Er du på boligjakt? Nøkkelordet er planlegging

17. februar 2021 av Krogsveen
Er du på jakt etter ny bolig? Finn ut hva slags behov du har. Deretter må du avpasse behovene etter hvor dyr bolig du har råd til å kjøpe.
Krogsveens lokale meglere kjenner boligmarkedet godt i sine respektive nærområder. De har lokalkunnskap – både når det gjelder demografi, prisnivå, og kvalitet på boligene. Derfor er våre meglere meget godt egnet til å hjelpe deg med å finne frem til områder og boliger som passer deg og din økonomi.

Er du sikker på at du «må ha»?

Bruk gjerne en av våre meglere som sparringspartner når du skal finne balansen mellom behov og økonomi. Sett opp én liste over ting du «må ha», og én liste over «kjekt å ha». Finn deretter ut hvilke «må ha»-krav du absolutt ikke kan gi avkall på, og hvilke du kan vurdere én gang til.
Her gir vi deg noen tips med tanke på en del «må ha»-elementer du kanskje kan lempe litt på.

1. Må ha heis. (Kanskje kan du finne en høy 1. etasje eller 2. etasje?)

2. Må være ferdig oppusset og god standard. (Kanskje du heller skal tenke på lavere kjøpesum, og heller pusse opp? Mye kan gjøres selv, eller sammen med gode medhjelpere)

3. Må hariktig område og beliggenhet. (Søk heller råd hos din nærmeste Krogsveen-megler for å finne alternativt område der prisene er mer gunstige)

Beliggenhet – «må ha»?

Beliggenhet er viktig når du skal kjøpe bolig. For mange er det kanskje det viktigste av alt. Ofte er det boligprisene som begrenser oss, eller til og med stopper oss fra å kjøpe den beliggenheten du har drømt om. Derfor kan det være smart å gå noen runder med deg selv for å se og søke alternative boområder.
Rådet er å være ærlig mot deg selv.
Ikke undervurder magefølelsen din, men ny kunnskap om et annet boområde, kan endre synet ditt på hva slags beliggenhet du «må ha».
Det viktigste du bør tenke på ved boligkjøp, er at du skal finne et godt sted å bo. Men husk at dette kjøpet legger grunnlaget for et godt salg senere i livet. Derfor har vi laget en oversikt over gode faktorer som danner grunnlag for et godt kjøp.

1. Kjøp i et område i fremgang og vekst

2. Kjøp og selg i samme boligmarked. Da er du mindre utsatt for svingninger i markedet.

3. Kjøp en bolig som passer din livssituasjon, nå og i nærmeste fremtid.

4.Kjøp i et område du vet du vil trives, og som passer livsstilen til deg og din familie.

En meglers lokalkunnskap

Eiendomsmeglere i Krogsveen har god lokalkunnskap i området de operer i. En eiendomsmegler med god lokalkunnskap kan hjelpe deg i en innledende fase av en bolighandel. Megleren kjenner prisnivået, og kan fortelle deg om utvikling og planer for området, samt kvaliteten på boligene og bomiljøet.
I tillegg kan Krogsveens meglere gi deg opplysninger om aktuelle boliger som matcher dine ønsker, allerede før de blir lagt ut i markedet.

Sett av tid til planlegging

Skal du selge din nåværende bolig? I så fall er det gunstig å få en verdivurdering av boligen på et tidlig tidspunkt i prosessen. Da vet du hval slags økonomiske rammer du har å forholde deg til før du skal kjøpe ny.
Suksessen i en bolighandel ligger svært ofte i god planlegging. Det kan være utfordrende å sette av tid til å kartlegge og balansere drømmer og behov, men likevel; sett av tid til en behovsanalyse. Det er nemlig enklere å få progresjon i boligprosessen dersom du har forberedt deg godt.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0