5 gode råd for et trygt boligkjøp

8. april 2022 av Krogsveen
Et boligkjøp kan oppfylle dine største drømmer. Her er fem gode råd som sørger for en trygg kjøpsprosess og hyggelig adresseendring.

1. Sett opp liste når du skal kjøpe bolig

Tenk over hva som virkelig er viktig for deg når du skal kjøpe din nye drømmebolig. Sett opp en liste om hva som er viktig for deg. Er du morgenfugl eller natteravn? Ønsker du kveldssol på terrassen, eller vil du ha morgensol inn gjennom kjøkkenvinduet? Eller er det kanskje viktig for deg med østvendt balkong, der du kan nyte kvalitetstid for deg selv med morgenkaffen og lese avisen?
Lag deg også en oversikt over hva du kan unnvære. Listen bør inneholde det viktigste først, og det minst viktige sist.
Ta vare på listen, slik at du kan ta den frem når du blir stormforelsket i en bolig du vil kjøpe. På den måten finner du ut om det er ekte kjærlighet – eller bare en flørt.

2. Bli lokalkjent i området du skal kjøpe bolig

Er du lokalkjent i området du vil kjøpe bolig? Hvis ikke, kan det være lurt å snakke med en eiendomsmegler, eller utforske området selv.
Gjør deg kjent med prisnivået i området. Gjør deg også kjent med avstander til offentlig kommunikasjon, barnehager, skoler, matbutikker og andre ting som er viktig for deg.
Ta gjerne kontakt med en av eiendomsmeglerne i ditt lokale Krogsveen-kontor.De har god lokalkunnskap, og hjelper deg gjerne.

3. Hold deg oppdatert på hva som skjer i «ditt» område

Det er lurt å ta kontakt med en eiendomsmegler hos ditt lokale Krogsveen-kontor – der du ønsker å kjøpe bolig.

Finn frem listen over ting som er viktig for deg, og legg frem dine ønsker for en ny bolig. Krogsveens megler vil sende deg informasjon om boliger som matcher, og kommer for salg. Krogsveen har Norges best oppdaterte Boligmatch.
Dersom du registrerer deg i Krogsveens Boligsøk, vil Krogsveens meglere kartlegge dine behov og ønsker for din neste bolig, og sørge for at du tidlig får høre om boliger for salg - som passer for deg.

4. Sjekk økonomiske rammer

Sørg alltid for å ha finansieringen i orden. Vær tidlig ute med å få en oversikt over hvor mye du kan låne.

BN Bank er en del av Krogsveen, og bankens rådgivere vil hjelpe deg med å skaffe et finansieringsbevis. Sammen med bankens rådgivere finner du ut av hvor mye lån du kan klare å betjene. Sett en øvre grense, og hold den i budrunder.

Benytt BN Banks boliglånsguide, eller ta kontakt med banken direkte. Husk også kjøps- eller salgsomkostninger, samt eventuelle utgifter til vedlikehold eller oppussing, i din økonomiske gjennomgang.

Skal du kjøpe ny bolig, og eier selv en bolig, er det en forutsetning at du vet verdien på egen bolig i dagens marked. Du kan sjekke din boligverdi på krogsveen.no. Du kan også, via nett eller telefon, ta kontakt med en av Krogsveens meglere, og bestille en uforpliktende verdivurdering. En verdivurdering vil være mer presis.

5. Sørg for en god visning

Attraktive boliger selges raskt. Ta gjerne med deg kompetente fagfolk på visning, dersom du har mulighet. Les alltid salgsoppgaven nøye før visningen, og orienter deg godt på forhånd. Da vet du hvilke opplysninger du ønsker, og kan spørre megler, og eventuelt selger, om det du ønsker å vite.

Har du ytterligere spørsmål, kan du kontakte Krogsveen-kontoret i ditt område. Krogsveens meglere har lang og god erfaring med å bistå, slik at både kjøpere og selgere blir fornøyde.
Foto: Istock


Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no