Slik finner vi de som er interessert i din bolig

2. mai 2023 av Krogsveen
Gjennom vårt egenutviklede Boligsøkerregister har vi kartlagt over 86 000 boligsøkere som er på boligjakt.
Vi vet akkurat hva slags boligønsker våre boligsøkere har; ned til minste detalj. Dermed finner vi riktige kjøpere til din bolig. Flere interesserte folk på visning gir flere budgivere og øker sannsynligheten for høyere salgspris.

Krogsveen sitt Boligsøkerregister

Vårt Boligsøkerregister er et unikt system utviklet av interne krefter innen IT og produktutvikling. Systemet skiller seg fra bransjestandard ved at våre boligsøkere er nøye kartlagt av meglerne selv, eller at boligsøker gjør det selv direkte i systemet. Megler kommer i kontakt med interessenter på relevante arenaer som visning, befaring eller i budrunder. Våre boligsøkere er derfor aktivt på boligjakt.

Boligsøket blir registrert på detaljnivå og inneholder kriterier som gjør at vi kan finne boliger som oppfyller alle boligønsker en kjøper måtte ha. Det kan for eksempel være ønsker som stort kjøkken, nærhet til marka, tilgang på ladestasjon, utsikt og lignende. Det gjør at vi kan matche boliger med riktige kjøpere.
Slik fungerer det:
For boligkjøper:
Ole har nylig vært på visning i et område på Konnerud og blir kontaktet av vår megler for å høre om han er interessert i å legge inn et bud. Ole ønsker ikke å by på boligen, men vil gjerne registrere seg i Boligsøkerregisteret for å bli varslet om tilsvarende boliger. Ole har en prisramme på mellom 8 og 10 millioner, og oppgir at han ønsker fire soverom. Han spesifiserer søket sitt ytterligere ved å oppgi sine boligønsker. Ole er glad i friluftsliv og drømmer om å bo i nærheten av marka. Han kjører elbil og er avhengig av lademuligheter. I tillegg drømmer han om hage. Alt dette kan han legge inn i søket sitt.

For boligselger:
Kari skal selge sin enebolig på Konnerud. Boligen har 4 soverom, tilhørende garasje med lademuligheter, stor hage og god utsikt. Den har en prisantydning på 9 millioner kroner. Når en av våre lokale meglere er på kundemøte hos Kari, får hun se hvor mange kjøpere som er interessert i tilsvarende boliger, og som har vist interesse for boliger i nærområdet. Videre kan megleren snevre inn til akkurat de boligsøkerne som har oppgitt boligønsker som matcher Karis bolig, som for eksempel stor hage eller garasje med lademuligheter. Kari vil dermed få innsikt i hvor mange relevante kjøpere vi har til hennes bolig.
Kari ønsker å inngå et salgsoppdrag med megler. Allerede nå kan megler starte med å kontakte relevante interessenter.

Vi vekker interesse for boligen før den kommer for salg

I Krogsveen starter markedsføringen av boligen snarlig etter at vi inngår et salgsoppdrag med selger. Det innebærer at våre boligsøkere får tilgang til boliger som kommer for salg.
Slik fungerer det:
For boligselger
Kari velger å selge sin bolig med Krogsveen. Megler oppretter salgsoppdraget i våre systemer og innhenter nødvendige opplysninger. Nå kan matchingen mellom bolig og boligsøkere gjøres. En e-post sendes til alle relevante kjøpere der vi opplyser om at en bolig i deres søk kommer for salg. På den måten øker sannsynligheten for å få flere interesserte folk på visning, og dermed også muligheten for flere budgivere og en høyere salgspris.

For boligkjøper
Ole er en av dem som mottar e-post om at Kari sin bolig snart kommer for salg. Han får nå bedre tid til å forberede seg før visning, og kan allerede nå kontakte megler dersom han ønsker mer informasjon om boligen og området. I tillegg kan Ole kontakte banken sin for å skaffe finansieringsbevis, slik at han er klar til å by når boligen er salgsklar.
Når boligen er lagt ut til salgs, mottar Ole en e-post med invitasjon til visning og med lenke til komplett salgsoppgave.


Detaljert oppfølging av alle boligsøkere

Noen ganger ser vi at boligsøket ikke stemmer overens med hvordan kjøper opptrer i markedet. Da tar vi kontakt med kunden og oppdaterer søket. Systemet gir også meglerne mulighet til å se kundens atferd og vi dermed kan følge opp kunder på tvers med aktuelle boliger. På den måten bidrar vi til at kjøperne finner boliger som passer, og at vi alltid har tilgang til relevante kjøpere til våre boligselgere. Et oppdatert Boligsøkerregister gir både selger og kjøper stor merverdi.