Pepperkakehus-auksjon til inntekt for barn og unge

28. november 2023 av Krogsveen
Tradisjonen tro skal det også i år auksjoneres bort pepperkakehus der inntektene går uavkortet til organisasjoner som hjelper barn.

Barn hjelper barn

I årevis har små barnehender bakt flotte pepperkakehus til inntekt for andre barn. Husene selges av våre egne meglere gjennom heftige budrunder.
Grunnmuren i kampanjen er at "barn hjelper barn". Barnehager, sfo og skoler får invitasjoner til å bli med i kampanjen om å lage et pepperkakehus som auksjoneres bort gjennom budrunder - akkurat slik vi gjør når vi selger "ekte" hus.
I år er meglerkontorene i Bamble/Porsgrunn, Lørenskog, Trondheim, Sandefjord, Larvik, Kristiansand, Fyllingsdalen og Lillestrøm med på auksjonen.

Pepperkakebakerne i Bamble fikk gå på rød løper

Henrik Tangen er selve pepperkakegeneralen på Telemarkskysten. Kontoret i Bamble, med Tangen i spissen, startet med pepperkakehusauksjon i 2005. - Det har blitt slik at alle vet at det i førjulstiden kan komme penger til gode formål fra Krogsveen i Bamble/Porsgrunn. Det er virkelig en god tradisjon, der vi har mulighet til å bidra i lokalsamfunnet med å engasjere barn til å hjelpe andre barn som ikke har det så lett, sier Tangen.
I år skal pengene fra pepperkakehusauksjonen i Bamble/Porsgrunn gå til Ups & Downs Telemark.
Henrik Tangen, daglig leder i Krogsveen Bamble/Porsgrunn


-Innledningsvis var vi usikre på hvem som skulle få pengene i årets auksjon, men da vi fikk høre om Ups & Downs Telemark var vi ikke i tvil. I høst har filmen Lars er LOL blitt vist på kino. Filmen er rørende og sjarmerende, og handler om det å stå på utsiden og å våge å være seg selv. Lars, eller Adrian som han egentlig heter, bor i Porsgrunn og foreldrene hans er engasjerte i Ups & Downs. Selv har jeg også en i nær familie som har down syndrom. Det er veldig fint å kunne bidra med støtte til foreningen. Vi bryr oss og syntes budskapet i filmen er svært viktig. Det å kunne gi gode opplevelser med tilpassede aktiviteter gir ekstra stor glede til mottakerne, sier Tangen.

Adrian Øverjordet Vestnes, som spiller Lars i filmen, var selv med på åpningen av årets pepperkakeutstilling og hjalp ordfører i Bamble, Jon Flølo, med å klippe snoren. Alle de flinke pepperkakebakerene kunne entré utstillingen på rød løper.
Ordbører i Bamble klipper snoren for å åpne pepperkakeauksjonen.


Avdelingen har laget ferdig salgsoppgavene til alle pepperkakehusene og allerede fått fin omtale i lokalavisene. Utstillingen i år inneholder 13 byggverk. -Vi kommer til å ringe næringslivsaktører og be om bud, så vær forberedt. Videre oppfordrer vi alle som vil bidra med bud til å ta kontakt, sier Henrik Tangen. -Vi satser høyt og håper å kunne få inn rundt kr. 50.000,-, men gjerne mer.

Støtter Erkeengler for tredje år på rad

Lørenskogkontoret er med for tredje år på rad og anser det nå som en fast tradisjon. - Vi syns det er et så flott engasjement og en fantastisk anledning til å bruke førjulstiden på å gjøre noe mer enn å bare selge vanlige hus, sier eiendomsmegler Silje Roska, som er ansvarlig for kontorets auksjon i Lørenskog.
Silje Roska, eiendomsmegler i Krogsveen Lørenskog.

Som tidligere år går også bidragene til stiftelsen Erkeengler. Den ble etablert etter at to små barn brått ble revet bort i juli 2020. Barnas far, familie og en nær venn står bak minnefondet. Stiftelsen skal hedre guttene og gi dem evig liv gjennom bidrag til nærmiljøet.
Formålet er å tilrettelegge for – og bidra til – at barn og unge i Lørenskog og Rælingen kommune får delta i lek og fritidsaktiviteter.
- Dette er noe vi mener er svært viktig da det er altfor mange barn og unge der ute som ikke har gode nok tilbud. Vi opplever at våre kunder er veldig opptatt av at barna skal ha trygge oppvekstsvilkår og et sunt aktivitetstilbud. Derfor er det midt i blinken at vi kan bidra med å samle inn mer penger til stiftelsen, så vel som å spre budskapet og bidra til at stiftelsen blir hørt. I tillegg er det en glede å se at barna kan hjelpe andre barn og føle at de har bidratt med noe som de kan være veldig stolte av, sier Silje Roska.
Et av bidragene til Lørenskog sin pepperkakeauksjon.


Pepperkakelandsbyen åpnes i Stormberg sine gamle lokaler på Metro senter i Lørenskog den 4. desember, og vil stå til fredag 15. desember. Da avsluttes den med en ellevill budrunde! Silje og hennes kolleger bidrar med salgsoppgaver, annonser og gjennomfører budrunder. Høystbydende får med seg et pepperkakehus.
-Planlegging og pynting er godt i gang og vi gleder oss veldig til å se bidragene fra alle de flinke pepperkakebakerne i kommunen, forteller Roska.

Velkommen til Sukkerbakeveien 111

Det nordligste kontoret til Krogsveen, Trondheim, har gjort en litt annen vri på årets auksjon. De har bakt sitt eget pepperkakehus som de nå lodder ut. Pepperkakehuset, som består av iglo og nyoppusset reinsdyrfjøs, og har fått sin egen adresse og boligannonse, tilsvarende en Krogsveenbolig.
Her kan du lese mer om Sukkerbakeveien 111og bli med i trekningen ved å vippse et bidrag. Bidraget er øremerket Røde Kors sitt arbeid i Israel og på Gazastripen.
Det er Elise Småøien Flatjord og Nadia Karoline Rouhani som er ansvarlig for auksjonen i Trondheim.
Nadia Karoline Rouhani og Elise Småøien Flatjord i Krogsveen Trondheim.
-I årets pepperkakeauksjon har vi valgt å gi pepperkakehuset vårt samme oppmerksomhet som en ekte bolig på sosiale medier. Vi har derfor opprettet en landingsside med all nødvendig informasjon og bilder av pepperkakehuset! Målet er å tilføre auksjonen en humoristisk vri, samtidig som vi oppfordrer folk til å støtte en betydningsfull sak. Gjennom vår støtte til Røde Kors sitt arbeid i Israel og på Gazastripen ønsker vi å rette oppmerksomheten mot det akutte behovet for hjelp. Responsen på pepperkakeauksjonen har vært overveldende positiv, og vi håper at budskapet vårt kan nå ut til enda flere, slik at vi sammen kan bidra til å støtte en livsviktig sak, sier Nadia.
Alle som ønsker å se pepperkakehuset “live” er velkommen til å ta turen innom kontorlokalet i Fjordgata 82, Trondheim.

Engasjerer lokalmiljøet

Andre Krogsveen-avdelinger som har engasjert lokalmiljøet i år er Sandefjord, Lillestrøm og Kristiansand.

Avdelingen i Sandefjord har valgt at alle bidrag skal gå til Frelsesarmeen, og da spesifikt at matutlevering og barn&unge blir prioritert.
-Formålet vårt er å gi til Frelsesarmeen Sandefjord da det er mange som har det tøft økonomisk. Vi har fått inn en del hus som står klare på kontoret og det ventes at det skal komme en del i morgen og kanskje noen på overtid til uken, sier Hege Semb Maaren, som er ansavarlig for Sandefjord sin auksjon.
Hege Semb Maaren, Krogsveen Sandefjord
I Lillestrøm er det Romerike krisesenter som vil få glede av årets bidrag. Emilie Møllegaard Tunskaug oppfordrer alle til å bidra, både enkeltpersoner og bedrifter.
-Vi har tett samarbeid med biblioteket i Lillestrøm, samarbeidspartnerne og Romerikes Blad for å få promotert årets auksjon. Budgiverne fra i fjor vil selvsagt også bli fulgt tett opp. Vi håper mange vil være med å bidra og legger vekt på at ingen beløp er for små. Hver krone teller!
Emilie Møllegaard Tunskaug, Krogsveen Lillestrøm
Krogsveen Kristiansand gir all inntekt fra årets pepperkakeauksjon til Gatemagasinet MOT v/Kirkens Bymisjon. Selgerne av Gatemagasinet MOT er i en vanskelig livssituasjon som medfører at de står langt fra det ordinære arbeidslivet. Gatemagasinet utgis av Kirkens Bymisjon Kristiansand og distribueres i nært samarbeid med sammensenteret i Kristiansand og Kirkens Bymisjon i Arendal.

-Gatemagasinet MOT er et lokalt magasin som er avhengig av lokal støtte. Vi i Krogsveen ønsker å bidra til å utligne forskjellene i samfunnet, støtte den gode jobben selgerne Gatemagasinet gjør og hjelpe på veien, sier Azra Hadzic som jobber som eiendomsmegler i Krogsveen Kristiansand.

-Vi har fått mye positiv tilbakemelding på landsbyen vi har lagd sammen med Sandens kjøpesenter. Det er stor interesse og engasjement fra besøkende. Vi er ikke i gang med selve budrundene enda, men dette vil skje i løpet av desember, sier Azra forventningsfullt.
Azra Hadzic, Krogsveen Kristiansand

Deltakere Krogsveen Pepperkakeauksjon 2023

Larvik- Barnas Røde Kors
Sandefjord - Frelsesarmeen
Trondheim- Røde Kors
Bamble- Ups & Downs Telemark
Kristiansand- Gatemagasinet MOT v/Kirkens bymisjon
Lørenskog - Erkeengler
Lillestrøm- Romerike Krisesenter
Fyllingsdalen- Magneten Frivilligsentral, Fyllingsdalen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no