seg for å selge. Det er et tiltak å sette i gang med noe du føler du ikke mestrer helt eller har tid til i en hektisk hverdag. Men når du vet at du kan oppnå en økonomisk gevinst ved å utføre en liten oppgradering, står det ikke på viljen, men tiden og livssituasjonen, sier Wolff.
Hun mener det i slike tilfeller er gull verdt å få gode råd og hjelp fra eksperter med lang erfaring i å prioritere og gjøre gode valg.
- Med gode hjelpere, kan flytteprosessen faktisk gå smidig og være noe du synes er gøy, ler Wolff.
Fremfor å style boligen finest mulig, har hun hovedfokus på å tilpasse rådene og tiltakene i forhold til hva hver enkelt kunde ønsker og har mulighet til å gjøre.
Når jeg gir råd, tar jeg hensyn til hva selger ønsker å utføre og hva selger har råd til å gjøre. Ofte gjør vi mye bra med det selger allerede har. Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe mye nytt for å få fine bilder til en boligannonse, seir Wolff.
Ønsker du å få hjelp til å style boligen din for salg, eller trenger du gode råd før du går i gang med oppgradering av din nye bolig? Les mer her
Les også mer om hva vi kan tilby av flyttehjelp.
Alle foto: x-bolig.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0