poster

5 gode råd om boligkjøp!

8. april 2020

Boligkjøp er kanskje måten flest mennesker får sine største drømmer oppfylt – bokstavelig talt. Her 5 gode råd som bringer deg 5 skritt nærmere verdens hyggeligste adresseendring.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

1. Lag en liste på drømmeboligen

Tenk gjennom hva det er som virkelig betyr noe for deg. Er du morgenfugl eller natteravn? Svaret gir deg kanskje et hint om det er kveldssol på terrassen eller morgensol inn kjøkkenvinduet du vil holde høyest. Og på samme måte; hva er det du kan unnvære som andre vil betale for? Sett opp en liste over hva du ønsker i din nye bolig med det viktigste først og mindre viktige ting lengre ned. Hold på lista, og hvis du blir stormforelsket i en bolig, gå tilbake til den og sjekk av. Slik finner du ut om det er het flørt eller sann kjærlighet.

2. Bli kjentmann i området du ønsker å kjøpe i

Gjør deg kjent med prisnivået i området der du ønsker å kjøpe. Orienter deg om avstander til offentlig kommunikasjon, skole, barnehagetilknytning, og de andre tingene som er viktig for deg. Du kan også spørre din lokale eiendomsmegler ut om slike forhold for et bedre grunnlag til å gjøre egne vurderinger rundt et kjøp. Ta gjerne kontakt med ditt lokale Krogsveen kontor. Vi har god lokal kunnskap og hjelper deg gjerne.

3. Hold deg oppdatert på hva som skjer i ditt område

Ta utgangspunkt i listen du laget på drømmeboligen og definer boliginteressene dine hos din lokal eiendomsmegler, slik at du kan få tilsendt informasjon om boliger som kommer for salg. Krogsveen har Norges mest oppdaterte boligmatch. Registrerer du deg der, vil Krogsveens kartlegge behov og ønsker for din neste bolig – og sørge for at du er først ute med å høre om boligene som passer akkurat for deg.

4. Finn de økonomiske rammene dine

Undersøk tidlig i prosessen hvor mye du kan og bør låne. Sett deg en øvre grense og hold den i budrunder. Sør for å ha finansieringen ordnet. BN Bank Danske er en del av Krogsveen og rådgiver deg gjerne med finansiering. Benytt deres boliglånsguide eller ta kontakt med dem direkte. Husk også kjøps- og salgsomkostninger i din økonomiske gjennomgang, så vel som utgifter til vedlikehold og rehabilitering i boliger der det er nødvendig. En forutsetning for å kjøpe ny bolig for deg som eier bolig i dag, er å vite dens verdi i dagens marked. Om du vil finne ut verdien på boligen din kan sjekke din boligverdi på krogsveen.no som gir deg et omtrentlig estimat, eller du kan be om en vanlig verdivurdering. Denne kan du også bruke ved eventuell refinansiering eller bankbytte. Tjenesten er helt uforpliktende hos Krogsveen og kan bestilles via nett eller ved å kontakte Krogsveens kontor i ditt område.

Les mer om finansiering her.

5. Få til en god visning

Attraktive boliger selges ofte raskt. Ta derfor med fagfolk direkte på visning på de boligene du virkelig ser potensiale i om du har anledning til dette. Les salgsoppgaven nøye før visning og orienter deg godt på forhånd, slik at du vet hva du lurer på og kan spørre megler og selger direkte.

Lurer du ytterlige på noe rundt boligkjøp, kan du kontakte Krogsveens kontor i ditt område. Krogsveens meglere har lang erfaring med å bistå både fornøyde kjøpere og selgere hele veien fra drømmen fødes til nøkkelen står i låsen.

Lykke til!


Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no