Hvordan finne drømmeboligen i et presset marked

4. februar 2015 av Krogsveen
Akkurat nå er det stor kamp om boligene. Krogsveen gir deg tips til hvordan du kan hindre at drømmeboligen forsvinner fra deg.

1. Skriv deg på interesselister

Mange meglere har en interesseliste du kan skrive deg på. Her kan du fylle ut hva slags ønsker du har for din nye bolig. Du vil da bli invitert til visning når et objekt kommer til salgs, som oppfyller dine kriterier. På den måten kan meglerne være på utkikk etter drømmeboligen for deg.
Krogsveen har Norges mest oppdaterte BoligsøkerRegister. Vi tipser deg om boliger før de blir lagt ut i det åpne markedet. Registrer deg i vårt BoligsøkerRegister

2. Skaff deg finansiering først

Det er viktig å vite hvor mye du kan kjøpe for, før du kaster deg inn i en budrunde. Ifølge tidligere artikkel på dinepenger.no er ikke lenger tregangeren av hva du tjener en fasit for hva du kan få i boliglån.
Hvis finansieringen er på plass før du går på visning, slipper du å gi bud med forbehold om finansiering. Bud med forbehold er mindre verdt enn bud der lån er spikret. Skaffer du boliglån først vet du også hvilken prisklasse du kan kjøpe i og dermed hvilke visninger du bør gå på. Dette kan spare deg for mye tid.

3. Skaff deg oversikt

Hva går lignende objekter for? Hva er kvadratmeterprisen? Hvilken standard er boligen i? Ved å skaffe deg denne oversikten får du en indikasjon på hva du har råd til og du kan i større grad planlegge budrunden.
Er du førstegangskjøper? Les våre råd.

4. Gå på mange visninger

Det lønner seg å dra på mange visninger. Kanskje dine ønsker forandrer seg underveis? Dette er ikke uvanlig. Bli kjent med boligmarkedet og hva slags boliger som finnes i det området du ønsker å bo i. Kanskje oppdager du at beliggenhet er viktigere enn størrelse på bolig, eller kanskje du må flytte litt utenfor byen for å finne drømmeboligen?

5. Gjør et riktig kjøp

Hvor lenge skal du bo i boligen? Skal du bare bo der i noen år er det viktig at du gjør et trygt kjøp og kan selge igjen uten noe særlig tap. Om du skal bo der resten av livet er det tryggere å tøye økonomien enn om du skal bo der noen år.
Krogsveen ønsker deg lykke til i jakten på drømmeboligen. Husk; vær tålmodig. En slik jakt kan ta tid.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0