Prisene på snøsikre hytter stiger mest

3. mars 2017 av Krogsveen
Snøsikre områder stiger mest i pris. Vi forteller om full fart i hyttesalget på Bjorli. Som så mange av våre hyttemeglere, opplever vi høy aktivitet for tiden.
I 2016 ble det solgt omlag 3.500 fjellhytter i Norge, som er hele 13 prosent flere enn året før. Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 5,5 prosent det siste året. Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster 1 700 000 kroner. Den norske hyttedrømmen lever altså i beste velgående. Det viser Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk .
-De fleste er ute etter en hytte med god standard. Tre soverom og kanskje til og med to bad er å foretrekke. Men fler og fler hyttekjøpere er altså opptatt av snøsikkerhet hele vinteren igjennom. Varmere vintre mange steder i Norge gjør at kravene til sterk historikk for gode snødybder står høyt på kjøpernes liste over avklaringspunkter.
Det er en rekke faktorer som spiller inn på hvilke hytter som passer best for deg og din familie. Men det mange lurer på i tillegg er om det finnes et ideelt tidspunkt i løpet av året for å begi seg inn i fjellhyttemarkedet.

Når bør man kjøpe hytte?

Mange lurer på om man bør vente til våren for å sikre seg et godt kjøp. Eller er det kanskje høsten som er den beste sesongen for å være i fjellhyttemarkedet? Siden mange har generasjonsperspektiv på hyttekjøpet, er det mer enn kun prisen som er avgjørende.
- "Mest av alt handler det om å finne seg den hytta man vil ha. Akkurat som all annen kjærlighet må man jo finne den rette før man går inn i et langt og forpliktende forhold. Et hyttekjøp dreier seg utrolig mye om følelser. Mange kjøper hytta med tidsperspektiv på 20-30 år. Noen av kjøperne tenker til og med at barna kommer til å overta hytta en dag”.
Det skriver vår erfarne hyttemegler Torbjørn Meli om hyttekjøp i denne bloggposten .
Det er oftest mest aktivitet både på kjøper- og selgersiden for vinterhytter i perioden i forkant av høst- og vinterferien. I tillegg vil mange gjerne sikre seg drømmehytta i forkant av skoleferien, slik at familien får lagt ferien på den nye hytta. Dermed blir utvalget av hytter på markedet størst i disse periodene. Men da er det også flere kjøpere om beinet. I andre perioder kan konkurransen fra andre kjøpere være lavere, men da er også tilbudet av aktuelle hytter mindre. Dermed er det vanskelig å gi noe absolutt råd om når på sesongen det er lurest å være i markedet.

Forbered deg godt!

Erfaringsmessig bør du heller fokusere på å sette deg selv i best mulig posisjon ved å sikre finansiering og vite hva du vil ha, uavhengig av tid på året:
  • Undersøk flere hytteområder og finn ut hva som er viktig for deg og din familie. Besøk områdene og gå på visninger for å bli kjent
  • Tenk på langsiktige forhold slik som snøsikkerhet og hvordan du tror klimaendringer vil påvirke snøforholdene på hytta om 20 år Les her om den økte pågangen etter høytliggende hyttetomter
  • Følg med på markedsutviklingen i området og noter deg hva hyttene blir solgt for
  • Kontakt en hyttemegler og be om å bli fulgt opp. Dermed kan du få profesjonell oppfølging fra en som kjenner markedet i området du er interessert i
Registrer deg som hyttekjøper på Krogsveens BoligkjøperRegister- slik sørger du for å få innsikt i hvilke hytter som kommer for salg før alle andre.
Ved å samle denne erfaringen gjør du deg klar til å handle når drømmehytta ligger der fristende og klar til å bli bydd på. Forhåpentligvis er det du som vinner budrunden.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0