10 gode tips til innredning av lekehus

29. mai 2018 av Krogsveen
Butikk, bakeri, lemonadebod, hemmelig prinsesseklubb – det er ikke grenser for hva et slikt lite hus kan trylles om til. Hvis du har planer om å lage lekehus til barna, kan disse 10 tipsene være en god hjelp.
Med et ferdig byggesett trenger det ikke være så vanskelig å lage barnas drømmehus. De fleste klarer å sette det opp på en helg og det kan raskt bli barnas favorittsted i mange år fremover.

10 gode tips til lekehuset

  1. La barna bestemme. Finn ut hva slags lekestue de ønsker seg. Drømmer de om en tøff hytte med plass til å lage sølekaker og moro, eller er drømmen et prinsessehus man kan invitere til teselskap i?
  2. Bruk god tid på å planlegge. De fleste setter inn et par møbler og ferdig med det. Hvis du planlegger litt, får du mye mer ut av lekestuen.
  3. Bestem deg for et tema eller en stil. Da er det enklere å få en fin helhet.
  4. La det være et felles prosjekt. La barna være med på å bygge og innrede huset, da får de større eierskap til det, og det er et hyggelig prosjekt å lage sammen.
  5. Finn en fargeskala. Det er enklere å få det fint om du velger 2-3 farger som du holder deg til.
  6. Aksepter at det blir rotete. Barn skal få lov til å være barn. La dem derfor holde på og ha det gøy. Det er tross alt det viktigste.
  7. Ha gjerne gress på taket. Det er veldig enkelt å holde og ser dekorativt ut.
  8. Styr unna ferdige kostbare minimøbler. Vær heller litt kreativ og bruk vanlige møbler på en ny måte. Se hva du har fra før, mye gis også bort på Finn.no .
  9. Gjør det også gjerne litt hyggelig utenfor lekestuen. Noen krukker med blomster og noen små hagemøbler kan være prikken over i-en.
  10. Rydd sammen med barna når de er ferdige med å leke for dagen. Det er fin læring og da er det hyggeligere å komme tilbake.
Denne lekestuen er innredet i hvitt og rosa, velger man to farger som et utgangspunkt, er det enkelt å få en fin helhet. De små ”sofaene" er entrémøbler. Kurvene under gir praktisk oppbevaringsplass, ”liftgardinen” er en stoffserviett som er festet med små spikere.
Slik lykkes du med gresstak:
Sørg for godt med jord, helst minimum 10 cm over hele taket. Vann godt sommeren igjennom, slik at gresset holdes fuktig og fint. Bruk gjerne vannspreder, da gleder du barna samtidig. Det er bedre å vanne lenge hver gang og la det gå litt tid imellom, enn å vanne litt og ofte. Her er det brukt ferdigplen. Det ble lagt på noen timer og holder seg fint, så lenge det får vann.
Tips: Dryss gjerne frø fra sommerblomster over taket. Da vil du bli belønnet med en liten blomstereng på taket utover sommeren.
I et hjørne av lekehuset er det innredet et lite kjøkken. Det lille skapet er kjøpt brukt. Komfyren er laget av et gammelt nattbord, som har fått malt på fire "kokeplater".
Foto: Franciska Munck-Johansen.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0