Korona-krisen påvirker ikke hyttemarkedet: - Hyttesalget i skjærgården går så det suser

22. april 2020 av Krogsveen
Mens Korona-krisen har stoppet Norge, har Henrik Tangen i Krogsveen vært travelt opptatt med visninger og hyttesalg i Kragerø-skjærgården. Salget av fritidsboliger ved sjøen lar seg ikke påvirke vesentlig av korona-krisen.
- Kjøp av hytte er den beste måten å investere pengene sine på når det er lav rente og høy inflasjon, sier Henrik Tangen.
Helt siden Korona-krisen traff Norge har Tangen reist Kragerø-skjærgården rundt i Krogsveen-båten sin, med folk som ønsker å investere i fritidseiendom ved sjøen. Men han har også hatt travle dager i områdene nordover mot Bamble og Porsgrunn.
- Sjøhytter er attraktive. Vi merker at folk har god råd, og at de ønsker å investere pengene sine i hytter når renten og inflasjonen er som nå. Fritidsbolig er et luksusgode mange vet å verdsette, sier Henrik.

Rekordtidlig sesongstart

Telemarkskysten har hatt en mild og snill vinter med lite snø. Våren kom tidlig. Det har gitt resultater for Krogsveen-megleren.
- Våren er normalt en god tid for salg av hytter ved sjøen, men i år begynte omsetningen av hytter rekordtidlig. Jeg solgte seks hytter før myndighetene iverksatte smitteverntiltakene i begynnelsen av mars. Det interessante er at omsetningen av hytter fortsatte etter at tiltakene ble iverksatt, tross usikkerheten som oppstod, sier Henrik.

Eksperiment

Han bestemte seg for å fortsette omsetningen av hytter ved sjøen – nesten som et eksperiment – til tross for hytteforbud og strenge smittevernregler. Det har vært en suksess
- Det krevde selvsagt mye, men jeg bestemte meg for at situasjonen som oppstod ikke skulle gå ut over kundene og markedet mitt, sier Henrik.

Visninger hver dag i påsken

Borte er interessenter som kun ønsker å se på hytter av ren nysgjerrighet. Henrik sender salgsoppgaver på e-post, og gjør individuelle visningsavtaler med hver enkelt. Responsen har vært veldig god.
- Folk som skal kjøpe hytte ved sjøen må ofte reise langt for å komme på visning. Det er folk som er seriøst på hyttejakt. Jeg kjører én til én-visning. Maks én familie per tur med båten. I påsken hadde jeg visninger hver eneste dag, og etter påske har det bare fortsatt, sier Henrik fornøyd.

Store forventninger

Han har store forventninger til tiden som kommer. Reiserestriksjoner til utlandet gjør at nordmenn nå i langt større grad vil feriere i Norge.
- Enkelte hytteselgere sitter på gjerdet og venter, men jeg tror våren og sommeren vil bli kjempebra. Alt tilsier at nordmenn kommer til å feriere mer i Norge i årene som kommer. Jeg har forventninger om en voldsom oppblomstring av hyttemarkedet, sier Henrik.

Har solgt åtte hytter under korona-krisen

Mandag 20. april ble hytteforbudet for nordmenn opphevet i de aller fleste norske kommuner. Krogsveen-megleren er spent på reaksjonene i markedet.
- Jeg har solgt åtte hytter i dette området under korona-krisen, og de dyre hyttene har vært lettest å selge. Prisklassen ligger på mellom tre og 13 millioner kroner, forteller Henrik.

Én million over takst

Forleden solgte han en hytte til én million over takst.
- Jeg hadde åtte interessenter, mest familier, som jeg fraktet én og én ut på visning med båt. Hytta gikk til slutt for én million over takst. Så folk er på jakt etter hytte. Ingen tvil om det, for nordmenn generelt har god råd, sier Henrik.

Stabil prisvekst

Selv om interessen for hytter er stor, tror ikke Henrik på en særlig stor prisvekst.
- Prisene vil holde seg noenlunde stabile. Jeg tror på en positiv prisutvikling, men jeg tror ikke vi kan forvente det store prishoppet.

Nå er rett tid å selge

Mange nordmenn går med tanker om å selge hyttene sine. Henrik mener det nå er rett tid å selge hytta. Lav rente, høy inflasjon og reiserestriksjoner er årsaken.
- For mange er hytteepoken over. Kanskje bruker de ikke lenger hytta så mye, og da mener jeg tiden er god for å selge. Det er utrolig mange folk der ute som ønsker å kjøpe hytte, sier Henrik, som er glad for at han valgte å være offensiv fra den rekordtidlige sesongstarten og gjennom hele korona-krisen.
- Vi har tjent på å være offensive i hyttemarkedet under korna-krisen, sier Henrik Tangen.
Ta gjerne kontakt med din lokale megler for gode individuelle råd, eller Krogsveen Kjøpshjelphvis du skal kjøpe hytte.

Du kan også sjekke markedet på disse sidene:
https://www.krogsveen.no/kjope

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0