Pusse opp? Det skal ikke alltid så mye til

29. desember 2017 av Krogsveen
Mange blir skremt av rom som trenger oppussing, og det er ikke rart for det er ikke alltid så enkelt å se for seg hvordan et rom kan bli. Men ikke la deg skremme, de fleste rom kan oppnå stor forandring med noen få tiltak. Her får du noen gode tips.

8 enkle oppussingstips

1. Planlegg før du setter i gang
Bestem deg for hva du ønsker å gjøre og legg en plan. Jo bedre forberedt du er, jo mindre ubehagelige overraskelser får du.
2. Sammenlign priser
Det kan være store forskjell på priser på maling, tapet, fliser etc. Bruk derfor litt tid på å sammenligne priser før du setter i gang.
3. Et godt forarbeid lønner seg
Ja, det kan være kjedelig med forarbeid, men det lønner seg. Bruk heller den tiden det tar å maskere lister og vinduer, i stedet for å prøve å male på frihånd og ta deg tid til å vaske der det trengs. Tiden du bruker kan fort tjene seg inn igjen og resultatet skal du ofte leve med i årevis.
4. Det er mye du kan gjøre selv
Du kan spare mange penger på å gjøre deler av jobben selv. Maling, tapetsering og lignende får de fleste til, mens vann- og avløp og det elektriske arbeidet er det anbefalt å bruke fagfolk til.
5. Bruk pengene der du får glede av dem
Alle er forskjellige, puss derfor opp etter dine behov ikke etter hva som er trendy eller kult. Hvilket rom liker du best å være i? Er du glad i å lage mat og bruker du mange timer på kjøkkenet? Drømmer du om hjemmespa, eller er det et multimedierom som står øverst på ønskelisten? Legg flest penger i det rommet som betyr mest for deg.
6. Gjør heller litt bra enn mye halvveis
Det kan for eksempel være bedre å velge kvalitetsfliser til badet på gulvet og i dusjsonen og ha våtromsmaling på veggene, i stedet for å velge rimeligere fliser i hele rommet som du egentlig ikke har lyst på.
7. Ta et rom av gangen
Mange blir overveldet hvis de begynner med hele huset på en gang. Lag gjerne en plan og sørg for å ha en god helhet. Men begynn heller med ett rom og gjør det ferdig før du går videre til neste, da vil du ha bedre kontroll og oversikt.
8. Tenk langsiktig
Det er enkelt å male en vegg, her kan du derfor slå deg løs og velge akkurat det du vil, men når det gjelder for eksempel kjøkken eller bad kan det lønne seg å tenke frem i tid. Spør gjerne deg selv: Vil du like disse flisene eller denne kjøkkeninnredningen om ti år?
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0