Slik får du bedre plass på kjøkkenet

5. november 2018 av Krogsveen
Får man egentlig noen gang nok plass på et kjøkken? Uansett om et kjøkken er lite eller stort, har man sjelden for god plass. Det er derfor viktig å vite hva man kan gjøre for å utnytte plassen best mulig.Her får du 10 gode tips som kan gi deg et velfungerende og ryddig kjøkken, som du får lyst til å bruke:
1.Ta en skikkelig opprydding! Trenger vi egentlig 4 osteskjærere og 5 brødkniver? Og hva med den smarte maskinen vi kjøpte til å hakke løk, er den egentlig helt nødvendig? Behold bare det du trenger. Du vil gi mer plass og det vil bli mye enklere å finne det du trenger.
2.Utnytt plassen helt opp til taket. Hvis du skal lage nytt kjøkken kan det lønne seg å bestille overskap som går helt opp. Hvis du ikke har overskap som utnytter plassen, kan du plassere kurver på toppen av skapene. De er praktiske til alt det du sjelden bruker.
3.Hvis du ikke har plass til en spiseplass på kjøkkenet kan det være en god løsning å fjerne to kjøkkenskap og plassere to barstoler under benkeplaten i stedet. Da kan de enkelt dras frem når de trengs og de tar ikke opp plassen ellers.
4.Løse møbler er ofte en god løsning for å utnytte plassen best mulig. Det er ekstra fint hvis du leier, da kan du utnytte en tom krok og ta de med deg når du flytter. Her er to enkle trancherbord fra IKEA satt sammen til en fin kjøkkenløsning. De kan også flyttes inn i stua og fungere som buffet hvis man skal servere mat til mange.
5.Velg mindre antall kjøkkenutstyr av god kvalitet. Det er bedre med en god stekepanne, enn tre dårlige. Du trenger heller ikke et helt kasserollesett i 7 ulike størrelser. Velg heller litt men godt.
6.Velg klappstoler som ekstrastoler og heng dem på veggen når de ikke er i bruk. De fleste har behov for et par ekstra sitteplasser av og til. Hvis du velger klappstoler er de enkle å få plass til når de ikke er i bruk enten i et skap, bak en dør, eller som her hvor de er hengt opp på veggen som dekor.
7. Hvis du ønsker at kjøkkenet skal virke større, lønner det seg å velge et lyst kjøkken, både lyse vegger og lyse skapdører vil virke forstørrende. Dette kjøkkenet er i utgangspunktet et lite kjøkken, med bare én vegg og en kokeøy, men det har en stor romfølelse fordi man har valgt å integrere det med resten av stua.
8.Det er fort gjort å enten ha for mange eller for få ting stående fremme. Hvis du har for mange ting blir uttrykket rotete, men har du for få kan det virke livløst. Finn en god balanse. Fine oljeflasker eller glasskrukker med mel, sukker, korn og lignende er dekorativt. Det er også fint å samle ting på et brett eller i en kurv.
9.Sørg for gode løsninger i skuffer og skap. Ha gjerne store glasskrukker som her til mel, sukker, korn og lignende og mindre glasskrukker til krydder og småting.
10.Fjern rotehjørnet. Det er fort gjort å ha et hjørne på kjøkkenet som alltid tiltrekker seg rot. Ha heller en skuff eller en kurv som du kan bruke til å legge post, papirer og diverse i. Tenk også på at alle ting skal ha et hjem. Det er en av de beste reglene for å holde orden, og den gjelder også på kjøkkenet. Sørg derfor for at alt har sin faste plass, da er det enkelt å rydde på plass og du vet alltid hvor du finner det du trenger.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0