Oppussing som lønner seg før salg

31. mai 2017 av Krogsveen
Skal du selge boligen din i løpet av de neste årene bør du bruke pengene dine på generell oppussing som maling og gulvsliping.
Av de nærmere 700 eiendomsmeglerne over hele landet som har vært med i spørreundersøkelsen, kommer det klart fram hva som er det beste rådet for en som planlegger å selge boligen sin i løpet av de neste fem årene og har et budsjett på 200 000 kroner. Svarene kommer fram i Meglerinnsikt, som er en undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Oppussing som gir mest igjen for pengene

Nøkkelen til å få mest mulig igjen for pengene ved å pusse opp før et salg ligger ifølge meglerne i å gjøre totalinntrykket best ved at overflatene er nyoppusset. Over 50 prosent av meglerne er soleklare på at maling og tilsvarende grep vil gi mest igjen for de investerte oppussingsmidlene.
Dette er grep som koster mindre, men gir størst visuell endring på totalinntrykket i motsetning til bad og kjøkken som koster mye. Totalinntrykket betyr mye når man skal vurdere å kjøpe en bolig.
Christian Vammervold Dreyer, Adm.dir i Eiendom Norge
- Det er da viktig at man gjør nøkterne farge- og materialvalg slik at man ikke ekskluderer for mange kjøpere, sier han videre.

Puss opp bad før kjøkken

Noe av forklaringen til at man skal prioritere overflatebehandling hvis man skal pusse opp før et salg, ligger nok i at man med 200 000 kroner kommer lengst med maling og sandpapir. Det vil trolig gi langt bedre resultat totalt sett for boligen, enn om man bruker opp hele beløpet på enten bad eller kjøkken. Skulle man likevel velge å gå for en av de to siste løsningene mener eiendomsmeglerne at det er dobbelt så viktig at man først pusser opp badet, så kjøkkenet.
Det har i de siste årene vært et økt fokus på feil og mangler i baderom, og det gjør at folk ser etter bad som er i orden. Er det feil og mangler ved bad vil dette være noe man trolig må gjøre noe med raskt når man oppdager det, og dette er ofte forbundet med store utgifter og tidkrevende prosesser, sier Christian Vammervold Dreyer.

Tett tak lønner seg

Flere meglere mener også at det kan være vel anvendte penger å sørge for at taket er tett og ser bra ut. Folk frykter dårlige tak og ser potensielt store utgifter hvis det er noe galt med det man ”har over hodet”. Andre ting som man kanskje tror gir god effekt ved et salg, som balkong, vinduer og hage/uteareal, mener meglerne at man ikke skal prioritere når en skal ha mest igjen for pengene.
Meglerinnsikt er en undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund, og er en del av det felles nordiske samarbeidet Nordic Housing Insight. Undersøkelsen gir nyttig og viktig informasjon til alle aktører i boligmarkedet og er den eneste undersøkelsen av denne typen som gjøres på tvers av landegrensene.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0