poster

Slik ordner du finansieringen av drømmeboligen

8. april 2015

Skal du kjøpe bolig? Selv om drømmer er livets drivstoff, er det smart å få noe håndfast på plass før du lar magefølelsen få fritt spillerom. Tidlig i prosessen er det lurt å undersøke hvor mye du kan og bør låne. Slik justerer du deg inn på riktig prisnivå – og på den måten kan du konsentrere deg om å drømme om den riktige boligen.

Del

Har du opplevd det? At på tross av at livet går sin vante gang, har du allerede flytta i hodet? Om kvelden drømmer du allerede om balkongen i kveldsola. På jobb kjenner du allerede følelsen av bare føtter på tregulv. Og før du vet ordet av det er du i full gang med å finne riktig peisinnsats, bytte fliser på badet eller trimme rosebuskene, uten å ane hva adressen din blir. Selv om drømmer er livets drivstoff, er det smart å få noe håndfast på plass før du lar magefølelsen få fritt spillerom. Tidlig i prosessen er det lurt å undersøke hvor mye du kan og bør låne. Slik justerer du deg inn på riktig prisnivå – og på den måten kan du konsentrere deg om å drømme om den riktige boligen.

Dette er smart å huske på når du skal kjøpe ny bolig.

Med drømmen følger din fremtidige økonomi

Noe av det viktigste å huske på, er at du skal leve med budsjettet ditt helt til boligen en gang er nedbetalt, som oftest 25 år. Derfor er forarbeidet viktig. Gjør en grundig gjennomgang av økonomien din. Finn månedlig inntekt etter skatt, og trekk fra utgiftene dine. Det resterende kan benyttes til å betjene et boliglån. Med dette i bunn, kan du siden beregne litt i forhold til lønnsnivået ditt. Har du utsikter til en inntektsøkning, vil du kunne tåle å ha det litt trangt i starten. Om du ikke har forventninger utover vanlig lønnsvekst, må du kanskje nedjustere forventingene noe.

Les om prisutviklingen i ditt område her.

Nyt godt av god rådgivning fra Danske Bank

Krogsveen er en del av Danske Bank. Deres rådgivere har gode rutiner på å hjelpe låntakere med budsjett tilpasset den enkeltes behov og økonomi. De kjenner alle sikkerhetsmarginer å ta hensyn til og hjelper deg gjerne med å sette opp et godt estimat. Prøv deres enkle nettbaserte boliglånsguide , snakk med en av rådgiverne dereseller send inn lånesøknad på nett og få raskt svar.

Prøv den smarte lånekalkulatoren fra Danske Bank.

Undersøk verdien på boligen din – med lynvurdering

For deg som ikke er førstegangskjøper, er en forutsetning for et nytt kjøp gjerne å få vite hva din bolig er verdt i dagens marked. Her kan Krogsveen med fordel hjelpe deg. Krogsveen har nemlig en tjeneste hvor du superenkelt får en omtrentlig verdi på boligen din direkte via nettsiden deres lynvurdering.no . Her legger du ved et par bilder og fyller inn litt info om boligen. Slik får du med et par tastetrykk en vurdering i løpet av en virkedag.

Bestill en verdivurdering helt uforpliktende

Hvis du vil ha en verdivurdering som du kan bruke ved eventuell refinansiering eller bankbytte, kan du kontakte Krogsveens avdeling i ditt område eller bestille en verdivurdering via Krogsveen.no. Da får du en av Krogsveens meglere på visitt og en helt uforpliktende, men mer presis verdivurdering.

Siden er det bare å begynne å drømme for alvor. Gjerne ved hjelp av boligsøkerregisteret vårt.