Hva er egentlig feil med å kjøpe bolig i 1. etasje?

20. februar 2022 av Krogsveen
Noen har en formening om at de ikke ønsker å bo i 1. etasje. Hva er egentlig feil med det?
Argumentene mot leiligheter i 1. etasje er ofte knyttet til oppfatninger om mye innsyn og manglende privatliv, mindre trygghet og dårligere lysforhold enn i øvrige etasjer. Det er elementer som absolutt må vurderes i forhold til leiligheter beliggende i nederste etasje. Men disse forholdene kan like gjerne gjøre seg gjeldende lenger opp i etasjene.

Mange gode grunner å kjøpe bolig i 1. etasje

En leilighet i 1. etasje kan faktisk ha mange gode kvaliteter! Her er noen av dem:
  • Boliger i 1.etasje er rimeligere enn boliger lenger oppe. De kan allikevel ha en flott planløsning, lys og luft
  • Langt fra alle boliger i 1. etasje har sjenerende innsyn, se etter høy 1.etasje eller leiligheter som ligger mot grøntområde eller vei med lite ferdsel. Og det finnes mange smarte løsninger for å skjerme for eventuelt sjenerende innsyn.
  • Mange 1. etasje boliger har gode uteplasser eller potensiale for å lage en god inngjerdet hagedel.
  • Direkte tilgang til uteplass og uteområde kan være deilig å ha dersom du har kjæledyr eller små barn.
  • Bor du i 1. etasje slipper du å bære varer opp mange trapper og blir du eldre og dårligere til bens kan du fortsette å bo i leiligheten.
  • Det er tryggere enn du tror. Mange har bodd i enebolig i hele sitt liv eller drømmer om rekkehus. Allikevel er de engstelige for å bo nederst i en blokk. Hva er forskjellen?
  • Er du av den sosiale typen kan du ha mulighet til å hilse på naboen som går forbi, ja til og med by på en kopp kaffe.
Vi har kunder som ønsker å bo i et spesielt område og ha en viss størrelse på leiligheten. Det viser seg at disse ønskene ofte ikke matcher med budsjettet.
Man må selvsagt følge sin egen magefølelse i forhold til viljen til å bo nederst. Men det kan være verdt å tenke over 1. etasje alternativet en gang til. Kanskje gir det deg muligheten til å skaffe deg den beliggenheten og størrelsen du ønsker deg?
Foto:Istock
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0