Slik blir du kvitt vond lukt i boligen din

9. september 2020 av Krogsveen
Ingen ønsker en bolig som lukter vondt. Uansett hvor lukten kommer fra, så kan nettopp vond lukt være en grunn til at potensielle kjøpere snur i døra
Vond lukt kan faktisk være en faktor som trekker ned prisantydningen på boligen din og gjør den vanskeligere å selge.
Hvis du har en bolig med et luktproblem, kan det være smart å prøve et av disse tipsene:
1.Mange opplever at det kan lukte vondt fra sluket på badet eller vaskerommet hvis man for eksempel har vært bortreist noen uker. Det kommer av at sluket trenger tilførsel av fukt. Det er et problem som det er enkelt å gjøre noe med, det er bare å åpne for kranen og la vannet renne noen minutter, hvis ikke det hjelper kan du tilsette et par kapsler Klorin og la det stå 5-10 minutter. Du kan også forebygge problemet ved å ha litt matolje i sluket når du vet du skal være borte en stund eller om du har et bad som sjelden blir brukt.
2.  Har du kjæledyr? Sørg for rene kattebakker og god utlufting før visning. Det kan også lønne seg å vaske eller bytte ut hundesenger, og tepper som kjæledyrene bruker ofte.  Hvis du har fugler, sørg for at fugleburet er rent.
3. Hvis du har et fuktproblem som gir lukt i boligen din, bør det utbedres før boligen skal selges. Det er flere ulike måter å få hjelp på, avhengig av hva fuktproblemet er. Kontakt fagfolk eller eiendomsmegler for å få best mulig hjelp.
4. Hvis det lukter fra kjøleskapet ditt, er den beste løsningen å ta ut alle matvarer, kaste gammel mat og vaske godt. En skål med kaffegrut i kjøleskapet skal også fjerne uønsket lukt.
5. Lukt fra urin kan fjernes ved å vaske med Klorin.
6. Sørg også for å rengjøre rundt søppelbøtten med jevne mellomrom. Hvis det har vært hull i en pose og det har kommet ut væske fra søppelposen, kan det være en kilde til lukt. Det vil også være en hjelp å bruke lukkede søppelbøtter.
7. Det lukter sjeldent godt av godt brukte treningsklær og lignende. Velg derfor lukkede skittentøyskurver.
8.  La illeluktende sko stå ute til lufting. Bruk deodorant for sko eller strø litt bakepulver i skoene for å fjerne lukten.
9. Sist, men ikke minst: Det viktigste er å vaske godt og lufte godt ut. Da forebygger du de fleste luktproblemene.
Lykke til!
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0