Slik blir du kvitt vond lukt i boligen din

12. april 2023 av Krogsveen
Har du vond lukt i boligen din? Her får du gode råd om hvordan bli kvitt den.
En ubehagelig lukt kan negativt påvirke inntrykket under visninger og redusere sjansen for å oppnå rett pris. Det kan gjøre salgsprosessen mer utfordrende. Hvis du opplever vond lukt i boligen din, bør du vurdere følgende råd for å adressere problemet:
  • Dersom det oppstår vond lukt fra sluket i boligen din, kan det skyldes at sluket har stått ubrukt over tid. En enkel løsning er å tilføre vann til sluket ved å helle forsiktig fra en kagge eller la vannet renne fra springen. Dette vil tette luftforbindelsen til avløpssystemet og eliminere den ubehagelige lukten. I tillegg kan du også bruke klorin ved å helle noen korker i sluket, la det stå i noen minutter, og deretter skylle ned. Dette dreper bakteriefloraen i sluket. For å forebygge problemet kan du også helle matolje i sluket hvis boligen skal stå ubrukt i en periode, for eksempel under ferie eller når badet sjelden brukes.

  • Dersom du har kjæledyr, er det viktig å sørge for rene katte- eller hundesenger. Før visning bør du også lufte godt. Det kan være en god idé å bytte ut katte- eller hundesenger med nye for visningen. Husk også å holde fuglebur rene.

  • Fukt i boligen kan forårsake en ubehagelig lukt som bør utbedres før salg. Rådfør deg med en eiendomsmegler eller fagperson for å få veiledning om hva som bør gjøres. Krogsveen kan tilby kvalitetssikrede håndverkstjenester til konkurransedyktige priser hvis du trenger det. Ta kontakt med din Krogsveen-megler i god tid før salget for å diskutere dette.
  • Lukt fra kjøleskap er en vanlig problemstilling. For å løse dette, anbefales det å tømme kjøleskapet for alle matvarer og grønnsaker. Kast mat som er utgått på dato, og rengjør skapet grundig. Et kjerringråd er å plassere en skål med kaffegrut i kjøleskapet, da det kan bidra til å fjerne uønsket lukt. Imidlertid er det sikreste alternativet å fjerne all maten og utføre en grundig rengjøring.

  • Urinlukt fra toalettet kan enkelt fjernes ved å vaske det med klorinvann.

  • For å unngå ubehagelig lukt i hjemmet, er det viktig å rengjøre søppelbøtten jevnlig og sørge for at søppelposer er intakte. Lukkede søppelbøtter kan også være en god løsning, men de må også vaskes jevnlig, spesielt før visning.

  • Når det gjelder treningsklær, kan de utvikle en ubehagelig lukt hvis de ikke er vasket. Unngå å ha brukte treningsklær liggende under en visning. Det beste rådet er å vaske klærne. Hvis det ikke er mulig, kan du bruke en lukket skittentøysdunk eller oppbevare klærne i bilen til visningen er over.
  • Illeluktende sko bør ikke være synlige under visningen. Hvis mulig, fjern dem helt. Hvis ikke, kan du bruke skodeodorant eller drysse bakepulver i skoene. Det beste rådet er likevel å fjerne skoene.

  • Vask og luft godt før visningen for å forebygge dårlig lukt i hjemmet. Dette vil også gjøre det enklere å identifisere kilden til eventuell lukt. Krogsveen tilbyr kvalitetssikrede vasketjenester til konkurransedyktige priser. Ta kontakt med din Krogsveen-megler i god tid før visningen.
Til slutt, unngå å tenne duftlys under visningen da det kan vekke mistanke og føre til spørsmål om hvorfor du bruker duftlys.
Med Krogsveen Pluss får du gode tilbud på en rekke tjenester som flyttehjelp, utvask, visningsvask, overflateoppussing, mellomlagring og flyttehjelp.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0