Hytte på fjellet - hva er viktig for hyttekjøperen?

13. januar 2016 av Krogsveen
Nordmenn elsker hytteliv av den komfortable sorten. Hyttekjøpere ønsker et samlingssted for hele familien – hvor alle trives.

Langrenn viktigst

Langrennsmulighetene teller for tiden mest for dem som betaler for hytta. Det betyr snøsikre områder høyt til fjells. Langrennsløypene synes nå å være like viktig som alpinbakkene i seg selv var for noen år siden. Men ettersom de som kjøper hytta ønsker å dyrke familielivet og ha med seg tenåringene sine på hytta, må det også være alpinbakker med tilhørende sosiale møteplasser i nærheten.
Våre meglere melder om at kundene anser hyttekjøp som et kompromiss, uten at det skal gå ut over kvalitet og standard.
Torbjørn Meli, Eiendomsmegler MNEF

Lav pris på hytter med enkel standard

Selv om det fortsatt finnes friluftsglade mennesker som gjerne går på ski inn til en iskald hytte der de rigger seg til med sprengfyring og vannbæring, har hytter uten vei, vann og strøm sakket akterut i prisutviklingen. Gruppen av entusiaster som ønsker enkel standard synes å være minkende. De fleste enkle hytter uten veiforbindelse har ofte en lav pris og blir som regel solgt direkte mellom kjøper og selger.

Ut med Soria Moria-slottene - inn med folkehytta!

Den nye folkehytta er både romslig og komfortabel. Den har gjerne tre til fire soverom, to oppholdsrom og to bad. Folk ønsker å være sosiale på hytta, men vil ikke gå oppå hverandre. Med komfort og adskilte soner får foreldre og besteforeldre nyte roen mens barn og tenåringer kan oppholde seg i et annet rom. Likevel skal hytta ikke være prangende elle ruvende i terrenget. Soria Moria-slottene er ikke like attraktive lenger.

Komfort

Dagens typiske hyttekjøpere ønsker å kunne være på hytta i ti dager uten å mangle noe. Det gjør heller ikke kjøperne som innser at det blir få lange opphold på hytta. Mange aktive mennesker opplever travle hverdager og korte helger. Da ønsker man å minimere tiden til det man ikke har virkelig lyst til å gjøre. Dermed er en stor gruppe kjøpere interessert i leilighet på fjellet.
Interessen for å kjøpe leilighet på fjellet er stor. Folk ønsker å komme til oppvarmet garasje og oppredde senger. Det får de ved å kjøpe leilighet på eksempelvis Norefjell Resort. Et fullverdig fjelliv nært Oslo, og tilgang til alle fasiliteter.
Inge Mysen, Eiendomsmegler MNEF
En leilighet på fjellet gir deg tilgang til din egen selvhusholdning samt full tilgang til svømmebasseng og andre fasiliteter ved hotellet. Dessuten får man inntekter på leiligheten ettersom hotellet disponerer den et visst antall dager i året.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0