April viser en sterk oppgang i boligprisene

4. mai 2023 av Krogsveen
Ifølge tall fra Eiendom Norge har boligprisene i Norge økt kraftig i april, etter en god utvikling i mars.
Boligprisstatistikken fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Norge steg med 1% i april. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7%. Så langt i år har boligprisene i Norge steget med 6,8%.

Markedet mindre følsomt for renteutvikling

Ifølge tall fra Eiendom Norge har boligprisene i Norge økt kraftig i april, etter en god utvikling i mars. Det til tross for at styringsrenten nå er på det høyeste nivået siden 2008. Dette viser at boligmarkedet er mindre følsomt for renteøkninger enn mange har trodd, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen. - Vi knytter utviklingen til at det er en sterk utvikling i norsk økonomi og et sterkt arbeidsmarked - i kombinasjon med lettelsene i utlånsforskriften. Sistnevnte har gjort at vanlige boligkjøpere har fått tilbake kjøpekraft de mistet i høst, sier han. Det lave tilbudet av nye boliger fører til at flere må velge brukt, sier Lauridsen.
Boligprisene har økt mest i Kristiansand og Stavanger med en oppgang på henholdsvis 10,8 og 10,4 prosent, mens Tromsø har hatt den svakeste utviklingen med en oppgang på 4,4 prosent.

Tilbudssiden avgjør boligprisutviklingen


- På kort sikt er det etterspørselssiden som avgjør boligprisutviklingen. På lang sikt er det tilbudssiden gjennom boligbyggingen som avgjør. For øyeblikket går utviklingen på tilbudssiden gjennom nyboligsalget fra vondt til verre, sier Lauridsen. Han advarer om at det lave nyboligsalget vil føre til press på bruktboligprisene de stedene det bygges for lite, og at det er nødvendig å få fart på nyboligsalget igjen ved å senke byggekostnadene eller øke boligprisene.
Kilde: Eiendom Norge og Eiendomsverdi
Du kan lese hele pressemeldingen til Eiendom Norge her.
Lurer du på hvordan prisutviklingen har vært for ditt område? Det kan du sjekke her.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0